Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

schemat orginalnego alarmu w golfie 3

Postprzez arkadiusz87 » 15 cze 2010, o 15:25

witam:) posiada ktoś schemat orginalnego alarmu do golfa??? ( mam bez pilota , załacza sie i wyłacza przy przekreceniu kluczyka w zamku ) chce załozyc centralny zamek (z pilotem) , czy da sie go wogóle połaczyc z centralnym??

pozdro...
Avatar użytkownika
arkadiusz87
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 3 kwi 2010, o 19:38
Lokalizacja: gorzów wlkp

schemat orginalnego alarmu w golfie 3

 

Postprzez pablomed » 15 cze 2010, o 16:07

arkadiusz87, alarm ktory steruje dokładanym zamkiem centralnym albo fabrycznym, albo sam sterownik zamka mozesz sobie dołożyc jaki chcesz, w zaden sposób nie bedzie on kolidował z fabrycznym. Opisów montażu na forum jest mnóstwo uźyj wyszukiwarki. Natomiast jeśli chodzi o twoje pytanie dotyczace schematu alarmu fabrycznego to jest problem takowy znaleźć samemu mi sie ni udało. Ale gdybyś miał problem z nim to mozna znależź porady dotyczace napraw (ale schematu nie widziałem)
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Zico63 » 15 cze 2010, o 21:28

Ale tak myślę: była taka konfiguracja wyposażenia - brak centralnego i alarm fabryczny?
Jeśli jest centralny - to robota rzeczywiście "pikuś" :-D
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez arkadiusz87 » 15 cze 2010, o 22:52

no wlasnie nie ma centralnego a jest seryjny alarm.... No i wlasnie chce zalozyc centralny i dlatego potrzebuje schemat alarmu zeby to wszystko ladnie dzialalo:)
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód ;p
Avatar użytkownika
arkadiusz87
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 3 kwi 2010, o 19:38
Lokalizacja: gorzów wlkp

Postprzez Zico63 » 15 cze 2010, o 23:20

Jest prostsza droga: miast rozgryzać cały schemat i układ alarmu, wystarczy stwierdzić, jak realizowane jest sterowanie alarmu. Czyli, miernik w rękę i sprawdzamy, na jakim kabelku w gumie z nadwozia do drzwi pojawia się i jakiego rodzaju jest ten sygnał w chwili kręcenia kluczykiem w zamku: czy jest to impuls "+" czy "-".
Następnie wybieramy sterownik z pilotem, o takim działaniu jakie jest tu wymagane.
Sądzę jednak, po polityce produkcyjnej koncernu VW, że jest to alarm "z półki" koncernu, czyli pewnie nawet ten sam który jest przy centralnym zamku. Jeśli tak, jest to sterowanie plusem na szarym i zielonym, sterownik dajemy obok skrzynki i łączymy wedlug powyższych hm, rozważań...
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez pablomed » 16 cze 2010, o 10:13

Zico63, masz rację ja tu czegoś nie rozumiem. Alarm fabryczny załącza sie po przekręceniu kluczykiem w zamku? To musza być jakies styczniki w zamku a styczniki sa tylko wtedy jak centralny oryginalny jestarkadiusz87, masz diode w drzwiach koło przycisku? mam watpliwosci albo co do oryginalnosci alarmu, albo co do braku zamka centralnego. Może jest, tylko nie działa i nawet nie wiesz o nim
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez arkadiusz87 » 16 cze 2010, o 14:08

tak załacza sie po przekreceniu kluczyka... tak mam diode kolo przycisku i jak sie załacza to nawet syrenka daje znac ze jest zamkniety piknieciem ... centralnego na bank nie ma bo rozbierałem całe dzwi bo alarm mi sie zawiesił... taki stycznik jest w zamku bo mam kostke doprowadzona do zamka i tam dachodzo trzy przewody ale jakie to juz nie pamietam....
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód ;p
Avatar użytkownika
arkadiusz87
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 3 kwi 2010, o 19:38
Lokalizacja: gorzów wlkp

Postprzez pablomed » 16 cze 2010, o 23:46

nie spotkałem się jeszcze z taką wersją, ale z tego co piszesz to rzeczywiście oryginał
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez arkadiusz87 » 17 cze 2010, o 00:11

no wyglada na oryginal i dlatego potrzebuje schemat zeby ten alarm polaczyc z centralnym zamkiem wiedzac gdzie sie podpiac pod ten alarm zeby wszystko bylo ok... Jurtro znajde sterownik tego alarmu i zobacze chociaz jakiej firmy jest moze bedzie ten schemat w necie,..
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód ;p
Avatar użytkownika
arkadiusz87
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 3 kwi 2010, o 19:38
Lokalizacja: gorzów wlkp

Postprzez Zico63 » 17 cze 2010, o 10:02

Ori nie daje sygnału dźwiękowego, potwierdzającego zamykanie/otwieranie - to pewnie "dokładka" po awarii fabrycznego.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Następna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości