Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez shift00 » 25 kwi 2015, o 23:27

Chcesz ominąć centralny montowany seryjnie czy go wykorzystać i podpiąć się tylko centralką?
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 798
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 1.8T++
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

 

siłownik

Postprzez Jabolgolf3 » 26 kwi 2015, o 19:08

Witam, chce usunąć seryjny centralny z golfa i założyć elektryczne siłowniki (komplet).
1.8 gaz
Jabolgolf3
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 sty 2015, o 22:52
Lokalizacja: Łódź

Re: siłownik

Postprzez shift00 » 26 kwi 2015, o 19:24

Jabolgolf3 napisał(a):Witam, chce usunąć seryjny centralny z golfa i założyć elektryczne siłowniki (komplet).


Z usunięciem Ci nie pomogę, bo u mnie nie było centralnego więc sam zakładałem na siłownikach.

Potrzebujesz oczywiście centralki z pilotami i siłowników. Sam siłownik będzie miał jeszcze taki drucik i kostkę. Ten drucik i kostkę musisz zespolić z drutem wychodzącym z zamka, Ten drut na końcu ma wkręcany plastik który widzisz przy boczku. Potem trzeba się siłownikami podpiąć do centralki, a centralką do + i masy. Dodatkowo, niektóre centralki wypuszczają sygnał kablem brązowym, który możesz podpiąć pod kierunkowskazy. Tu polecam zrobić rozdzielacz i przez diody prostownicze odpowiednio wpiąć się w stronę prawą i lewą kierunkowskazów.

W necie jest trochę poradników jak to ogarnąć. Mam nadzieję, że jakoś Ci pomogłem, w razie czego pytaj dalej będziemy powoli składać Twoje centralne zamki :)
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 798
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 1.8T++
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez NoLimited » 1 maja 2015, o 16:54

WItam. Centrala ciąg dalszy.....
Na wstępie przypominam że mam dokładany central i jak zamykam od strony kierowcy to samek spowrotem odbija i wypycha.......... co może być nie tak? BO już normalnie ręce opadają...

Zauważyłem że od strony pasażera idzie kabel od siłownika który nie jest podłączony z silniczka idzie czarny(myślę że masa) a dalej pod pulpit idzie już brązowy.. Central żyje tylko kiedy złącze te dwa kable, ale wariuje właśnie ... co tam może być? dodam że nie mam jak sprawdzić czy idzie to wszystko do jakiegoś sterownika bo kable idą w głąb głąb.. aż za radiem... musiał bym chyba wszystko do gołej blachy rozebrać żeby zobaczyć czy jest sterownik...


Pomoże mi ktoś z tym?




PROBLEM ROZWIĄZANY!



Wystarczyło wszystkie kable odpiąć i popryskać WD 40 były zaśniedziałe.
Ale central z pilota nadal nie działa... nieługo pojadę do elektromechanika i dam znać co jest może komuś się też przyda, bo jak na razie internet wiedzą na temat centralnych w gofrach 3 zbyt dużą nie grzeszy..
Avatar użytkownika
NoLimited
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 9 gru 2014, o 01:26
Lokalizacja: S-ce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 GTI 16v
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dogu » 6 maja 2015, o 22:19

Panowie dołożyłem do ori centralnego zamka sterownik na pilota Podłączyłem "sterowanie plusem" Zamek działa jak należy tj otwiera zamyka,kierunki mrugają i teraz chciałbym podłączyć domykanie szyb Oczywiście funkcje komfort mam bo z kluczyka mogę odsuwać i zasuwać szyby,sterownik posiada dodatkowy przewód na którym według instrukcji pojawia się 30 sek impuls masy Teraz pytanko jak przerobić ten impuls na "plus" Czy taki przekaźnik się nadaje i jak go ewentualnie podłączyć ?
http://images.sklepy24.pl/37673598/HFV4 ... 30a-12.jpg
Sprawdzając miernikiem na przewodzie od domykania szyb jest impuls ok 0,6V Czy taka wartość jest poprawna ?
Z góry dzieki za pomoc :)
Avatar użytkownika
dogu
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 11:57
Lokalizacja: RDE
Rocznik: 1996
Silnik: AAM
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: cabrio

Postprzez liberter » 7 maja 2015, o 09:04

Wiesz co, u mnie to działa ;) :-D
liberter
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 mar 2015, o 11:35
Lokalizacja: Oświęcim

Postprzez dogu » 7 maja 2015, o 20:32

liberter napisał(a):Wiesz co, u mnie to działa ;) :-D

To pisałeś do mnie ?
Avatar użytkownika
dogu
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 11:57
Lokalizacja: RDE
Rocznik: 1996
Silnik: AAM
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: cabrio

Postprzez NoLimited » 8 maja 2015, o 13:58

Witam Panów, mam jeden problem znalazłem centralkę od centralnego zamka i nie wiem co zrobić żeby działał pilot, bo jak na razie działa tylko na kluczyk Nawet instrukcji do tej centralki w necie nie mogę znaleźć.... pomoże ktoś?

PS: Nie patrzcie na bałagan w aucie XD

Obrazek
Avatar użytkownika
NoLimited
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 9 gru 2014, o 01:26
Lokalizacja: S-ce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 GTI 16v
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Problem kierunkowski

Postprzez Jabolgolf3 » 26 maja 2015, o 19:40

Witam, zakupiłem zamek centralny bema 322 wraz z możliwością podłączenie kierunkowskazów. Ze sterownika wychodzi jeden kabel, który rozgałęzia się na 2 przewody wraz z diodami prostowniczymi. Problem polega na tym jak łącze, z przewodami czarny- z białym paskiem, oraz zielony z czarnym paskiem ( do przewodów dostałem się przy manetce od kierunków, do kostki) nic nie sygnalizuja, centralny chodzi poprawnie, jedynie diody strasznie się grzeją. Za pomoc z góry dziękuje.
1.8 gaz
Jabolgolf3
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 sty 2015, o 22:52
Lokalizacja: Łódź

Re: Alarm i centralny zamek

Postprzez damianax260 » 20 wrz 2015, o 21:58

Chciałbym zamontować taki centralny zamek do mk3 http://allegro.pl/centralny-zamek-4di-2 ... 49949.html

Będzie to pasować?
Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone- jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione! Nie udzielam rad telefonicznie
moj-golf/1-6-abu-75km-damianax260-t71480.html
Avatar użytkownika
damianax260
Badacz tematu
 
Posty: 190
Dołączył(a): 21 lis 2014, o 23:13
Lokalizacja: Zielona Góra
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Alarm i centralny zamek

Postprzez martinez666 » 21 wrz 2015, o 14:28

moj centralny "od nowości" nie działa. Po sciągnięciu boczka okazalo się, że obie wtyczki maja ucięty bialo czewony kabel ale w wiążce tylko jeden znalazłem dwa schematy zamka ale nie wiem dalej który gdzie ma iść.
martinez666
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 27 wrz 2014, o 02:41
Lokalizacja: Kamieniec wrocławski

Re: Alarm i centralny zamek

Postprzez GolfiarzJR » 23 wrz 2015, o 00:28

damianax260, Tak będzie pasować , musisz zrobić otwory na siłowniki , potem te druciki połączyć z bolcem , na przelotce kable pociagnąć i podłaczyć do stałego plusa chyba , te pierdoły po roku się psują uważaj
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości