Moderator: Moderator
czmarceli, nie ma czegoś takiego jeśli bedzie miało zgnić to i tak zgnije a takie wynalazki to wywalone pieniądze w rdze
-

marcinkoz2910 - Members
nie wierze w zadne elektroniczne odrdzewiacze oraz magnetyzery i tym podobne pieniadze wyrzucone w bloto. Chcesz zabezpieczyc auto przed rdza jedz do lakiernika on powie co zrobic i ile taka operacja kosztuje ta bedzie dzialac napewno.
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
koledzy maja racje sam sie przekonalem jak zdjelem nadkola ....pozdrawiam...
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
Rdza - czy dużo roboty ? zdjęcia
Witam,
Mam problem z moim Golfem mianowicie bierze go rdza i to nie mało .... a na domiar złego dzisiaj po umyciu nie wiem czy to wina tej automatycznej myjni czy czego ... ale wyskoczyło coś na masce ... pokazują to zdjęcia ..... jest to tak jakby odprysk wierzchniej warstwy lakieru .... I chcac nie chcac odpadł i jest plac goły do drugiej warstwy lakieru ... czy to będzie dalej szło i czy np polerowanei pomożę i usunie problem czy trzeba malować całą maskę ? No ikolejne pytanie dużo jest roboty żeby zlikwidować przedstawiona na zdjęciach rdze ? prawe nadkole oraz tylna klamka ...

Mam problem z moim Golfem mianowicie bierze go rdza i to nie mało .... a na domiar złego dzisiaj po umyciu nie wiem czy to wina tej automatycznej myjni czy czego ... ale wyskoczyło coś na masce ... pokazują to zdjęcia ..... jest to tak jakby odprysk wierzchniej warstwy lakieru .... I chcac nie chcac odpadł i jest plac goły do drugiej warstwy lakieru ... czy to będzie dalej szło i czy np polerowanei pomożę i usunie problem czy trzeba malować całą maskę ? No ikolejne pytanie dużo jest roboty żeby zlikwidować przedstawiona na zdjęciach rdze ? prawe nadkole oraz tylna klamka ...

- morsdicti
- Members
to co schodzi to jest lakier bezbarwny, tylko ponowne lakierowanie, nic z tym sie nie poradzi.. rdza nie wyjdzie, wizualnie kiepsko to wyglada
co do rdzy to mysle ze przy czyszczeniu tego badziewia wyjda dziury, no chyba ze ktos zrobi prowizorke, podczysci, troche podszpachluje i na chwile bedzie - prowizorka
ja bym to dobrze wyczuscil, wycial co trzeba, pospawal i by bylo tak jak trzeba.
na blache podklad reaktywny, akrylowy, baza, lakier i rdza juz nie wyjdzie
co do rdzy to mysle ze przy czyszczeniu tego badziewia wyjda dziury, no chyba ze ktos zrobi prowizorke, podczysci, troche podszpachluje i na chwile bedzie - prowizorka
ja bym to dobrze wyczuscil, wycial co trzeba, pospawal i by bylo tak jak trzeba.
na blache podklad reaktywny, akrylowy, baza, lakier i rdza juz nie wyjdzie

mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
No ja na chwile obecna zerwalem .... wlasciwie to zrobil sie babel powietrza i samo odpadlo ... ten płat tego bezbarwnego lakieru ... troche pasta polerska wypolerowalem ten kawalek i na chwile obecna jest dobrze dalej nie idzie ten lakier ... mam nadzieje ze przez zime przetrzyma i ta rdza i ta maska ... nie wiem od czego to sie mogło zrobić ? ten bezbarwny lakier od czego może zejść ?
- morsdicti
- Members
a myłeś maske karcherem? zdarzają sie takie odpryski pod wysokim ciśnieniem niestety 

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mylem w myjni automatycznej ale oni potem poprawiaja karcherem masz racje ... myli
z tym ze to sie ujawnilo gdy auto dobrze wyschlo bo jak byl mokry w miare to ten pecherz powietrza przylegał do maski nie było tak widac dopiero w garażu zauważyłem
ale kłucić się do nich nie ma co bo co ja im udowodnie na gorącym uczynku nikogo nie złapałem
z tym ze to sie ujawnilo gdy auto dobrze wyschlo bo jak byl mokry w miare to ten pecherz powietrza przylegał do maski nie było tak widac dopiero w garażu zauważyłem
ale kłucić się do nich nie ma co bo co ja im udowodnie na gorącym uczynku nikogo nie złapałem

- morsdicti
- Members
rozejrzyj sie najlepiej za blotnikiem w dobrym stanie na jakims szrocie albo na allegro bo moga byc dziury pod tymi pecherzami a przy tej klamce raczej mi sie wydaje ze nie powinno nic byc oprocz jakis delikatnych wzerow 

- mlodye39
- Czytacz
nic z tym juz nie zrobisz, polerka nie ma sensu, odpadl lakier i po ptakach, najczesciej przyczyna takich kwiatkow jest - przesuszona baza, lub za duzo utwardzacza, za gruba warstwa lakieru bezbarwnego, reasumujac, lakiernik dal ciala, przyjedz do mnie to cos poradzimy 

mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz