Moderator: Moderator
Po za tym sprawdź jeszcze czy obydwa węże tzn we/wy do nagrzewnicy mają jednakową temperaturę i taką jak reszta w układzie chłodzenia. Nawet jak masz 60 st na blacie to powinno ciepłe wiać jak te węże będą ciepłe to będziesz miał problem z klapą ciepłego powietrza w nagrzewnicy 

-

pietrasiak2 - Members
MatiNS napisał(a):to znaczy jak bd mial problem z ta klapka to co trzeba wymienic?
Trochę roboty by dostać się do niej i nakleić nową

-

pietrasiak2 - Members
Bez wyjmowania całej nagrzewnicy to musisz zdemontować wiatrak z tunelem wiatraka do nagrzewnicy i rozpiąć go z 6.spinek.
Abyś miał dobre dojście zdemontuj:
1. schowek pasażera
2. dolną półkę i osłonę wiatraka nagrzewnicy.
3. Z grodzi silnika odkręcasz obudowę filtra i 1 śrubę trzymającą obudowę
Tu masz link poczytaj jak coś pytaj na pw. jestem na bierząco w sobotę to robiłem goścoiwi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129364
Wszystkiego nie musisz demontować pamiętaj
Abyś miał dobre dojście zdemontuj:
1. schowek pasażera
2. dolną półkę i osłonę wiatraka nagrzewnicy.
3. Z grodzi silnika odkręcasz obudowę filtra i 1 śrubę trzymającą obudowę
Tu masz link poczytaj jak coś pytaj na pw. jestem na bierząco w sobotę to robiłem goścoiwi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129364
Wszystkiego nie musisz demontować pamiętaj
-

pietrasiak2 - Members
A jak ta gąbka mniej więcej wygląda?? Jak nie mam oryginalnej to jest możliwość dorobienia jej w jakiś sposób??
[ Dodano: 2013-01-28, 15:31 ]
Golfina grzeje jak wściekła
Gąbka z klapki ciepło/zimno całkowicie się wykruszyła, nakleiłem nową i wszystko jest ok. Dzięki wszystkim za pomoc a w szczególności wielkie dzięki użytkownikowi pietrasiak2,
[ Dodano: 2013-01-28, 15:31 ]
Golfina grzeje jak wściekła
-

Tygrys - Czytacz
problem z ogrzewaniem
witam.
nie mam pojecia co w pierwszej kolejnosci sprawdzic takze pisze z prosba o porade...
a mianowicie...
Temperatura waha sie w 80'C wyzej ciezko( moze wina temp zew bo byly mrozy)
Problem polega na grzaniu a wlasciwie na jego braku.
Samochod po przejechaniu 1km zaczyna grzac cieplym potem goracym do czasu az samochod nie osiagnie 80-90'C. Gdy osiagnie ta temp przestaje leciec cieple - gorace powietrze tylko letnie. Tz raz cieplejsze raz zimne ale chlodne.
3 miesiace temu po 5 km nie szlo wysiedziec w aucie i trzeba bylo zmniejszac grzanie.
Dodam ze termostat wymienilem weze sprawdzilem i sa drozne. plynu nie ubywa.
nie mam pojecia co w pierwszej kolejnosci sprawdzic takze pisze z prosba o porade...
a mianowicie...
Temperatura waha sie w 80'C wyzej ciezko( moze wina temp zew bo byly mrozy)
Problem polega na grzaniu a wlasciwie na jego braku.
Samochod po przejechaniu 1km zaczyna grzac cieplym potem goracym do czasu az samochod nie osiagnie 80-90'C. Gdy osiagnie ta temp przestaje leciec cieple - gorace powietrze tylko letnie. Tz raz cieplejsze raz zimne ale chlodne.
3 miesiace temu po 5 km nie szlo wysiedziec w aucie i trzeba bylo zmniejszac grzanie.
Dodam ze termostat wymienilem weze sprawdzilem i sa drozne. plynu nie ubywa.
-

_hanusek_ - Czytacz
Pewnie nagrzewnica do wymiany ja u siebie tez mialem taki problem po wymianie silnika po jakims czasie przestalo grzac po wyciagnieciu nagrzewnicy i rozcieciu jej na pol to okazalo sie ze w srodu bylo tylko piasek nic wiecej
KONSERWACJA PODWOZIA ,SPAWANIE UKŁADÓW WYDECHOWYCH 691-123-441
-

nitek - Czytacz
_hanusek_ napisał(a):Samochod po przejechaniu 1km zaczyna grzac cieplym potem goracym do czasu az samochod nie osiagnie 80-90'C. Gdy osiagnie ta temp przestaje leciec cieple - gorace powietrze tylko letnie. Tz raz cieplejsze raz zimne ale chlodne.
Tylko że koledze grzeje dobrze do temp. 80-90C, więc wątpię w nagrzewnicę

Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak

-

Czesio207 - Gaduła
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy