Witam klegów , po wymianie termostatu mam taki problem , na postoju golfik nagrzeawa sie do tmperatury ,az otworzy sie termostam , temperatura spadnie i jest ok , ale gdy tylko przejade dosłownie kilometr temperatura spada praktycznie do zera i zaczyna leciec chłodne powietzrze , zatrzymam sie i znowu wraca wszystko do normy temperatura zaczyna rosnac , układ jest odpowietrzony
dziekuje za porady
Moderator: Moderator
spadajaca temperaura
widzisz kolego nie nie sprawdziłem przed montazem , tylko dlaczego podczas jazdy spada temperatura? , a na postoju jest ok
- golftd
- Czytacz
Re: spadajaca temperaura
golftd napisał(a):widzisz kolego nie nie sprawdziłem przed montazem , tylko dlaczego podczas jazdy spada temperatura? , a na postoju jest ok
kolego mam tez taka rade ze moze licznik oszukiwac... VDO taki miałem i on pokazywal mi caly czas 80'C wyzej nie szedl. zmiana licznika na nowszy model rozwiazala problem temperatury a grzania to klapka zimno cieplo....
-

_hanusek_ - Czytacz
no dziekuje z aporade , tylko dlaczego przed wymiana termostatu było w miare dobrze temperatura dochodziła chociaz do 50,60 stopni a teraz nic ,nagrzejej sie na postoju ,i jak zaczynam jechac to spada , a wtedy trzymało to te pare stopni podczas jazdy
- golftd
- Czytacz
wlasnie przejechałem sie golfikiem około 10 km , wskaznik moze dwie kreski w góre , a chłodnica juz ciepła , no to nie ma dwóch zdan to bedzie uszkodzony termostat , trzeba kupic nastepny, moze sie zacioł tak jak napisał kolega Palio 45
Ostatnio edytowano 24 mar 2013, o 11:55 przez golftd, łącznie edytowano 1 raz
- golftd
- Czytacz
a cieple powietrze leci caly czas?? jak mowisz ze grzeje sie na postoju a potem spada temp to nie wiadomo czy pokazuje prawde... zwroc uwage na weze i ich temp tz ktore kiedy sie nagrzewaja i czy chlodnica jest ciepla czy zimna .... ma byc zimna do 90'C. jesli grzeje sie od dolu predzej to termostat otwarty i puszcza obieg przez chlodnice .... sprawdz dolny waz chlodnicy kiedy sie nagrzewa.
-

_hanusek_ - Czytacz
to termostat otwarty samochod bedzie wiecej teraz palil bo bedzie caly czas niedogrzany... u mnie byly skoki temp raz 70 raz 90 raz 80. wymienilem licznik z roku 95 i kreska stoi na 90
tamte liczniki troche oszukuja...
tamte liczniki troche oszukuja...-

_hanusek_ - Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy