Zanim wykonam logi (coś koło soboty), będę miał sporo czasu.
1. Więc pomyślałem żeby zaślepić egr. Czy warto to zrobić? Pomorze to coś w moim przypadku?
Podłączyłem pod czerwony przewód(ten co idzie id turbiny) manometr. Tylko że nie taj jak miał kolega tylko odpiłem czerwony przewód i zakończyłem go manometrem. Podczas jazdy wskazywał maksymalnie ok. 1bar.
2. To dobrze czy źle?
Coś czuję że przepławka do wymiany, choć zobaczę czy dało jej coś czyszczenie.
Moderator: Moderator
No jesli był 1 bar i zaraz troszke spadało na ok 0.8-0.9 to jest okej.
Tylko niewiem czy dobrze podłączyłes, bo sie nie znam na tym..
Zrób aktualne logi to sie wszystkiego dowiesz.
Bo jesli dobrze podłączyłes manometr to wychodzi na to że turbine i jej podłączenie można wykluczyć.
edit :
Sprawdź może to czyszczenie coś pomogło bo na pierwszych twoich logach było doładowanie zaledwie 0,6 bara .
jesli dalej słabo idzie to raczej przepływka do wymiany bo po logach (wczesniejszych) było widać że nie domaga , i to sporo.
tyle ja wykminiłem
jak ktoś wie wiecej to niech napisze 
Tylko niewiem czy dobrze podłączyłes, bo sie nie znam na tym..
przemo1251 napisał(a):Coś czuję że przepławka do wymiany,
Zrób aktualne logi to sie wszystkiego dowiesz.
Bo jesli dobrze podłączyłes manometr to wychodzi na to że turbine i jej podłączenie można wykluczyć.
edit :
Sprawdź może to czyszczenie coś pomogło bo na pierwszych twoich logach było doładowanie zaledwie 0,6 bara .
jesli dalej słabo idzie to raczej przepływka do wymiany bo po logach (wczesniejszych) było widać że nie domaga , i to sporo.
tyle ja wykminiłem
jak ktoś wie wiecej to niech napisze 
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Turbine poki co odpuscilem ale dzis sprawdzilem inne rzeczy.
Temperatura podczas jazdy nie rosnie bardziej niz 80 stopni, dolny waz po przejechaniu ok 8 km dalej chlodny. Podczas postoju temperatura rosnie bardziej na wlaczonym silniku.
Do tego wyskoczyly mi dzis dwa bledy ale po skasowaniu zniknely:
2 Faults Found:
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent
00550 - Start of Injection Regulation
17-10 - Control Difference - Intermittent
Prosilbym takze o przeanalizowanie tych danych:
Badane po przejechaniu ok 20 km, temperatura na wskazniku to ok 80 stopni, w bloku 007 ok 75 stopni, w instrument sprawdzic nie moge.
Temperatura podczas jazdy nie rosnie bardziej niz 80 stopni, dolny waz po przejechaniu ok 8 km dalej chlodny. Podczas postoju temperatura rosnie bardziej na wlaczonym silniku.
Do tego wyskoczyly mi dzis dwa bledy ale po skasowaniu zniknely:
2 Faults Found:
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent
00550 - Start of Injection Regulation
17-10 - Control Difference - Intermittent
Prosilbym takze o przeanalizowanie tych danych:
Badane po przejechaniu ok 20 km, temperatura na wskazniku to ok 80 stopni, w bloku 007 ok 75 stopni, w instrument sprawdzic nie moge.
- xxhooliganxx
- Czytacz
Kąt wtrysku do poprawki - ustaw 49-51 (teraz jest 22). Musi być jak najbliżej niebieskiej linii (może być ciut powyżej).
Zapewne termostat do wymiany.
Zapewne termostat do wymiany.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Dj Devilek - Badacz tematu
przepływka ok
po logu 011 widać, że masz niedoładowanie w pełnym zakresie obrotów.
Sprawdź wężyk od n75 do gruszki podciśnienia i wąż wychodzący z pompy vacum.
Uruchom silnik i sprawdź czy sztanga zostaje wciągnięta na max-a , popchnij mocno kciukiem w dół. Sprawdź również czy szczelny jest dolot.
Jak masz vaga to wrzuc loga 011 bassic settings na biegu jałowym przez 60 s - nie dotykaj gazu.
[ Dodano: 2012-09-30, 12:55 ]
Logi dynamiczne za późno zaczęte. Na przyszłość proszę zapamiętać:
wykonujemy je na trzecim/czwartym biegu od 1400-4000 obr/min trzymając gaz wciśnięty na 100% w całym zakresie obrotów(1400-4000) temperatura silnika 90C.
po logu 011 widać, że masz niedoładowanie w pełnym zakresie obrotów.
Sprawdź wężyk od n75 do gruszki podciśnienia i wąż wychodzący z pompy vacum.
Uruchom silnik i sprawdź czy sztanga zostaje wciągnięta na max-a , popchnij mocno kciukiem w dół. Sprawdź również czy szczelny jest dolot.
Jak masz vaga to wrzuc loga 011 bassic settings na biegu jałowym przez 60 s - nie dotykaj gazu.
[ Dodano: 2012-09-30, 12:55 ]
Logi dynamiczne za późno zaczęte. Na przyszłość proszę zapamiętać:
wykonujemy je na trzecim/czwartym biegu od 1400-4000 obr/min trzymając gaz wciśnięty na 100% w całym zakresie obrotów(1400-4000) temperatura silnika 90C.-

palio - Administrator
czyli co mam zrobić dokładnie z ta turbina ? sprawdziłem jeszcze błędy Polskim Vag i wyskoczył 575 - Cisnienie w przewodzie dolotowym roznica doregolownia .
-

no to chyba czeka mnie wymiana gruchy. stan wizualny jej tez mnie martwi jakis taki rudy pylek na niej widac
-

Logi do sprawdzenia
Hej posiadam golfa 1,9 TDI 1Z i ostatni kolega podpioł sie Vagiem do mojego golfa i zapisał mi wszystko w 3 plikach Excela i nie bardzo wiem jak to poukładać. Jeżeli ktoś z Was ma chwilkę to może zerknąłby na te logi i pomógłby mi go zdiagnozować. Chodzi o to że słabo ciągnie od dolnych obrotów. Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o adres mail to prześle wszystko. Dzięki 

- Artur8120
- Berbeć
Wyslij wszystko na adres palio45@o2.pl. Chętnie pomogę. Ewentualnie wklej logi tu:
http://vaglog.rtnet.pl/ a następnie linki wklej do tematu.
http://vaglog.rtnet.pl/ a następnie linki wklej do tematu.-

palio - Administrator