immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Kryst88 » 2 lut 2008, o 09:02

1.mi kiedyś padł immo, ale ja nie mialem w stacyjce tylko mialem dodatkowy CONLOG, elektryk poprostu odlaczyl przewody i juz nie bylo immo
2.jeszcze nie rozbieralem stacyjki, nie mialem powodu :)
3.ASO VW zalatwi sprawe, tylko ciekaw jestem jakim kosztem..?
Pozdro
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

 

Postprzez qbic1983 » 2 lut 2008, o 09:06

co do immo to tak jak kolega wyzej napisal, moj elektryk juz mi proponowal "wywalic to go..." bo predzej czy pozniej i tak gdzies stane.... ale jeszcze jeżdze :-D
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez K@mil » 2 lut 2008, o 10:32

Prosze masz czysty czip wystarczy go zaporgramowac:

Czip

ps. a w Aso to nawet sie nei pokazuj za cene drobienia imo beda chcieeli tyle co zaplacisz za allegro za wszystkie wkladki do golfa :P
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez sebastianjaz » 2 lut 2008, o 20:17

Witam! Dziękuję za odpowiedzi

Z tym czipem to może bym się pobawił jak bym był w Polsce :-(
(Z czystej ciekawości jak się go programuje ???)
W poniedziałek wybieram się do ASO, dowiedziałem się, że pracuje tam Polak więc może się jakoś dogadamy :lol: :zdrowko:
Mam nadzieje, że nogi mi się nie ugną jak usłyszę cenę :-o
Pozdrawiam
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

Postprzez Kryst88 » 3 lut 2008, o 07:41

może sie dogadasz z polakiem :) pozdrawiam
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

Postprzez sebastianjaz » 5 lut 2008, o 12:50

No i pojechał wczoraj wieczorem do serwisu. Koszt z cholowaniem (30 km) jakieś 170 E
Samo dorobienie kluczyka 95 E, dzwoniłem do serwisu w polsce i cena podobna. Nie tak źle, myślałem, że będzie gorzej. Pozdrawiam
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

immobilajzer

Postprzez rade2843 » 6 mar 2008, o 16:42

pomocy immobilajzer niedziala wkladam breloczek a on niereaguje czy komus cos takiego sie zrobilo prosze o odpowiedz pilne
Ostatnio edytowano 29 mar 2008, o 12:30 przez rade2843, łącznie edytowano 1 raz
rade2843
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 mar 2008, o 17:06
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez piotr0488 » 6 mar 2008, o 17:05

zobacz z tylu czy kabelek na kostce od stacyjki sie nieodczepil... ja tez mialem kiedyc taki problem i co sie okazalo to kabele
piotr0488
Members
 
Posty: 1314
Dołączył(a): 24 sty 2008, o 00:39
Lokalizacja: Lędyczek
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kryst88 » 7 mar 2008, o 08:14

u mnie bylo to samo mialem immo CONLOG, na parkingu pod sklepem sie zepsulo inie szlo odpalic, wiec podjechalem do elektryka i to badziewie kompletnie odlaczyl
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

Postprzez qbic1983 » 8 mar 2008, o 16:19

jak masz ten immo niemiecki,oryginalny z VW to wez to odrazu wywal!!!!!!
Moj elektryk mówił ze nieraz to w niedziele mial telefony od swoich klientów"stoje na stacji paliw - nie moge odpalic" jechał i 150 zl w kieszeń... :-D
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez Zico63 » 8 mar 2008, o 18:34

Witam! Może ktoś z Kolegów odłączał to draństwo sam, może można VAG-iem samemu. Jeśli to jest tak awaryjny i grożący brakiem powrotu do domu element - to trzeba o tym pomyśleć.
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-19- ... ight=zicos
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 21:36

Witam wszystkich.

Mam fabryczne radyjko alpha, immobilizer. Wszystko dziala poprawnie.
Natomiast jesli podepne inne radio, to immobilizer przestaje dzialac, samochod odpala, jakby immobilizera wogole nie bylo ( dioda nie miga, nie trzeba przykladac "breloczka" ).
Jak z tego wynika, radiofabryczne jest sprzezone z ukladem immoblilizera.

Czy ktos probowal zrobic tak, by miec wlasne radyjko ( inne niz fabryczne ) i zeby dzialal immobilizer ? W obecnych czasach i zdolnosciach złodziei to zadne zabezpieczenie, no ale chcialbym go na razie zostawic, nie odlaczac.
W innych postach pisza, jak zrobic, by radio mialo podtrzymanie pamieci ( zamiana przewodow w kostce itp ) natomiast nikt nie wspomnial o immobilizerze...

Macie jakis patent na to ?
Moze przeoczylem jakis post?
Bede wdzieczny za jakis link lub porade.

Dzieki.
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości