ale to pod rejestracja
wyszlifuj odrdzewiacz i naklej kawałek maty szklanej na żywice i pomaluj czymś typu hamerajd
Moderator: Moderator
To najwidoczniej oddales do lipnego lakiernika. Ja nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie a miejsce w ktorym sie pojawil ten murchel nie nalezy do najlatwiejszych do latania jak na pierwszy raz. Popytam sie znajomych moze ktos zna jakiegos dobrego fachowca. Pozdrawiam
-

Przemasbed - Czytacz
POMOCY RDZA!!!!!!!!
pomózcie ludzie wczoraj odkryłem spore ognisko rdzy na tylnej klapie pomiedzy listwą a rejestracja a dokładniej w miejscu gdzie znajduja się lampki do podświetlenia rejestracji.Napewno wielu z was spotkało sie z takim problemem i podpowie mi jak sie tego pozbyc?
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no tak ale najpierw to cos trzeba zrobic zeby potem móc malowac
[ Dodano: 2008-09-24, 19:17 ]
bo zastanawiam sie jescze nad taka opcja by kupic matę szklana nałozyć na dziury i zasmarowac zywica potem szpachla i jakims środkiem antykorozyjnym.co wy na to?
[ Dodano: 2008-09-24, 19:17 ]
bo zastanawiam sie jescze nad taka opcja by kupic matę szklana nałozyć na dziury i zasmarowac zywica potem szpachla i jakims środkiem antykorozyjnym.co wy na to?
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja przejechałem papierem ściernym oczywiście szlifierką do gołej blachy, potem pomalowałem i mam święty spokój, a mój kolega tez miał dziury i najlepszą opcja było kupienie nowej blachy bo golfy to nie szpachlowozy 

- DrSzpila
- Members
czesc
jak nie masz za bardzo sprzetu to szkoda Twojego czasu
troche zajmuje sie blacharka\lakierka i bez kompresora za wiele nie zrobisz..
a jak zrobic to prawidlowo?
przede wszystkim dobrze oczyscic powierzchnie z rdzy jak bardzo przezarte to trzeba to wyciac i wstawic blache i tu znowu sie klania sprzet (trzeba miec migomat) itd.. napisz czy masz sprzet to napisze co robic dalej
sam bede robil u siebie parcha na blotniku pod listwa, jak na razie wycialem dziure 5x5cm a byly tylko male bąbelki - zdam relacje jak przebiegla operacja
jak nie masz za bardzo sprzetu to szkoda Twojego czasu
troche zajmuje sie blacharka\lakierka i bez kompresora za wiele nie zrobisz..
a jak zrobic to prawidlowo?
przede wszystkim dobrze oczyscic powierzchnie z rdzy jak bardzo przezarte to trzeba to wyciac i wstawic blache i tu znowu sie klania sprzet (trzeba miec migomat) itd.. napisz czy masz sprzet to napisze co robic dalej
sam bede robil u siebie parcha na blotniku pod listwa, jak na razie wycialem dziure 5x5cm a byly tylko male bąbelki - zdam relacje jak przebiegla operacja

mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
klanhker napisał(a):a macie jakis dobry patent na zezarte progi przy przednim kole?
ja mam - wymienic na nowe, inne kombinacje mijaja sie z celem
mata szklana to ja kufry do MZetki kleilem a nie samochod
wycina sie parchy i wstawia sie nowa blache, inne kombinacje to prowizorka
[ Dodano: 2008-09-26, 19:27 ]
daje zdjecia mojego blotnika przed operacja
jutro zdejme drzwi i wytne rudzielca z drugiej wewnetrznej strony
http://img175.imageshack.us/my.php?imag ... 329ks0.jpg
http://img441.imageshack.us/my.php?imag ... 633qd0.jpg
http://img175.imageshack.us/my.php?imag ... 708yo0.jpg
-

ksenonn - Czytacz