No chyba, że będziesz chciał montować też nowe elektryczne siłowniki, wtedy zabawy jest więcej.Moderator: Moderator
A założenie takiej centralki z pilotem to poza upychaniem kabli jakieś 15 minut zabawy
No chyba, że będziesz chciał montować też nowe elektryczne siłowniki, wtedy zabawy jest więcej.
No chyba, że będziesz chciał montować też nowe elektryczne siłowniki, wtedy zabawy jest więcej.-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pany, mam taki myk do rozwikłania - dziś jak zamknąłem golfa z centralnego z kluczyka, to zamknął się normalnie - tak jak zawsze, czas zamykania i wszystkie drzwi, klapka wlewu i bagaj git, pozamykane, ale po jakichś 15 - 20 sekundach centralny sam się załączył, tak jakby drugi raz chciał wszystko pozamykać. O co może mu chodzić? Miał ktoś już coś takiego?
Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
- Rocznik: 93
- Silnik: 1.8
Mam oryginalny, nic nie kombinowane. I właśnie szukam teraz informacji na ten temat i faktycznie znalazłem kilka tematów i więcej ludzi ma coś takiego i wychodzi na to, że to jest fabryczna opcja. Pozwolę sobie zacytować wypowiedź: "to jest system zabezpieczeń zamka centralnego. Rygielki zamykają się w momencie przekręcenia kluczyka (ewentualnie pilotem) i po 12 sekundach zamyka się układ zamka centralnego". Jak ktoś ma coś takiego to czekam na wypowiedzi. 

Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
Doskonale rozumiem.
No dobra, to z tym myślę, że sprawa jest już wyjaśniona.
Ale w sumie kolejna rzecz mnie ciekawi. Jak czyściłem jakiś czas temu odpływy z szybra, to natknąłem się przy skrzynce bezpieczników na dwie niepodłączone nigdzie wtyczki, biała z białym przewodem i na przewodzie oznaczenie "8" i czarna, większa wtyczka.
Podejrzewam, że chodzi o jakiś element wyposażenia, którego mój golf akurat nie posiada, ale jak ktoś wie o co chodzi, to słucham. 
No dobra, to z tym myślę, że sprawa jest już wyjaśniona.
Ale w sumie kolejna rzecz mnie ciekawi. Jak czyściłem jakiś czas temu odpływy z szybra, to natknąłem się przy skrzynce bezpieczników na dwie niepodłączone nigdzie wtyczki, biała z białym przewodem i na przewodzie oznaczenie "8" i czarna, większa wtyczka.
Podejrzewam, że chodzi o jakiś element wyposażenia, którego mój golf akurat nie posiada, ale jak ktoś wie o co chodzi, to słucham. 
Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
jak założyć silowniki od centralnego?
Witam, posiadam golfa (3) z pneumatycznym centralnym, elektrycznymi szybami oraz z funkcja komfort, tzn mogę zamykać/otwierać szyby po przekręceniu kluczyka w zamku drzwi. Chciałbym zmienić na centralny z pilotem wraz z siłownikami elektrycznymi. Nie wiem w jaki sposób przymocować siłownik elektryczny i cięgno. Czy ktoś wie jak zamontować w/w centralny w golfie?
1.8 gaz
- Jabolgolf3
- Berbeć
siłownik
Witam, chce usunąć seryjny centralny z golfa i założyć elektryczne siłowniki (komplet).
1.8 gaz
- Jabolgolf3
- Berbeć
Re: siłownik
Jabolgolf3 napisał(a):Witam, chce usunąć seryjny centralny z golfa i założyć elektryczne siłowniki (komplet).
Z usunięciem Ci nie pomogę, bo u mnie nie było centralnego więc sam zakładałem na siłownikach.
Potrzebujesz oczywiście centralki z pilotami i siłowników. Sam siłownik będzie miał jeszcze taki drucik i kostkę. Ten drucik i kostkę musisz zespolić z drutem wychodzącym z zamka, Ten drut na końcu ma wkręcany plastik który widzisz przy boczku. Potem trzeba się siłownikami podpiąć do centralki, a centralką do + i masy. Dodatkowo, niektóre centralki wypuszczają sygnał kablem brązowym, który możesz podpiąć pod kierunkowskazy. Tu polecam zrobić rozdzielacz i przez diody prostownicze odpowiednio wpiąć się w stronę prawą i lewą kierunkowskazów.
W necie jest trochę poradników jak to ogarnąć. Mam nadzieję, że jakoś Ci pomogłem, w razie czego pytaj dalej będziemy powoli składać Twoje centralne zamki

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
Panowie dołożyłem do ori centralnego zamka sterownik na pilota Podłączyłem "sterowanie plusem" Zamek działa jak należy tj otwiera zamyka,kierunki mrugają i teraz chciałbym podłączyć domykanie szyb Oczywiście funkcje komfort mam bo z kluczyka mogę odsuwać i zasuwać szyby,sterownik posiada dodatkowy przewód na którym według instrukcji pojawia się 30 sek impuls masy Teraz pytanko jak przerobić ten impuls na "plus" Czy taki przekaźnik się nadaje i jak go ewentualnie podłączyć ?
http://images.sklepy24.pl/37673598/HFV4 ... 30a-12.jpg
Sprawdzając miernikiem na przewodzie od domykania szyb jest impuls ok 0,6V Czy taka wartość jest poprawna ?
Z góry dzieki za pomoc
http://images.sklepy24.pl/37673598/HFV4 ... 30a-12.jpg
Sprawdzając miernikiem na przewodzie od domykania szyb jest impuls ok 0,6V Czy taka wartość jest poprawna ?
Z góry dzieki za pomoc

-

dogu - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: AAM
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: cabrio
-

dogu - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: AAM
- Paliwo: PB+LPG