immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Macros » 27 lip 2008, o 14:07

Witam.

No wiec moj problem z immo zostal rozwiazany!!

Dzieki za pomoc Zico63 :zdrowko:

Aby immobilizer dzialal poprawnie nalezy wypiac z kostki w samochodzie przewod brazowo-czerwony, ktory podaje sygnal do radia, ze kluczyk jest w stacyjce.

Pozdro !!

Macros
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

 

wywalenie immo

Postprzez strzeliniasty » 5 sty 2012, o 11:40

witam

jak w temacie

jest mozliwosc wywalenia immo z samochodu?? jak tak to jak to mozna zrobic

z gory dziekuje za info
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez BartheZz_3 » 5 sty 2012, o 11:44

Hmm ja czytalem (chyba nawet gdzies tutaj na forum) ze wywalenie immo = smierc auta...
Ale niech sie jeszcze inni wypowiedza....
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Sekate » 5 sty 2012, o 14:18

Tak, było o tym nie raz. Ponoć samemu ni-dy-rydy, trzeba do elektryka jakiegoś podjechać i on niby sobie z tym poradzi.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Postprzez Piaggio » 5 sty 2012, o 14:26

Z wywaleniem imo nie pomogę, ale jak chcesz mogę podać Ci przepis na ponowne go zaadoptowanie pod stare bądź nowe ECU.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez BartheZz_3 » 5 sty 2012, o 14:27

Piaggio napisał(a):Z wywaleniem imo nie pomogę, ale jak chcesz mogę podać Ci przepis na ponowne go zaadoptowanie pod stare bądź nowe ECU.

Racja bo wlasciwie nie wiadomo dlaczego chcesz wywalic immo ??
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez PiJey88 » 5 sty 2012, o 14:29

100-200 zł taka operacja, elektronik coś w ECU zmienia i działa samochód bez IMMO
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 5 sty 2012, o 18:43

strzeliniasty, a masz jakieś urządzenie do diagnostyki???? jak nie to sam nie wyłączysz immo seryjnego

jedynie podłączenie się pod auto odpowiednim urządzeniem i wyłączenie go w ECU

PiJey88 napisał(a):100-200 zł taka operacja
dużo to u Was kosztuje :zdziwko: u nas 50zł
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez strzeliniasty » 6 sty 2012, o 14:07

u mnie immo szaleje

zauwazylem ostatnio ze jak otworze autko wloze kluczyk do stacyjki kreci kreci kreci i nie odpali ale jak wyjme kluczyk i pilotem otworze autko drugi raz (siedzac w srodku i auto jest otwarte) wloze kluczyk i pali od strzala


w poprzednim golfie wlasnie elektryk mi wywalil immo i u mnie koszt 70zl
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez Grzegorz1718 » 17 kwi 2012, o 22:46

Witam jestem nowym klubowiczem i mam pytanie. Wybieram sie do elektryka zeby mi podlaczyl Golfa pod komputer i jestem ciekawy jakie rzeczy on moze mi tam wykryc co jest nie tak?? Moze Wy wiecie co takie podlaczenie pod komputer moze wykazac??
:suchy: :kwasny: GT 1.9 TDi 95r
Grzegorz1718
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 16:08
Lokalizacja: Polska

Postprzez Sekate » 17 kwi 2012, o 22:50

Co to ma wspólnego z immo?

Jeżeli nic się z autem nie dzieje, to po co go pod kompa podłączać? Sporo kasy wywalonej w błoto.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Postprzez pandamian21 » 17 kwi 2012, o 23:15

no wlasnie.. lepiej kup kabel na allegro, sciagnij program na pc i sam to zrob. taniej cie to wyniesie :-)

[ Dodano: 2012-04-17, 22:17 ]
a co do immo, to moj kolega wywalil go w passacie b4 1.9tdi i smiga juz pare lat bez problemu :-)
Avatar użytkownika
pandamian21
Badacz tematu
 
Posty: 163
Dołączył(a): 17 kwi 2012, o 14:17
Lokalizacja: Kępki(lubelskie)

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 8 gości