Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Zico63 » 14 kwi 2012, o 01:00

rafal9119 napisał(a):to jest sterownik modułu komfortu

W żadnym razie! Alarm fabryczny, jak już Kolega Palio45 napisał. Polecam choćby google-tłumacz.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

 

Postprzez wrubson » 14 kwi 2012, o 01:22

dzięki a odpowiedź temat do usunięcia
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Sterownika zamka - PROXIMA SRPI

Postprzez palin » 5 maja 2012, o 07:16

Mam problem.
Zamowilem sobie w/w sterownik i zanim przyjdzie chcialbym sie przygotowac. Otoz juz troche googluje itd. i caly czas nie potrafie zrozumiec jak to sie podlacza.

znalazlem na forum taki temat: http://www.golf3.pl/33978.htm ale nie rozumiem wypowiedzi zico63, co to znaczy "dla dwoch GORNYCH PRZEKAZNIKOW"

jesli mozna prosilbym jeszcze raz o wyjasnienie dla totalnego laika jak to sie podlacza

Schemat: http://obrazki.elektroda.pl/2854110600_1302009364.jpg

a i jeszcze jedno, doczytalem sie ze do zamkow pneumatycznych potrzebny jest impuls 3sek. ale znowu jezeli ma sie funkcje komfortu to 0.8sek. ALE z tego co sie doczytalem to 0.8sek. stosuje sie w zamkach elektrycznych....
[center]
Obrazek
MÓJ GOLF 1.9TDi GT
[/center]
Avatar użytkownika
palin
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 11 kwi 2009, o 10:25
Lokalizacja: WPI

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 09:33

Potrzebujesz jeszcze takiego schematu:
http://www.golf3.pl/topics28/wtyka-pomp ... vt5264.htm

Ze sterownika będą wystawiać kabelki. Ciągniesz je do odpowiednich kabelków w kostce pompki.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Postprzez palin » 5 maja 2012, o 09:42

wszystko ok tylko:
1. jak mam popodlaczac kabelki od OTWIERANIE/ZAMYKANIE bo jest ich po trzy.
2. o co chodzi z bezpiecznikami, czy ja mam je sobie sam zorganizowac czy to juz jest w wyposazeniu sterownika?
3. jak podlaczyc funkcje komfortu
4. no i ponawiam pytanie dotyczace dlugosci impulsu....
[center]
Obrazek
MÓJ GOLF 1.9TDi GT
[/center]
Avatar użytkownika
palin
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 11 kwi 2009, o 10:25
Lokalizacja: WPI

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 09:47

Chyba mówisz o skrzynce bezpieczników ;) Ja polecam montować z tyłu przy pompce.

3 otwórz i 3 zamknij dotyczą pewnie drzwi, modułu komfortu i czegoś jeszcze, poczekaj aż będziesz miał centralkę w rękach, bo na razie możemy sobie pogdybać.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Postprzez pablomed » 5 maja 2012, o 22:25

kolego spokojnie -oczekaj na paczkę i w razie czego wklej schemat. Najprawdopodobniej bdziesz tam miał oprócz głównego schematu jeszcze podschematy dotyczące właśnie tych wyprowadzeń na sterowanie centralem dla różnych aut, wybierzesz podschemat "sterowanie plusem" to jest to o czym pisze kolega Zico63 wszystko ci się wyjaśni.
Komfot i długość impulsu to jeden temat, żeby zadziałała funkcja komfort czyli domykanie szyb i dachu po zamknięciu centrala (o ile masz takowe), to na ten sam kabel który steruje zamykaniem centrala podajesz ten dłuższy impuls, generuje się go na dodatkowym kablu po odpowiednim ustawieni funkcji sterownika za pomocą zworek albo programowo - będzie to opisane w instrukcji więc spokojnie na nią poczekaj, pytaj jak już będziesz miał sprzęt w garści. Jak koledzy piszą najlepiej montuj układzik przy pompce w bagażniku, tam jest najprościej, prawie wszystkie potrzebne kabelki są w wiązce do tej pompki łatwo dostępne
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Zico63 » 6 maja 2012, o 00:44

Witam Kolegów!
Ponieważ zostałem niejako wywołany do tablicy, mimo powrotu z bardzo udanej ( ;-) ) imprezy - mam nadzieję, że wypowiedź moja będzie czytelna.
W przywołanym temacie, linku i rysunku widać szare pola ze stykami. To są przekaźniki.
Tak więc na przewodzie biało-czarnym drugiego od góry szarego pola (czyli przekaźnika) także powinien być bezpiecznik.
Co do domykania: jak piszą Koledzy, poczekajmy do chwili zamontowania tego przez Kolegę, chociaż próbnie. Nie wiemy czy Kolega posiada "moduł komfortu" czy nie, a czas pracy sterownika łatwo zmienić według potrzeb konkretnego egzemplarza pojazdu (jest przestawialna zworka w kupionym sterowniku).
Tak więc poczekajmy, a ewentualnie wynikłe problemy, wspólnymi siłami Forum z pewnością pokonamy.
Z pozdrowieniami - zico :ok:
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez palin » 15 maja 2012, o 08:04

Udalo sie! Wkoncu doszedlem metoda prob i bledow... ale wielkie dzieki za pomoc bez tego pewnie zeszloby mi sie duzo dluzej, moze opisze jak to podlaczyc dla duuuuuuzogo laika:

Miejsce montazu: tylne prawe nadkole (przy pompce)
1. wyjmujemy pompke i odpinamy od niej kostke
2. i teraz laczymy kabelki:
- czarny (ze strownika) do masy (ja podlaczylem tam gdzie masa pompki)
- czerwony (ze sterownika) do czerwono-bialy (w pompce)
- bialy (ze sterownika) do czerwono-bialy (w pompce)
- bialo-czarny (ze sterownika) do czerwono-bialy (w pompce)
- zolty (ze sterownika) do szary (w pompce)
- zolto-czarny (ze sterownika) do zielony (w pompce)
- fioletowy (ze sterownika) do czarno-zielony ( w kostce swiatla prawego)
- fioletowy (ze sterownika) do czarno-bialy ( w kostce swiatla lewego)
3. ustawiamy impuls na 0.8 sek poniewaz jak sie ma opcje "komfort" czyli domykanie szyb i ustawi sie na 3 sek. to co sie kliknie zamykanie/otwieranie to szyby sie otwieraja/zamykaja

Mam nadzieje ze to wsio.
[center]
Obrazek
MÓJ GOLF 1.9TDi GT
[/center]
Avatar użytkownika
palin
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 11 kwi 2009, o 10:25
Lokalizacja: WPI

Problem z Centralnym zamkiem

Postprzez jezyk » 24 cze 2012, o 20:34

Problem tkwi w tym że czasami samochód sam sie zamyka gdy jestem w środku ;p
Gdy biorę ten ,,dzyndzel" do góry pomka dociska go w dół, Czasami mam problem dostania się do auta. Proszę o pomoc

[ Dodano: 2012-06-25, 19:56 ]
prosze o pomoc
Avatar użytkownika
jezyk
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 18 kwi 2011, o 23:35
Lokalizacja: Koszalin

Postprzez Stachu_76 » 25 cze 2012, o 23:28

alarm ori czy dokładka
Avatar użytkownika
Stachu_76
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 1 mar 2012, o 13:23
Lokalizacja: Piaseczno
Silnik: 2.0
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 28 cze 2012, o 23:22

jezyk napisał(a):Gdy biorę ten ,,dzyndzel" do góry pomka dociska go w dół, Czasami mam problem dostania się do auta. Proszę o pomoc
na razie opisz dokładnie, bo jeśli zamkniesz auto z kluczyka przez otwartą szybę lub pilota siedząc w środku to po chwili właśnie tak się ma dziać czyli włącza się blokada. Bo nie rozumiem jak dostajesz się do auta z zewnątrz wyciągając dzyndzel - szybę rozbijasz?
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości