Moderator: Moderator
Dziś rozebrałem i złożyłem całe wnętrze golfa, bo mi słabo wiało. Pooprawiałem gąbkę na klapkach, sprawdziłem nagrzewnice, przedmuchałem i bez oporów przeleciało przez nią powietrze, termostat jest ok, węże od nagrzewnicy gorące, a jednak powietrze leci lekko ciepłe. Odpowietrzyłem cały układ, lecz dalej to samo.... ręce mi opadają co może być powodem?
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mam taki problem który w zasadzie nie jest problemem przy tym co opisuje kolega wyżej. Przez mrozy które ostatnio nawiedzają nasz kraj, po włączeniu nawiewu, obojętnie czy jest to 1, 2, 3 czy 4, coś mi piszczy w okolicach schowka/prawej kratki nawiewu, wiadomo że piszczy jakiś tam wentylatorek. Można w jakiś szybki i łatwy sposób uporać się z tym ustrojstwem ?
-

edward_k - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
edward_k, zapewne nadmuch ma już swoje lata i wentylator potrzebuje nasmarowania
znajdziesz go pod schowkiem 
znajdziesz go pod schowkiem 
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
Re: ogrzewanie nie działa
U mnie z reguły jest tak ze działa, ale przy bardzo wysokich temperaturach wieje ciepłkiem, nawet na maksymalnych obrotach. Ogólnie w zeszłym roku czy dwa lata temu jak były takie upały to golfik już nie dawał rady. Ja w środku też...
Każdemu może się przydać - badania kierowców w Lublinie.
- sowiegusta
- Berbeć
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.4
- Paliwo: ON
Re: ogrzewanie nie działa
U mnie właśnie ten problem też występuje.
- protson
- Berbeć
- Rocznik: 2004
- Silnik: 1.6
- Nadwozie: kombi
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy