immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Immobilizer i zmiana radia

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 22:20

Witam wszystkich.

Mam fabryczne radyjko alpha, immobilizer. Wszystko dziala poprawnie.
Natomiast jesli podepne inne radio, to immobilizer przestaje dzialac, samochod odpala, jakby immobilizera wogole nie bylo ( dioda nie miga, nie trzeba przykladac "breloczka" ).
Jak z tego wynika, radiofabryczne jest sprzezone z ukladem immoblilizera.

Czy ktos probowal zrobic tak, by miec wlasne radyjko ( inne niz fabryczne ) i zeby dzialal immobilizer ? W obecnych czasach i zdolnosciach złodziei to zadne zabezpieczenie, no ale chcialbym go na razie zostawic, nie odlaczac.
W innych postach pisza, jak zrobic, by radio mialo podtrzymanie pamieci ( zamiana przewodow w kostce itp ) natomiast nikt nie wspomnial o immobilizerze...

Macie jakis patent na to ?
Moze przeoczylem jakis post?
Bede wdzieczny za jakis link lub porade.

Dzieki.
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Immobilizer i zmiana radia

 

Postprzez PiJey88 » 18 mar 2008, o 22:24

Macros, to indywidualny patent, taki imobilajzer przykładany z bryloczyka nie był seryjny, więc musi ci jakiś elektryk od alarmów to rozwikłać :-)
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 22:47

PiJey88, dzieki za odpowiedz.

Hm... ale jednak w dokumentacji do autka znajduja sie dokumenty potwierdzajace fakt zalozenia instalacji immobilizera, zatem autko od nowosci posiada taki bajer...
Nie sledzilem jeszcze historii wyposazenia poszczegolnych modeli golfikow...
Moze to byla jakas opcja dodatkowego wyposazenia?

Sprawdze jeszcze dokladnie podlaczenia w kostce do radia co i jak.
Moze da sie to w prosty sposob obejsc... mam pomysl...

Dam znac jak cos bede wiedzial.

A jesli ktos juz ten temat przerabial, wdzieczny bede za info.

Pozdro dla wszystkich.

[ Dodano: 2008-06-14, 14:51 ]
Witam ponownie.

Czy ktoś może ma wiecej informacji w tym temacie co pisalem wyzej?

Moze macie instrukcje do seryjnego radia Alpha, gdzie opisane jest jak wspolpracuje ono z immobilizerem?

Pozdro!

[ Dodano: 2008-07-27, 14:11 ]
Witam.

No wiec moj problem z immo zostal rozwiazany !!

Dzieki za pomoc Zico63 :zdrowko:

Aby immobilizer dzialal poprawnie nalezy wypiac z kostki w samochodzie przewod brazowo-czerwony, ktory podaje sygnal do radia, ze kluczyk jest w stacyjce.


Mysle, ze temat mozna uznac za zakonczony.

Pozdrawiam !!


Macros
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Postprzez marcin_25zg » 19 mar 2008, o 08:36

Moj ojciec ma taki orginalny vw immobilaizer i wlasnie mu wywalaja go z auta bo co zrobia to ze 2 dni pochodzi i sie sypie
marcin_25zg
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 30 paź 2007, o 07:39
Lokalizacja: zielona gora

Postprzez qbic1983 » 19 mar 2008, o 10:33

wywal ten shitttt..... :-/
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

immobilizer w dieslu jak go odlaczyc???

Postprzez opolanin » 19 mar 2008, o 10:34

witam posiadam golfa silnik 1,9D i mam immo chyba padniete, dla pewnosci chce go odlaczyc, moze wie ktos jak to zrobic, jest podpiety do pompy wtryskowej, zaznaczony na rysunku na czerwono i jaki typ mam immo, znajduje sie w kluczyku, pozdrawiam
opolanin
 

immobilizer

Postprzez madoniek » 12 kwi 2008, o 22:08

Witam sorki troszke nie w tym forum ale tez związane z motoryzacją.. a mianowicie mój kumpel ma skutera "pezota" i kupił go bez kluczyków za smieszną kase a teraz jest problem bo tam jest immobilizer i nie ma go jak odpalic macie jakieś pomysły jak odpalić ominąć immobilizer ????? :cry:
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

Postprzez Rafit » 13 kwi 2008, o 02:24

madoniek, bez kluczyków? A papiery przynajmniej na niego ma :lol: Trochę lipę zrobił, najlepiej niech wymieni stacyjkę, dorobi kluczyk i da do programowania nowy Immo za jakieś 250zł dorobią.
Avatar użytkownika
Rafit
Badacz tematu
 
Posty: 257
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 20:33
Lokalizacja: GDA

Postprzez madoniek » 13 kwi 2008, o 08:37

Rafit, papiery ma ;-) <bo kupił za granicą a gościu kluczyki zgubił> co do tego immo. to nie mozna jakos podpiąć na krótko albo cuś?? bez wydawania za duzo kasy :-|
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

Postprzez luzi82 » 23 kwi 2008, o 19:08

miałem podobną sprawe tylko ja mam benzyne jeżeli jest to fabryczny imob to tylko można go usunąc w jakimś dobrym warsztacie ale podejrzewam ze jezeli odpalasz go nor malnie to jest dobry
luzi82
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 kwi 2008, o 18:39
Lokalizacja: klodzko

Postprzez opolanin » 30 kwi 2008, o 23:47

immo zostało usuniete przy okazji regeneracji pompy wtryskowej
opolanin
 

Immobilajzer

Postprzez wojtal_85 » 13 maja 2008, o 18:45

witam gdzie jest i jak wyglada puszka od immo. co pewien czas zawiesza sie mi to ... samochód odpala i chodzi 2 sekundy i gasnie
POMOCY
wojtal_85
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 kwi 2008, o 20:27
Lokalizacja: Inowrocław

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - Gdy miałem awarie samochodu zadzwoniłem po holowanie z tej pomocy drogowej na terenie Krosna i bardzo ich polecam!!



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości