Moderator: Moderator
Bardzo dziękuję kolego łukasz1983, a czy kable mogę porozcinać i się wpiąć, bo pisze żeby nie rozcinać i już sam nie wiem?
Mój Golf moj-golf/mk3-new-orleans-t62415.html
- Michałvw
- Czytacz
Podpiąłem go dzisiaj (przy pompce w bagażniku)) i działa zamyka/otwiera, ale nie działa mi funkcja poszukiwania na parkingu, co zrobić żeby zadziałała http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f5 ... 6a085.html ?
tak ja podpiąłem:
- czarny (ze sterownika) do masy (ja podłączyłem tam gdzie masa pompki)
- czerwony (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- biały (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- biało-czarny (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- żółty (ze sterownika) do szary (w pompce)
- żółto-czarny (ze sterownika) do zielony (w pompce)
- brązowy (ze sterownika) do czarno-zielony ( w kostce światła prawego)
- brązowy (ze sterownika) do czarno-biały ( w kostce światła lewego)
[ Dodano: 2014-05-07, 15:03 ]
Czy ktoś może mi pomóc?
tak ja podpiąłem:
- czarny (ze sterownika) do masy (ja podłączyłem tam gdzie masa pompki)
- czerwony (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- biały (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- biało-czarny (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
- żółty (ze sterownika) do szary (w pompce)
- żółto-czarny (ze sterownika) do zielony (w pompce)
- brązowy (ze sterownika) do czarno-zielony ( w kostce światła prawego)
- brązowy (ze sterownika) do czarno-biały ( w kostce światła lewego)
[ Dodano: 2014-05-07, 15:03 ]
Czy ktoś może mi pomóc?
- Michałvw
- Czytacz
to jest okMichałvw napisał(a):- czarny (ze sterownika) do masy (ja podłączyłem tam gdzie masa pompki)
to jest okMichałvw napisał(a):- czerwony (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
To jest źle.Biały ze sterownika powinien być do szarego w pompceMichałvw napisał(a):- biały (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
To jest źle.Biało-czarny ze sterownika powinien być do zielonego w pompceMichałvw napisał(a):- biało-czarny (ze sterownika) do czerwono-biały (w pompce)
To jest źle.Żółty ze sterownika powinien być do biało-czerwonego w pompceMichałvw napisał(a):- żółty (ze sterownika) do szary (w pompce)
To jest źle.Żółto-czarny ze sterownika powinien być do biało-czerwonego w pompceMichałvw napisał(a):- żółto-czarny (ze sterownika) do zielony (w pompce)
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Bardzo dziękuję, jutro poprawię
[ Dodano: 2014-05-08, 12:34 ]
Pisze że jest opcja POSZUKIWANIE NA PARKINGU, jak ją podłączyć żeby zadziałała, zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał przemieniłem kable, ale nadal nie mogę dojść co zrobić żeby zadziałało?
[ Dodano: 2014-05-08, 12:34 ]
Pisze że jest opcja POSZUKIWANIE NA PARKINGU, jak ją podłączyć żeby zadziałała, zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał przemieniłem kable, ale nadal nie mogę dojść co zrobić żeby zadziałało?
- Michałvw
- Czytacz
Michałvw, A jak przytrzymasz dłużej któryś przycisk to nie uruchamia się szukanie?
U mnie jak przytrzymam na 3 sekundy zamknij to włącza mi się właśnie ta funkcja.
Ewentualnie ta funkcja to lipa,i jej nie masz,po prostu naciąganie,bo istnieje też taka możliwość.
U mnie jak przytrzymam na 3 sekundy zamknij to włącza mi się właśnie ta funkcja.
Ewentualnie ta funkcja to lipa,i jej nie masz,po prostu naciąganie,bo istnieje też taka możliwość.
-

łukasz1983 - Members
Działa, jak przytrzymam przycisk z 3 sekundy zamknij to kierunki migają po woli 4 błyśnięcia, a jak przytrzymam przycisk otwórz to są szybkie błyśnięcia
- Michałvw
- Czytacz
witam
koledzy mam kilka pytan:)
1. czy w ori golfowskim alarmie po przekręceniu kluczyka kierunkowskazy powinny dawac jakiś znak ze auto zostało zamknięte lub otwarte?
2. czy po przytrzymaniu kluczyka w pozycji otwartej otwierają się szyby i powinien otworzyć się tez dach? i to samo podczas zamkniecia?
Dolozylem do mojego kompletnego golasa ori wiazke i niby wszystko działa (el. szyby, lusterka, grzanie lusterek, grzanie foteli, c. zamek) poza tymi dwoma problemami, o które pytam.
z góry dziekuje za kazda podpowiedz i sugestie. i jeszcze prosba, ponieważ jestem laikiem jeżeli chodzi o elektronikę (chociaż dalem rade to podlaczyc i niby nie było wielkiej filozofii), to jesli można to najprostrzym jezykiem prosze:) pozdrawiam
koledzy mam kilka pytan:)
1. czy w ori golfowskim alarmie po przekręceniu kluczyka kierunkowskazy powinny dawac jakiś znak ze auto zostało zamknięte lub otwarte?
2. czy po przytrzymaniu kluczyka w pozycji otwartej otwierają się szyby i powinien otworzyć się tez dach? i to samo podczas zamkniecia?
Dolozylem do mojego kompletnego golasa ori wiazke i niby wszystko działa (el. szyby, lusterka, grzanie lusterek, grzanie foteli, c. zamek) poza tymi dwoma problemami, o które pytam.
z góry dziekuje za kazda podpowiedz i sugestie. i jeszcze prosba, ponieważ jestem laikiem jeżeli chodzi o elektronikę (chociaż dalem rade to podlaczyc i niby nie było wielkiej filozofii), to jesli można to najprostrzym jezykiem prosze:) pozdrawiam
-

luki1980x - Berbeć
Witam mam taki problemik, mianowicie rozsypal mi się pilot od centralki i teraz chciałbym juz dorobić sobie kluczyk z centralnym typu scyzoryk, pytanie moje brzmi, programuje się jakoś piloty w golfie 3? Z góry dziękuję 

Piłeś nie jedź, nie piłeś ... wypij 
Moja Golfina
zapraszam 
moj-golf/golfik-by-sanchopancho-p-t34028.html
Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem

Moja Golfina
zapraszam 
moj-golf/golfik-by-sanchopancho-p-t34028.html
Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem

-

SanchoPancho - Badacz tematu
witam mam taki problem z centralnym zamkiem.Mianowicie czasami zatrzasną się drzwi jak jestem w aucie.Centralny nie chce zamknąć się po przekręceniu kluczyka w zamku(otwiera normalnie).A czasami nawet zamyka się sam.Co może być przyczyną takiego zachowania
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
- david446
- Berbeć
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1600 ABU
- Paliwo: PB
poproszę o pomoc w kwestji alarmu - Scorpion
bo mam własciwie w jakimś sensie podobny problem
tzn - nie potrafie momentami odpalić auta
mam założoną blokade zapłonu, która wyłacza sie zaraz po zamknięciu dzrzwi zamkiem centralnym i jak otwietam drzwi i siadam do samochodu jeśli w kilkanascie sekund nie przycisne ukrytego guzika to włacza sie alarm.
Od jakiegoś czasu wsiadam do samochodu to mam problem z wyłaczeniem tego systemu. Bo mam diode która miga i jeśli sie nie wyłączy to zna ze blokada cały czas jest aktywana.
I tak czasami wciskam ten guziczek i po 100 razy czasem 1 czasem 2-3 i załapuje. Sęk w tym ze ostatnio to zanim odpale to męcze sie w samochodzi i po 5min. jeśli nie wyłączy sie po 10sek to zamykam drzwi zamkiem centralnym i otwieram i wówczas mam kolejne sekundy na odłaczenie blokady i tak do skutku
prosze zatem o podpwoeidz czy to kwestja samego włącznika czy jakiejś wady na instalacji.
No i w ostateczności ile jest pracy jeśłi w całości chciałbym zlikwodować ta blokade bo już mnie to zaczyna delikatnie mówiąc irytować
bo mam własciwie w jakimś sensie podobny problem
tzn - nie potrafie momentami odpalić auta
mam założoną blokade zapłonu, która wyłacza sie zaraz po zamknięciu dzrzwi zamkiem centralnym i jak otwietam drzwi i siadam do samochodu jeśli w kilkanascie sekund nie przycisne ukrytego guzika to włacza sie alarm.
Od jakiegoś czasu wsiadam do samochodu to mam problem z wyłaczeniem tego systemu. Bo mam diode która miga i jeśli sie nie wyłączy to zna ze blokada cały czas jest aktywana.
I tak czasami wciskam ten guziczek i po 100 razy czasem 1 czasem 2-3 i załapuje. Sęk w tym ze ostatnio to zanim odpale to męcze sie w samochodzi i po 5min. jeśli nie wyłączy sie po 10sek to zamykam drzwi zamkiem centralnym i otwieram i wówczas mam kolejne sekundy na odłaczenie blokady i tak do skutku
prosze zatem o podpwoeidz czy to kwestja samego włącznika czy jakiejś wady na instalacji.
No i w ostateczności ile jest pracy jeśłi w całości chciałbym zlikwodować ta blokade bo już mnie to zaczyna delikatnie mówiąc irytować
- snowfox
- Czytacz
snowfox, Dostań się do kabli,od tego włącznika,ściągnij z nich izolację,i zamiast naciskać włącznik zewrzyj ze sobą kable (pod warunkiem,że do tego włącznika idą TYLKO DWA kable,jak idzie ich więcej to tak nie rób).
Jak alarm się wyłączy,to winny włącznik.
Jak alarm się wyłączy,to winny włącznik.
-

łukasz1983 - Members