immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

immobiliser

Postprzez Grzechu » 1 wrz 2007, o 15:00

Witam
Mam od wczoraj swój samochodzik. Jest on ściągnięty jest z Niemiec no i wszystko niby jest ok tylko jest problem z immobilajzerem czasami się zacina.Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem :?: Czy to znaczy ze trzeba kupić nowy :?: czy może wystarczy stuknąć gdzieś młotkiem :mrgreen: poprawić kabelek i będzie ok :?:
Z góry dzięki za informacje.
Ostatnio edytowano 12 lut 2013, o 07:34 przez Grzechu, łącznie edytowano 2 razy
Grzechu
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 14:51
Lokalizacja: Poznań

immobiliser

 

Postprzez krazek1 » 1 wrz 2007, o 15:12

Miałem ten sam problem co ty. Odkręciłem plastiki z pod kierownicy. Złapałem za kabelek który dochodzi do cewki immobilizera. Tym kabelkiem doszedłem głęboko pod kierownicę do małego pudełka. Wyciągnąłem i włożyłem parę razy ten przewód. Styki się przeczyściły i do dzisiaj mam spokój.
Avatar użytkownika
krazek1
VIP
 
Posty: 469
Dołączył(a): 25 maja 2007, o 10:16
Lokalizacja: Szczecinek
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

usunąc immobilajzer???

Postprzez Grzechu » 14 wrz 2007, o 22:34

Czyli jest tak jak przepuszczałem :-) dzięki za pomoc :!: :!: mam nadzieję ze u mnie tez tylko to wystarczy zrobić ;-)

Witam mam poważny problem z immobilajzerem, rozsypała mi się kostka w która wsuwa się czip czy jak to się tam zwie. Problem polega na tym ze próbowałem ją naprawić, niby wszystko jest proste i banalne raptem trzeba podłączyć 3 kabelki i powinno wszystko ładnie działać. jest jedank inaczej ponieważ kontrolka cały czas przerywa wcześniej było wszystko ok. wczoraj tylko raz wysuną się kabelek i później już się sypnęło, teraz nie dział w ogóle i nie można go odpalić.
Zastanawiam sie nad usunięciem tego immobilajzera, bo nie ma co sie oszukiwać że jak złodziej wejdzie mi do samochodu to nawet nie spojrzy w jego stronę. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tych sprawach?? Wie jak to można zrobić i czy w ogóle można i czy jest to bezpieczne rozwiązanie?? Proszę pilnie o pomoc.
Grzechu
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 14:51
Lokalizacja: Poznań

Postprzez karlito » 16 wrz 2007, o 09:49

najprosciej pojedz do elektryka co zaklada imobilajzery i niech zreanimoje twoj. imobilajzer dobra rzecz
Avatar użytkownika
karlito
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 12 sie 2007, o 22:38
Lokalizacja: sie biora dzieci

immobiliser

Postprzez pafcio » 28 wrz 2007, o 22:21

jak moge rozpoznac czy w autcie mam immobiliser?
pafcio
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 wrz 2007, o 22:19
Lokalizacja: lubuskie

Postprzez krazek1 » 2 paź 2007, o 13:16

odkręcić plastiki pod kierownicą i zobaczyć czy na stacyjce jest założona tulejka plastikowa, jest to cewka od immo.
Avatar użytkownika
krazek1
VIP
 
Posty: 469
Dołączył(a): 25 maja 2007, o 10:16
Lokalizacja: Szczecinek
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez jerro » 4 paź 2007, o 22:19

Jeżeli główka kluczyka jest rozbieralna i jest w niej "chip" , to znaczy, że jest immo. Jeśli chcesz sprawdzić czy działa, zostaw chipa zdala od samochodu i spróbuj uruchomić silnik.
jerro
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 29 wrz 2007, o 16:33
Lokalizacja: K-Koźle

Postprzez PROSTO » 6 paź 2007, o 17:29

witam chcialbym poznac dokladna lokalizacje immobilaizera bo centralny pod niego jest podlaczony a musze to obejsc tymczasowo moze ktos pomoc?
PROSTO
 

problem z immobilajzerem...

Postprzez mraaa » 4 gru 2007, o 20:47

Nie dziala immobilajzer w stacyjce...zapala i gasnie...co z tym zrobic??
mraaa
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 gru 2007, o 20:34
Lokalizacja: lublin

Postprzez Mały01 » 7 gru 2007, o 00:03

Miał tak od zawsze? Może mieć zabezpieczenie przed odpaleniem, wymagające np. krótkiego włączenia wyłącznika ogrzewanej szyby tylnej lub (znajoma tak miała) cały czas musiało być włączone radio, choćby bez głosu, tylko zasilanie. Czy poprzedni właściciel nic nie mówił?
Mały01
Mały01
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 gru 2007, o 03:48
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: problem z immobilajzerem...

Postprzez piwko*! » 8 gru 2007, o 21:56

WITAM JA MIA?EM TO SAMO POJECHAJEM DO SERWISU WV DO KOLEGI ELEKTRYKA I POWIEDZIA? ALBO CZYTNIK ALBO PUSZKA IMO ALE KAZA? MI WYCIAGN?? Z POD KIEROWNICY PUSZKE IMOB. I OKAZA?O SIE ?E ZROBI? SIE ZIMNY LUT OD TEJ PORY PROBLEMU NIE MA
piwko*!
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 11 lis 2007, o 22:41
Lokalizacja: wlkp

sposób na immobilizer

Postprzez sebastianjaz » 1 lut 2008, o 20:40

Witam szanownych forumowiczów. !

Moja przygoda z VW 3 (1,6 benzyna rok prod. 1995) z przyczyn niezależnych ode mnie zaczęła się jakieś pół roku temu, jak przyjechałem do Irlandii. Autko spisuje się nienajgorzej poza opisywanym już na forum "muleniem się" w fazie nagrzewania silnika. Mój problem jest jednak inny, otóż zgubiłem dzisiaj kluczyk od stacyjki, do auta mogę się jednak dostać (w drzwiach zmieniałem wkładki także został mi zapasowy kluczyk, ale tylko od drzwi). Po wstępnym demontażu plastików okazało się że naokoło stacyjki jest zamontowany immobilizer także złamanie stacyjki czy zamontowanie jakiejś innej ze szrotu nie rozwiąże problemu, bowiem auto nie zapali. Moje pytanie jest następujące:
1. Czy znacie jakiś sposób na "oszukanie" immobilaizera?
2. Czy stacyjką da się wyciągnąć bez kluczyka metodą bezinwazyjną (bez przecinaka i młotka)
3. Ewentualnie czy jeżeli zgłoszę się do ASO VW z nr Vin i dokumentami to oni są w stanie dorobić taki kluczyk z immobilaizerem ?

Pozdrawiam Sebastian
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

Następna strona

Dlaczego AutoDave jest tak znany - przyciemnianie szyb warszawa cena - - golf 3 elektryka



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości