immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Kluczyki z immo

Postprzez ArroErtin » 7 sie 2012, o 20:50

Witam. Kupiłem sobie taki zestaw http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 89443.html z podłączeniem nie było większych problemów jednak okazało się że mój kluczyk jest z immo. Tutaj mam pytanie ponieważ dorobili mi zwykły scyzoryk typo w punkcie nie sprawdził czy kluczyk ma immo czy muszę dorabiać nowy kluczyk czy mogę jakoś "wydłubać" tą pastylkę ze starego kluczyka (jak to zrobić nie niszcząc jej?) macie może jakieś pomysły??
Avatar użytkownika
ArroErtin
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 20 kwi 2012, o 20:14
Lokalizacja: Poznań

Kluczyki z immo

 

Postprzez Piaggio » 7 sie 2012, o 21:56

Rozpoławiasz stary kluczyk- podwarzasz plastik i otwierasz- nastepnie oczom twym ukarze sie pastylka którą spokojnie też możesz czyms delikatnie podwazyc i delikatnie wyjmujesz- wkłądasz w nowy kluczyk (scyzoryk) napewno też w srodku ma gdzies na to specjalne miejsce. i Wszystko powinno zadziałać.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez ArroErtin » 7 sie 2012, o 22:01

Piaggio napisał(a):Rozpoławiasz stary kluczyk- podwarzasz plastik i otwierasz- nastepnie oczom twym ukarze sie pastylka którą spokojnie też możesz czyms delikatnie podwazyc i delikatnie wyjmujesz- wkłądasz w nowy kluczyk (scyzoryk) napewno też w srodku ma gdzies na to specjalne miejsce. i Wszystko powinno zadziałać.


Zrobione jedyne co mnie zdziwiło to to że ta pastylka musi być strasznie blisko stacyjki gdy była włożona na końcu scyzoryka to nie działała. Temat to zamknięcia
Avatar użytkownika
ArroErtin
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 20 kwi 2012, o 20:14
Lokalizacja: Poznań

Postprzez K@mil » 7 sie 2012, o 22:48

ArroErtin napisał(a):
Piaggio napisał(a):Rozpoławiasz stary kluczyk- podwarzasz plastik i otwierasz- nastepnie oczom twym ukarze sie pastylka którą spokojnie też możesz czyms delikatnie podwazyc i delikatnie wyjmujesz- wkłądasz w nowy kluczyk (scyzoryk) napewno też w srodku ma gdzies na to specjalne miejsce. i Wszystko powinno zadziałać.


Zrobione jedyne co mnie zdziwiło to to że ta pastylka musi być strasznie blisko stacyjki gdy była włożona na końcu scyzoryka to nie działała. Temat to zamknięcia


Polecam ja wkleic :) zeby jej nie zgubic
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Immo

Postprzez slawek5t » 4 lis 2012, o 20:04

Witam, pytanie do szpeców.
Krótko:
Chce zaprogramowac w sterowniku immo drugi kluczyk.
W necie piszą :) że potrzeba jakiś PIN który można odczytać w np programie Delta scan VW.
Pobrałem program lecz nie chce sie połączyć z autem.
Vag za to odpala normalnie i moge wchodzić w zakładkę Immobiliser, tyle że trzeba tam wpisać PONOĆ ten Pin aby można było robić adaptację.

Robił ktoś adaptacje kluczyków ? :)
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez strzeliniasty » 5 lis 2012, o 01:25

slawek5t, nie wiem czy to ci pomoze

http://www.sendspace.pl/file/2cf4deae69c73e18582dbef
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez slawek5t » 5 lis 2012, o 01:48

Tam też pisze o tym delta scan. tyle że nie chce mi on odpalić....
Pisze tam również o jakimś A3 exe. Przed momentem go pobrałem.
Niby koduje sie nim nowy login ? Jutro bede probował.
Mam w domu drugi kluczyk i chciałbym aby szło nim zapalać auto.....
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez strzeliniasty » 5 lis 2012, o 01:53

slawek5t, a masz w nim pastylke??
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez slawek5t » 5 lis 2012, o 02:09

Tak oczywiscie. Tyle że inna , więc trzeba ją zaprogramować w sterowniku immo



edit :

cos takiego znalazłem:
http://www.sendspace.pl/file/8181ab582ae2b171542dbee

może ktos testował ? ?
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez gello1 » 5 lis 2012, o 04:01

VAG K+CAN Commander1.4
Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 723
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Postprzez slawek5t » 8 lis 2012, o 23:05

Żaden program nie zadziałał , co jest ? ? ?

ten comander wcale sie nie uruchamia.
a delta nie wykrywa auta

z vag 2.08 , 3.11 , 4.9 jest wszystko okej.
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez gello1 » 8 lis 2012, o 23:16

slawek5t napisał(a):ten comander wcale sie nie uruchamia.

zapomniałem dopisać do tego programu jest potrzebny interfejs o takiej samej nazwie jak program. Kolega ma i śmiga jak zło
Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 723
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości