Moderator: Moderator
otworzyl sie tzn podniosl do gory
czy otowrzyl sie tzn wsunol pod dach???
jezeli sie podniosl i nie chce opuscic to pewnie masz peknieta jedna szyne, zazwyczaj lewa peka ... jak zamknac ? hmmm musisz trzymac opuszczanie i pomagac reka przesunac uchwyt szybra
zreszta jak odsuniesz podsufitke to zobaczysz co sie rusza podczas opuszczania to analogicznie z drugiej strony musisz wykonac recznie
czy otowrzyl sie tzn wsunol pod dach???
jezeli sie podniosl i nie chce opuscic to pewnie masz peknieta jedna szyne, zazwyczaj lewa peka ... jak zamknac ? hmmm musisz trzymac opuszczanie i pomagac reka przesunac uchwyt szybra
zreszta jak odsuniesz podsufitke to zobaczysz co sie rusza podczas opuszczania to analogicznie z drugiej strony musisz wykonac recznie
-

krzaku - Badacz tematu
PANOWIE ODNOSNIE SZYBERDACHU TO POLECAM KUPCIE SOBIE DO SKODY OCTAWII PRZED LIFTEM NIE KAZDY TO WIE ALE JEST ON TAKI SAM JAK W GOLFIE SILNICZEK SRUBY WSZYSSTKO PASUJE NO I MA PROWADNICE WYKONANE Z LEPSZEGO MATERIALU JEDYNY MANKAMENT TO TRZEBA SWOJA SZYBE ZALOZYC PONIEWAZ TA OD SKODY JEST BARDZIEJ PLASKA POZDRAWIAM TEN SZYBER JEST O WIELE TANSZY NIZ TE OD GOLFA NA ALLE WOJAJA NAWET PO 400-500 JA WYMIENILEM DALEM ZA CALY SZYBEREK 150ZL
- SEBIDI
- Berbeć
mozna naprawić prowadnicą szyberdachu bo tak zrobiłem Jest troche roboty przy tym ale dało rade. Nie da rady pospawać tego, skleić też nie pozatym pęka w takim miejscu że za dużego pola manewru nie ma. Jak poszukam linka do naprawy szybra to wkleje
- darkker
- Badacz tematu
SEBIDI, napisz dokladniej z jakiej skody ten szyber pasuje
jaki model skody i rocznik... ja mam złamane obydwa te srebrne elementy, prowadnice mam całe, ma ktos te srebrne elementy które "jeżdzą" po prowadnicy ? mozna je wogole wymienic ?
jaki model skody i rocznik... ja mam złamane obydwa te srebrne elementy, prowadnice mam całe, ma ktos te srebrne elementy które "jeżdzą" po prowadnicy ? mozna je wogole wymienic ?-

Paffcio - Czytacz
skoda octawia od 1996 do konca 2003 pozniej byl nowy model
skody robia na podzespolach vw i np szyberdaszek pasuje do golfika
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-01, 22:28 ]
a srebrne elementy mozesz dostac tylko w komplecie kiedys pytalem w serwisie i o malo nie padlem prawa kupisz juz za 70zl ale lewa czyli ta ktora u kazdego peka kosztuje ponad 200zl pospawac sie tego nie da bo to jest jakis gowniany stop i przy kontakcie ze spawara zaczyna sie to normalnie palic wiem bo probowalem
skody robia na podzespolach vw i np szyberdaszek pasuje do golfika
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-01, 22:28 ]
a srebrne elementy mozesz dostac tylko w komplecie kiedys pytalem w serwisie i o malo nie padlem prawa kupisz juz za 70zl ale lewa czyli ta ktora u kazdego peka kosztuje ponad 200zl pospawac sie tego nie da bo to jest jakis gowniany stop i przy kontakcie ze spawara zaczyna sie to normalnie palic wiem bo probowalem
- SEBIDI
- Berbeć
SZYBERDACH STRAJKUJE
Witam mam problem z szyberdachem, otworzył się (z problemami) a teraz nie chce się zamknąć
Co mogę zrobić

Co mogę zrobić

bo najważniejsza w życiu jest.......
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt4937.htm MÓJ GOLFIK
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt4937.htm MÓJ GOLFIK
-

cisek021 - Czytacz
Witam.Mogła ulec pęknięciu jedna z prowadnic możliwe że lewa (słaby punkt golfa).Musisz odchylić przysłonę (taką ramkę koloru czarnego) ku tyłowi i wkrętakiem popchnąć prowadnicę do tyłu jednocześnie sterować przyciskiem w położenie zamknij.
Powodzenia.
Powodzenia.
wackom
- wacio
- Berbeć
[quote="wacio"]Mogła ulec pęknięciu jedna z prowadnic możliwe że lewa (słaby punkt golfa).quote]
u mnie to samo... tez prowadnica niechodzi (pekla).. popieram wypowiedz kolegi wyzejj
u mnie to samo... tez prowadnica niechodzi (pekla).. popieram wypowiedz kolegi wyzejj

- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Szyberdach nie działa
witam jakies niecałe pol roku temu pekla mi lewa prowadnica szyberdachu elektrycznego zbytnio sie tym nie przejmowałem poniewz i tak zima szla no ale teraz by sie przydal jezeli ktos ma na sprzedanie to prosze o kontakt pozdrawiam
Jawor Golf III GTI...
!
!- Jawor
- Berbeć