Moderator: Moderator
Poniewaz ile razy mozna powtarzac logi ? jest ich tutaj juz dosc spory zbior i na wszystkich wychodzi, ze jest przeldowanie turbiny. Sama turbina pompuje dobrze. Zaworek jest nowy, potencjometr sprawny, przewody podlaczone prawidlowo, szczelne. Jedyna rzecz nad ktora sie obecnie zastanawiam i musze sprawdzic to ciegno turbiny jezeli po tym okaze sie, ze porusza sie prawidlowo to juz nie wiem? wymiana przewodow?
- xxhooliganxx
- Czytacz
logi dynamiczne a błąd
Witam
Chciałem zrobić logi dynamiczne żebyście je przeanalizowali bo samochód nie ma mocy(tak jakby to był zwykły diesel), ale kasując błędy jeden cały czas powraca:
1237 Zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy
Samochód dobrze pali, nie szarpie podczas jazdy ale nie ma mocy(golf 3 z 95r silnik 1.9tdi 1z)
i chciałem zrobić logi podczas jazdy ale wyczytałem że jak są błędy to wartości mogą być nieprawidłowe.
Jak się pozbyć tego błędu?
Chciałem zrobić logi dynamiczne żebyście je przeanalizowali bo samochód nie ma mocy(tak jakby to był zwykły diesel), ale kasując błędy jeden cały czas powraca:
1237 Zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy
Samochód dobrze pali, nie szarpie podczas jazdy ale nie ma mocy(golf 3 z 95r silnik 1.9tdi 1z)
i chciałem zrobić logi podczas jazdy ale wyczytałem że jak są błędy to wartości mogą być nieprawidłowe.
Jak się pozbyć tego błędu?
- przemo1251
- Czytacz
No to waste gate uszkodzony, pewnie grucha zgnila i cisnienie ktore ma popychac membrane od ciegna, ucieka w atmosfere
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Zawór wymieniony, ale nic nie pomogło. Byłem u mechanika sprawdził parametry podczas jazdy i mówi że jest ok.
Czy może to być wina zapchanego katalizatora, czy może turbina bo do 2tys idzie normalnie a później nie ma przyrostu mocy. A wiem że od ok 2 tys powinno iść doładowanie?
Czy może to być wina zapchanego katalizatora, czy może turbina bo do 2tys idzie normalnie a później nie ma przyrostu mocy. A wiem że od ok 2 tys powinno iść doładowanie?
- przemo1251
- Czytacz
Tak do 140 go rozpędziłem na 4 biegu. Okręciłem tłumik też nie pomogło.
Co byś powiedział na uszkodzony komputer, bo po wstępnych oględzinach widać że była obudowa ściągana.
Co byś powiedział na uszkodzony komputer, bo po wstępnych oględzinach widać że była obudowa ściągana.
- przemo1251
- Czytacz