immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez slawek5t » 8 lis 2012, o 23:56

Aha to zaraz zamówie taki kabelek.
Aha jak rozpakowałem to tam jest niby wirus. Napewno dziala ten program? Poda mi on pin do immo?
Bo jesli nie ma 100 % to po co mam tracic kase na kabel


edit :

interfejs zczyta kod pin z golfa 3 ? bo w opisach widze golfa 4
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

 

jak wyłączyć IMMO

Postprzez blabson » 1 gru 2012, o 17:23

Witam, pacient to vw sharan 2.0ADY zgubiłem kluczyk i auto stoji,więc pytanie do znachorów co należy zrobić by wyłączyć immo lub zastąpić jakim emulatorem? czy czeka mnie wizyta u magika aby pozbył się tego dziadostwa,może są jakieś sposoby na to,bede wdzięczny za szybką pomoc
blabson
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 lis 2010, o 21:33
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 17:46

Można to zrobić za pomocą VAG COMMADERA. Jak nikt z okolicy nie posiada to tylko dobry magik.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez blabson » 1 gru 2012, o 17:56

musiałbym zakupic VAG COMMADER,tylko potrzebuje porady krok po kroku co i jak po koleji robić,zapomniałem dopisać że auto ma alarm,i po wyciągnięciu koctki ze stacyjki przekręciłem na zapłon i zakręciłem silnikiem tylko problem jest taki że na liczniku wyświetlają się kilometry i św.awaryjne i nic po zatym nawet jak włącze zapłon,niemogę otwożyć dzwi od śroska i opuszczanie szyb też nie działa,czy to przez immo czy przez alarm
blabson
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 lis 2010, o 21:33
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 18:03

Jak by to było IMMO to auto odpalałoby na 1s i zaraz by gasło.

A czy drugi kluczyk był kodowany?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez blabson » 1 gru 2012, o 18:16

nie,miałem tylko jeden kluczyk,zastanawiałem się dlaczego kontrolki nie swiecą się jakaś diagnoza co tp może być?
blabson
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 lis 2010, o 21:33
Lokalizacja: Wrocław

immobilizer

Postprzez ok133 » 20 sty 2013, o 20:29

Witam , zakładam temat bo nieznalazłem powyższego !
Rano wszedłem do auta by odpalic , przekręcam kluczyk , a tu nic deska rozdzielcza nie świeci , lecz rozrusznik kręci . stało mi się tak kilka razy , ale po kilku przekręceniach zaświeciło .
światła działają , nawiew również . proszę o pomoc
Okeeeej^
ok133
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 22:23
Lokalizacja: Krobia

Postprzez pietrasiak2 » 20 sty 2013, o 20:54

kostka stacyjki tematów pełno :-)
Cyba że masz ukryte zabezpieczenie :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez ok133 » 21 sty 2013, o 17:37

jakie zabezpieczenie ?
Okeeeej^
ok133
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 22:23
Lokalizacja: Krobia

Postprzez Paweu » 21 sty 2013, o 17:51

jakie zabezpieczenie ?


Taki super psztyczek elektryczek dokładany przez niektórych właścicieli...
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4274
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez ok133 » 24 sty 2013, o 13:28

nie ma żadnych zabezpieczen , jest immo . wczoraj jak wszedłem do auta próbowałem wyciągnac włącznik od świateł i jakby się zaświeciło , auto odpaliło . słyszałem o immo tzn zimnych lutach .
Okeeeej^
ok133
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 22:23
Lokalizacja: Krobia

Postprzez Czesio207 » 24 sty 2013, o 13:47

Ja miałem w moim tak samo kilka dni temu i ojciec zamontował mi taki guzik do odpalania przy bezpiecznikach i autko łapie za strzałem bez żadnych problemów ;)
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - nauka jazdy Zgierz



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości