immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez młody88 » 13 maja 2008, o 22:16

jeżeli orginał to w sterowniku silnika
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

 

Nowe zamki a immobiliser

Postprzez czepi » 13 maja 2008, o 22:25

Witam.
Mam następujący problem. Mam centralny zamek z pilota ale ostatnio postanowiłem otworzyć autko z kluczyka i niestety kluczyka nie da się przekręcić. Wygląda na to że kiedyś ktoś się do niego włamywał i popsuł zamki.
Chciałbym wymienić zamki żeby można było z kluczyka otworzyć auto lecz problem w tym że jak wymienie zamki to razem z kluczykami oczywiście... i co wtedy z immo ??? musiałbym mieć chyba osobne klucze do drzwi i osobne do stacyjki... czy ktoś może ma pomysła co z tym fantem zrobić?
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez młody88 » 13 maja 2008, o 22:38

nikt ci się nie włamywał tylko wkładki stanęły od nieużywania oddaj wkładki do remontu, albo dorób nowe pod kluczyk
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez czepi » 13 maja 2008, o 22:52

muszę do serwisu VW jechać czy można gdzieś indziej to dorobić...? od strony pasażera to kluczyka się nie da nawet włożyć do końca
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez Adi » 13 maja 2008, o 22:56

dorobisz w kazdym dobrym zakladzie spaecjalizujacym sie w zamkach samochodowych
Adi
 

Postprzez czepi » 13 maja 2008, o 23:01

Dzięki chłopaki... myślałem że to grubsza sprawa będzie
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez Adi » 13 maja 2008, o 23:09

informuj co załatwiles ile wydales i ile nerwow zjadło :roll:
Adi
 

Postprzez Kivan » 20 maja 2008, o 14:50

Siemka, ja mam podobna sprawe z immobilizerm. Mam 1.9 Tdi 97 koncowka serii i od jakiegos czasu zaczal mi gasnac podczas jazdy po czym po 5min odpalal az w koncu po jakims tygodniu zgasl wiec sprawidzilem kable i nie bylo napiecia na pompie i podlaczylem na krutku z akumulatora.
Wczoraj bylem u elektryka i powiedzial ze immo. najprawdopodobniej, ale nie ma kompa i nie mogl podlaczyc (polecam go Elcar Wrocław Grabiszynska 105 do usterek gdzie nie potrzeba kompa - pasjonata tego co robi :) )

Wiec mam pytanie wiecie gdzie moge znalezc we Wro jakis dobry warsztat gdzie podpinaja do kompa bo bez tego nic nie zrobie???
Pozdrawiam
Kivan
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 14:28
Lokalizacja: Wrocław

Immobilajzer

Postprzez wojtal_85 » 9 cze 2008, o 08:42

Witam czy mozliwe jest odłączenie immobilajzera fabrycznego golf 97 bez ryzyka uszkodzenia komputera prosze o odpowiedzi DZIEKI
wojtal_85
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 kwi 2008, o 20:27
Lokalizacja: Inowrocław

Postprzez opolanin » 9 cze 2008, o 10:34

wojtal_85, taka możliwość jest, musisz podjechać do gościa który zna się na tych rzeczach, samemu lepiej nie ryzykować :-)
opolanin
 

Autoalarm czy immobilizer

Postprzez MrMiodek » 9 cze 2008, o 12:07

Chcialem wstawic posta do poprzedniego tematu a stworzyło mi nowy temat ;/

Mam taki sprzęt, poprzedni właściciel Golfa odłączył go i teraz jak podłączam go to wariuje i włącza sie alarm. Nie mam do niego żadnego pilota, tylko kluczyk[-wyłącza alarm] ale zapłon włącza sie jak jest włączony alarm.
Obrazek
tak to wyglądało jak dostałem sie do niego.
Obrazek

1- Kluczyk
2- ???????? Co to ?? [NOs?? :wstyd: ]
3- Dioda od całego badziewia
Obrazek

Powiedzcie mi coś o tym sprzęcie i jak go dobrze podłączyć i czy nie brakuje mi czegoś do niego. Zdjęcia komórka 6680
Ostatnio edytowano 9 cze 2008, o 12:16 przez MrMiodek, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
MrMiodek
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 10 kwi 2008, o 23:04
Lokalizacja: Białystok

Postprzez scuzz » 11 cze 2008, o 20:14

Jest to alarm silicon a to czerwone to albo wyłącznik krańcowy albo przycisk reset służący do programowania alarmu.
scuzz
Czytacz
 
Posty: 88
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 02:01
Lokalizacja: Leżajsk

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - używana toyota



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości