Moderator: Moderator
czesc w zeszłym roku w zimie podobnie bawiłem sie w zaprawki na tylnej klapie oczysciłem to do żywego metalu zajęło mi to troszkę po kątówką nie wszedzie mozna dojsc dokładnie trzeba też uważąć żeby nie poprzypalać blachy,jeśli okaże sie że wyczyszczenie do gołej blachy zrobi dziurkę w klapie to sie nie martw tylko rób dziurke wypłnisz laminatem ktory do czystej blachy dobrze sie przyklei to akurat wiem bo bawie się często żywica:) czasem nawet warto coś zalaminować niż spawać to lekka wrzuta:) do kolegi ktory napisał wcześniej:)nie każdy umie spawać a spoina sama w sobie też lekko rdzewieje dlatego ja tam jestem zwolennikiem laminatu laminat ładnie sobie poszpachlujesz podład kolor i jest cacy tylkożęby Ci dobrze lakier dobrali bo mi za każdym razem nie mogą trafić w odcień pozdrawiam
- marecki.gafel
- Berbeć
nie kazdy umie i nie kazdy ma sprzet odpowiedni do takiej roboty..
czasem lepiej oddac auto do kogos co zna sie na rzeczy.
Nie uznaje prowizorki! Jak sie zabezpieczy dobrze to nie bedzie korodowac, tylko trzeba umiec
pozdrawiam
a parcha na tylnej klapie to ja osobiscie bym wypiaskowal, szczegolnie miejsca trudno dostepne, ale tu znowu klania sie sprzet
czasem lepiej oddac auto do kogos co zna sie na rzeczy.
Nie uznaje prowizorki! Jak sie zabezpieczy dobrze to nie bedzie korodowac, tylko trzeba umiec
pozdrawiam
a parcha na tylnej klapie to ja osobiscie bym wypiaskowal, szczegolnie miejsca trudno dostepne, ale tu znowu klania sie sprzet

mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
ksenonn bardzo dobrze mowi, trzeba miec sprzet... ja tez czasami cos robie u siebie w aucie i nie tylko i sam wiem ze polozenie maty i zalanie zywica to tylko bedzie chwila jak znowu cos wyjdzie... trzeba do golej blachy i jak dziury to wycinac i wstawiac nowe!! pozdrawiam
- misza132
- Berbeć
najlepiej zlikwidowac tablice rejestracyjną i przeniesc ją na zderzak i dopiero zrobic klape nie bedzie juz wiecej kłopotu z tym
[ Dodano: 2008-09-28, 20:38 ]
wie ktos moze gdzie mozna zdobyc nadkola do golfika do tyłu jak ktos wie to pomocy
[ Dodano: 2008-09-28, 20:38 ]
wie ktos moze gdzie mozna zdobyc nadkola do golfika do tyłu jak ktos wie to pomocy
- kamaiarek1
- Berbeć
dzisiaj troche powalczylem z blotnikiem
po wycieciu przezartej blachy
po wspawaniu ucha
pierwsze przymiarki
no to spawamy
jutro musze troche jeszcze podczyscic od wewnatrz ten blotnik, zeszlifowac spawy i mozna zaczac nakladac podklady, szpachle gume i inne pierdoly
po wycieciu przezartej blachy
po wspawaniu ucha
pierwsze przymiarki
no to spawamy
jutro musze troche jeszcze podczyscic od wewnatrz ten blotnik, zeszlifowac spawy i mozna zaczac nakladac podklady, szpachle gume i inne pierdoly

mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
taka zabawa, najlatwiej by bylo wymienic blotnik, ale to oryginal i mi go troche szkoda, oryg. tez lakier, zobaczymy za rok jak to bedzie sie trzymac, moze zrobie tak jak planowalem - odetne czesc blotnika pod listwa, wstawie nowy element i zespawam tylko trzeba by zdjac blotnik a tam jeszcze oryginalne kleje
a to wszystko przez to ze cale bloto siedzialo w blotniku i sobie pomalu gnilo od srodka
a to wszystko przez to ze cale bloto siedzialo w blotniku i sobie pomalu gnilo od srodka
mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
korozja
Mam ptyanko. Musze zrobić pare porawek w moim golfie bo zaczyna pojawiać sie rdza. Chce dorobić lakier tylko nie wiem czy lepiej będzie zrobić to pędzlem czy sprejem? Gość który dorabia mówił że może zrobic lakier pod pędzel lub sprej. Co da lepszy efekt i będzie łatwiejsze w robocie?
Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
myśle że jak to masz drobne poprawki to kup sobie taki lakier na pendzelek takie coś jak mają dziewczyny do pazurów
i na drobne poprawki jest jak znalazł 
i na drobne poprawki jest jak znalazł 
-

marcinkoz2910 - Members
Dzięki kolego za rade. W tym tygodniu biore sie do roboty 

Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz