Moderator: Moderator
golf 3 nie grzreje
nagrzewnica wcale się nie nagrzewa a pasek na pompe założony jest dobrze
- nadolski.patryk
- Berbeć
Jeżeli węże masz ciepłe tzn wlot i wylot i układ jest odpowietrzony jaj należy to znaczy że nie działa Tobie klapa w nawiewie i tu szukaj przyczyny Od pokrętła przez linkę i dźwignię łącznie z mocowaniem linki. 

-

pietrasiak2 - Members
golf 3 nie grzreje
sprawdzałem przy wymianie nagzrewnicy wszystko działa a nagzewnica wcale sie nie nagrzewa
sprawdziłem ja na nagrzanym silniku niezakładałem tych plastików tylko po prostu jej dotkłem była
sprawdziłem ja na nagrzanym silniku niezakładałem tych plastików tylko po prostu jej dotkłem była
- nadolski.patryk
- Berbeć
Nową nagrzewnicę wkładałeś?
Jeżeli tak to szukaj winy w odpowietrzeniu układu innej opcji brak , no chyba że nie silnik nie osiąga temperatury 
Jeżeli tak to szukaj winy w odpowietrzeniu układu innej opcji brak , no chyba że nie silnik nie osiąga temperatury 
-

pietrasiak2 - Members
Witam,panowie zdjalem cala konsole i zauwazylem cos takiego : gdy samochod pochodzi z 5 min włączam ogrzewanie i cieple leci tylko przez minutke a pozniej zimne powietrze. Kumpel mowi ze nagrzewnica sie wystudza i jest do wyrzucenia. Czy to prawda ?
- Piekal
- Badacz tematu
Słuchaj przed świętami wymieniałem nagrzewnicę w passacie koszt 57 zeta i dobre 6 godzin roboty było , fakt może być zamulona , ale jeśli zaczyna grzać i przestaje to moim zdaniem nie jest układ odpowietrzony , lub termostat za wcześnie puszcza i dlatego ją wystudza upewnij się przed wydatkiem 

-

pietrasiak2 - Members
Jest jeszcze taka sprawa ze samochod nie dochodzi do 90 stopni. Max do 80. Wczoraj przejechalem jakies 20km i ustalem pogazowalem troche to temp.wskoczyla na 100stopni a z nawiewow lecialo zimne powietrze
[ Dodano: 2012-12-29, 09:22 ]
To jak go prawidlowo odpowietrzyc ?
[ Dodano: 2012-12-29, 09:22 ]
To jak go prawidlowo odpowietrzyc ?
- Piekal
- Badacz tematu
Pokombinuj może poluzuj węża (odpływ) nagrzewnicy może pomoże , to najbardziej drastyczna metoda ja odpowietrzałem i dopiero za 3 razem poszło i cały czas grzało 

-

pietrasiak2 - Members
ogrzewanie nie działa
Witam. Mam golfa 3 i w ogóle nie działa mi ogrzewanie.Co z tym można zrobić
Gdzie szukać przyczyny??
Gdzie szukać przyczyny??- szymon2203
- Berbeć
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy