a czym tu sie chwalic, jak sie wie jak i ma sie czym to mozna dzialac..
no chyba, ze to bardzo drobne uszkodzenia, ze mozna zapaleczka zapunktowac odbity lakier, sam ostatnio zrobilem sobie na masce pare takich drobnych punkcikow..
lakier w sprayu na wieksze naprawy nie polecam, jego najwiekszy problem to brak utwardzacza.. taka prowizora
Moderator: Moderator
mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
ksenonn napisał(a):szkoda Twojej roboty, czasu i tak zaraz wyjdzie spowrotem rdza..
na prowizorke szkoda kasy i czasu
pewnie nie dasz odpowiedniego podkladu...
Wiem jak sie za to zabrać , czytałem sporo na forum o tym, no i sam już to robiłem w moim poprzednim golfie. Pytałem tylko kolego o lakier jaki ma być.

Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
bierzesz klapke od wlewu paliwa i Ci odpowiedni lakier dobiora
zapodaj zdjecia miejsc gdzie Ci sie rdza pojawila, wspolnie cos poradzimy
zapodaj zdjecia miejsc gdzie Ci sie rdza pojawila, wspolnie cos poradzimy

mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
po co?? na naklejce w bagażniku jest kod lakieru a jak nie masz to znajdziesz w książeczce do przeglądów też jest taka naklejka... a takie dobieranie na siłe to jest żal...ksenonn napisał(a):bierzesz klapke od wlewu paliwa i Ci odpowiedni lakier dobiora
-

marcinkoz2910 - Members
tylko nie zdziw sie jak pozniej wyjdzie inny odcien..
kris zapodaj jakies fotki tych miejsc gdzie sie ruda pojawila
kris zapodaj jakies fotki tych miejsc gdzie sie ruda pojawila
mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
Niestety zdjęć nie dam bo zacząłem już z tym robić. Dam jak skończe to ocenicie jak wyszło. Miałem dwa pęcherze tuż nad przednią szybą wielkosci paznokcia i pod tylną lampą obok napisu "golf" pęcherz ok.1cmx4cm. Co do lakieru dorobiłem właśnie z klapki wlewu paliwa i wyszedł dobry.
Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
jak miales z klapki dobierany lakier to powinno byc ok, a jaki masz lakier akryl czy metalik? i czym to bedziesz nakladal?
mimo ze zaczales jak by Ci sie chcialo to zapodaj jakies fotki, ciekaw jestem jak to wyglada
mimo ze zaczales jak by Ci sie chcialo to zapodaj jakies fotki, ciekaw jestem jak to wyglada

mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
jak były to małe rdzy mogłeś zastosować kortanin, pozniej podkład i dopiero lakier, jesli tego nie zrobilesto syzyfowa praca, słuchaj sie lakiernnika:P ja cała rdze darłem do blachy:P
mój golfik ---> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-gti-tdi-vt11703.htm
-

sebinho - Badacz tematu
kortanin i te inne gowna to tylko syf, najlepiej do gołej blachy wtedy bedzie efekt, poza tym marcinkoz2910, po pierwsze numer sie bierze tak jak mowisz ale po drugie tzreba wzziac jakis element np. klapke od wlewu paliwa poniewarz ten kto bedzie dobierał farbe musi porownac odcien tego co mu wyszlo!
wiec ksenonn ma racje w tym przypadku...
wiec ksenonn ma racje w tym przypadku...- misza132
- Berbeć
dobrze misza prawi, kortanin i inne podobne badziewia to strata czasu i kasy ogolnie mowiac syf
zdzieramy ruda do golej blachy np szlifiera, na to podklad reaktywny - jest to najlepszy srodek do zabezpieczenia blachy przed ruda, pozniej podklad akryowy, teraz mozemy szpachlowac, na szpachel znowu akrylowy i na koniec lakier
czasochlonne ale zgodne ze sztuka
jak ktos jest z Krakowa i ma do roboty jakies naprawy blacharsko lakiernicze to sie polecam, troche sie tym zajmuje
zdzieramy ruda do golej blachy np szlifiera, na to podklad reaktywny - jest to najlepszy srodek do zabezpieczenia blachy przed ruda, pozniej podklad akryowy, teraz mozemy szpachlowac, na szpachel znowu akrylowy i na koniec lakier
czasochlonne ale zgodne ze sztuka
jak ktos jest z Krakowa i ma do roboty jakies naprawy blacharsko lakiernicze to sie polecam, troche sie tym zajmuje

mój były Variant TDI
-

ksenonn - Czytacz
zabezpieczenia antykorozyjne
Witam wszystkich to moj debiut
ale mam takie pytanko czy ktoś zastosował w swoim golfie "elektroniczne katodowe zabezpieczenie antykorozyjne"? chciałbym coś takiego założyć do mojego golfa jednak sceptycznie podchodzę do takich "wynalazków" może ktoś ma takie urządzonko i może podzielić się opinią na jego temat??
ale mam takie pytanko czy ktoś zastosował w swoim golfie "elektroniczne katodowe zabezpieczenie antykorozyjne"? chciałbym coś takiego założyć do mojego golfa jednak sceptycznie podchodzę do takich "wynalazków" może ktoś ma takie urządzonko i może podzielić się opinią na jego temat??- czmarceli
- Berbeć