Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 13:40

sivy czyli jednak byly co najmniej 2 rodzaje ori alarmow montowanych w golfach ...
czyli z dwoma syrenami czyli 1 to klakson 2 od alarmu taki komplet jak masz ty i z jedna syrena alarm razem z klaksonem taki jak ja zakupilem
sama syrene alarmu mozna odlaczyc zoltym kablem ktory od alarmu prowadzi do syreny ....
ale lepiej byloby wylaczyc caly a nie tylko ta syrene wiec radze za wlacznikiem swiatel w tej centralce ....

[ Dodano: 2011-02-21, 14:01 ]
sivy jeszcze pytanie do ciebie ....
skoro masz 2 syreny 1 to klakson 2 to wyjka alarmu
masz do tego zestawu pilocik ???
bo ja mam zestaw bez pilota i wszystko sie zalacza przez zamek drzwi ....
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

 

Postprzez Sivy » 21 lut 2011, o 15:13

sivy jeszcze pytanie do ciebie ....
skoro masz 2 syreny 1 to klakson 2 to wyjka alarmu
masz do tego zestawu pilocik ???
bo ja mam zestaw bez pilota i wszystko sie zalacza przez zamek drzwi ....


Nie nie mam, dolozylem zamykanie z pilota. Mam to wszystko spiete z pakietem Comfort, czyli domykaniem szyb i szyberdachu.
W mk3 chyba nie bylo zamykania z pilota w opcji fabrycznej.

Co do dwoch typow alarmow to zapewne masz racje, opcji wyposazenia i typow bylo mnostwo.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 880
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Alarm i centralny zamek

Postprzez radzio181990 » 26 mar 2012, o 19:33

Sory że zaczynam żnów ten sam temat ale skacze z forum na forum i nigdzie nie moge znaleść jak w szybki sposób podłaczyc uniwersalny centralny zamek pod kierunkowskazy :-x

[color=red]ps. tytułu tematu nie zaczynamy od "pomocy" - już poprawiłem[/color]
Ostatnio edytowano 7 lut 2013, o 17:48 przez radzio181990, łącznie edytowano 2 razy
radzio181990
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 mar 2012, o 18:04
Lokalizacja: Mzdowo

Postprzez prezesik » 26 mar 2012, o 22:33

Na pewno masz kabel w wyjściem na kierunki. Znajdujesz kable od kierunków w progu kierowcy i podłączasz. Z reguły na kablach powinny być diody prostownicze zapobiegające przejściu prądu z instalki auta do centralnego, aby go nie uszkodzić, natomiast przepuszczają prąd z centrala do kierunków, aby migały przy zamknięciu i otwarciu auta.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez rolek » 27 mar 2012, o 01:56

podepne sie pod temat, prezesik25, a nie wiesz czy przy pompce też jest jakis kabelek od kierunków, bo akurat mam centralny na pilota podpiety pod ORI pompke centralnego i jakby tam był to bym sie odrazu podpiął żeby to swieciło
rolek
Czytacz
 
Posty: 136
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 20:35
Lokalizacja: Brzesko/Jasień

Postprzez Zico63 » 27 mar 2012, o 07:53

Przy pompce fabrycznie nie ma. jeśli jednak był sterownik, to przy starym musża być te przewody a jak nie to we wtyczkach tylnych lamp. Kolory są w necie podawane do znudzenia.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez rolek » 27 mar 2012, o 22:33

ja juz mam zrobione,
rolek
Czytacz
 
Posty: 136
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 20:35
Lokalizacja: Brzesko/Jasień

Postprzez endru » 30 mar 2012, o 11:27

j mialem rozpiske co i jak podlaczac bo se sam zakladalem alarm oraz centralny i wszystko dziala juz okolo roku bez zadnych problemow, moja rozpiska przewodow jest gdzies ale sie zapodziala chwilowo :P napisz do kolesia to ci poda rozpiske kolorami co i jak podlaczyc stig@stig.pl
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
Avatar użytkownika
endru
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 8 lip 2011, o 13:38
Lokalizacja: Bialystok

Postprzez uzbek » 30 mar 2012, o 11:53

Ja podłączając centralkę przy pompce w bagażniku wpiąłem się w kostki tylnych lamp (napięcie z centralki rozdzielone przez diody prostownicze), chodzi jak trzeba :)
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
uzbek
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 10:40
Lokalizacja: ZMY Barlinek / FG

Co to jest za sterownik?

Postprzez wrubson » 13 kwi 2012, o 19:17

Przeglądając graty od golfa znalazłem taki o to sterownik, czy to nie czasem centrala fabrycznego alarmu?

Obrazek
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez palio » 13 kwi 2012, o 20:11

jest to sterownik fabrycznego alarmu
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3883
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez rafal9119 » 13 kwi 2012, o 20:19

to jest sterownik modułu komfortu
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - słupki parkingowe



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości