Moderator: Moderator
musisz sprawdzic mechanizm czy jest dobrze wyregulowany bo przy przekreceniu kluczyka szyber jezeli jest otwarty sie domyka czyli mechanizm dzila. Moze nie zwrociles na to uwagi ale wez go otworz i wyjdz z auta i zamknij samochod a kluczyk trzymaj az szyber sie domknie i wtedy bedziesz wiedzial o co w tym wszystkim biega 

-

uli - Badacz tematu
szyberdach
witam mam pytanie dotyczace szyberdachu gdyz kupilem niedawno golfa 3 i juz ten szyber byl niesprawny. sprawa wyglada nastepujaco jak chcce go otwierac jest elektryczny i naciskam zeby otwierał sie w poziomie to idzie ale tak powoli i musze pulsonie naciskac zeby go zamknac pozniej wielokrotnie naciskac...i mam pyateni czy wystarczy jak kupie nowy silniczek bedzie dziala czy trzeba co innego...proze o pomoc pozdrawiam
- djarek18
- Czytacz
jakie specyfiki polecacie do konserwacji uszczelek i prowadnic w szyberdachuopel napisał(a):nasmaruj czyimś prowadnice

Mój golf ---> sprzedany ---> http://www.golf3.pl/topics2/gti-mk3-vt5 ... ght=#38722
-

Maciek_1 - Czytacz
ja polecam smar WURTH-a przeznaczony do przekładni o dużych przeciążeniach, niema nic lepszego
[ Dodano: 2008-04-12, 14:00 ]
a do uszczelek SILIKON-spray WURTH-a
[ Dodano: 2008-04-12, 14:00 ]
a do uszczelek SILIKON-spray WURTH-a
- kamilecki
- Gaduła
Szyber
Witam! Panowie może wiecie jak mi pomóc. W związku z tym, że szyberdach mam uszkodzony (lewa prowadnica) na każdej dziurze tłucze sie on niesamowicie. Jak go domykam to niby jest ok (wizualnie-jest równo domknięty) ale problem nie znika. Zaczyna mnie to już denerwować i nie wiem co z tym zrobić. (Tylko nie piszcie aby wymienić cały szyber bo na razie brak kasy) 

-

TOM4S - Czytacz
TOM4S proponuje wez odsun zaslone sloneczna z szybra i zobacz gdzie tlucze podłuz jakąś gąbke albo jakiś kawałek drewna u mnie sie to sprawdziło tyle ze nie vw mk3 tylko w escorcie kiedyś .Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-04-17, 19:03 ]
sorry za błąd podłuz <podłoż>
[ Dodano: 2008-04-17, 19:03 ]
sorry za błąd podłuz <podłoż>
- Uzman
- Czytacz