Moderator: Moderator
Ja wyjmowalem swoja nagrzewnice. Jest leciutka a jak naleje goracej wody to momentalnie robi sie goraca wiec jest raczej dobra.
[ Dodano: 2012-12-27, 17:23 ]
teraz jak temp powietrza spadla i nie ma juz mrozow to samochod grzeje. Co jest przycyzna
[ Dodano: 2012-12-27, 17:23 ]
teraz jak temp powietrza spadla i nie ma juz mrozow to samochod grzeje. Co jest przycyzna

- Piekal
- Badacz tematu
Brat miał podobny problem w golfie 2. Po odpowietrzeniu grzał ok a jak wystygł i np na drugi dzień go odpalił to mimo że silnik się nagrzał z nawiewów leciało chłodne. Trzeba było iść odkręcić korek i przegazować wtedy chyba się odpowietrzał i znów grzał dobrze do kolejnego zgaszenia. Założyłem mu na próbę mój korek i jak ręką odjął. Prawdopodobnie zacięty był zaworek w korku i nie wpuszczał powietrza do zbiorniczka w czasie stygnięcia przez co musiało się ono dostawać do układu jakąś nieszczelnością i zapowietrzało nagrzewnicę.
-

mani51 - Members
mateusz polecam wymiane korka skoro po ponownym odpowietrzeniu (odkreceniu i zakreceniu korka bylo ok) korek nie kosztuje duzo a bedzie dobrze 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam mam taki sam problem jak opisany czyli grzeje tylko na wysokich obrotach nagrzewnice wymieniałem 3 razy . 1 zakamieniona 2 po dwóch dniach zrobiła buuuuuuum 3 jeżdzi ale nie grzeje
4 raz rozkreciłem zobaczyc co jest gorą była gorąca a dołem zimna poskręcałem i już nie mam pomysłów??????? termostat nowy pompa ok . Co moze byc tego powodem??
4 raz rozkreciłem zobaczyc co jest gorą była gorąca a dołem zimna poskręcałem i już nie mam pomysłów??????? termostat nowy pompa ok . Co moze byc tego powodem??- dmk0509
- Berbeć
Koledzy jeżeli jesteście pewni że nagrzewnica jest ok,na klapce ciepłe zimne gąbki sa ok,pompa pracuje a wy macie ciepłe powietrze na wyższych obrotach to proponuje zmienić korek zbiorniczka wyruwnawczego.W nim jest zaworek który ma upuścić ciśnienie jak jest za duże,jak nie działa poprawnie to jest za duże ciśnienie i pompa na wolnych obrotach nie daje rady i grzeje dopiero na wyższych obrotach.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG