Moderator: Moderator
Problem kierunkowski
Witam, zakupiłem zamek centralny bema 322 wraz z możliwością podłączenie kierunkowskazów. Ze sterownika wychodzi jeden kabel, który rozgałęzia się na 2 przewody wraz z diodami prostowniczymi. Problem polega na tym jak łącze, z przewodami czarny- z białym paskiem, oraz zielony z czarnym paskiem ( do przewodów dostałem się przy manetce od kierunków, do kostki) nic nie sygnalizuja, centralny chodzi poprawnie, jedynie diody strasznie się grzeją. Za pomoc z góry dziękuje.
1.8 gaz
- Jabolgolf3
- Berbeć
Re: Alarm i centralny zamek
Chciałbym zamontować taki centralny zamek do mk3 http://allegro.pl/centralny-zamek-4di-2 ... 49949.html
Będzie to pasować?
Będzie to pasować?
Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone- jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione! Nie udzielam rad telefonicznie
moj-golf/1-6-abu-75km-damianax260-t71480.html
-

damianax260 - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
moj centralny "od nowości" nie działa. Po sciągnięciu boczka okazalo się, że obie wtyczki maja ucięty bialo czewony kabel ale w wiążce tylko jeden znalazłem dwa schematy zamka ale nie wiem dalej który gdzie ma iść.
- martinez666
- Berbeć
damianax260, Tak będzie pasować , musisz zrobić otwory na siłowniki , potem te druciki połączyć z bolcem , na przelotce kable pociagnąć i podłaczyć do stałego plusa chyba , te pierdoły po roku się psują uważaj
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
GolfiarzJR napisał(a):damianax260, Tak będzie pasować , musisz zrobić otwory na siłowniki , potem te druciki połączyć z bolcem , na przelotce kable pociagnąć i podłaczyć do stałego plusa chyba , te pierdoły po roku się psują uważaj
Ja u siebie montowałem te siłowniki bez wiercenia. damianax260 jak będziesz montował zwróć uwagę na połączenie +/- bo jak coś odwrotnie zrobisz to może Ci jedna strona zamykać, druga otwierać - szkoda czasu na rozbieranie kabelków. A tak jak GolfiarzJR wspomniał o drucikach i bolcu (sam jesteś bolec
) to skręć to porządnie. U mnie po kilku miesiącach się obluzowało połączenie i musiałem to dokręcać 
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
Z wierceniem jak kto woli ale lepiej żeby to było dobrze przymocowane bo jednak dziury nie dziury i plastik pracuje
SZIFT osobiscie podkabluje Cię administracji za obrażanie i wyzwiska na mój temat , pózniej Cię znajde i te twoje januszowe swiecidełka zastąpie zamiast oczu

SZIFT osobiscie podkabluje Cię administracji za obrażanie i wyzwiska na mój temat , pózniej Cię znajde i te twoje januszowe swiecidełka zastąpie zamiast oczu

-

Już zamontowane (tydzien temu) było proste jak budowa cepa
nawet klape bagażnika zrobiłem otwieraną na przycisk z pilota
jak narazie działa, pozdrawiam
P.S mam 2 lata gwarancji 
nawet klape bagażnika zrobiłem otwieraną na przycisk z pilota
P.S mam 2 lata gwarancji 
Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone- jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione! Nie udzielam rad telefonicznie
-

damianax260 napisał(a):Już zamontowane (tydzien temu) było proste jak budowa cepanawet klape bagażnika zrobiłem otwieraną na przycisk z pilota
P.S mam 2 lata gwarancji
Kolego damianax260, montowałeś może siłownik do klapki wlewu ?. Jestem chętny na taki sam central, i dlatego pytam jak to rozwiązać, gdyż co do klapki wlewu nie mam pojęcia.
-

Rzemo - Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB+LPG
Pioneer298 napisał(a):Kolego damianax260, montowałeś może siłownik do klapki wlewu ?. Jestem chętny na taki sam central, i dlatego pytam jak to rozwiązać, gdyż co do klapki wlewu nie mam pojęcia.
Montowałem, w temacie swojego golfa dałem ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=8gXKnN_UQj0
-

Mam mały problem, otóż posiadam centralny zamek na pilota montowany osobiście. Od pewnego czasu drzwi same się otwierają i zamykaja. Byłem zmuszony nietstey odłączyć centralke
co może być przyczyną takiego problemu?
co może być przyczyną takiego problemu?- vojtek50
- Badacz tematu
Wilgoć , masa , jedynie tylko to mi się przypomina , ewentualnie samoistne resetowanie się modułu sterującego siłownikami , wpierw sprawdź czy masz mase
-

Witam,
wczoraj auto odmówiło mi posłuszeństwa. Auto posiada fabryczny alarm (czerwona dioda obok rygielka od otwierania drzwi po stronie kierowcy). Drzwi się otwierają normalnie, jednak dioda nadal się pali i alarm się załącza w różnych momentach, np:
-po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu
-jak ruszam czujnikiem od drzwi, nie zawsze się włączy, ale po jakimś czasie
-po otwarciu maski
Dobrałem się do modułu alarmu, czytałem że można zrobić obejście, żeby go całkowicie wyłączyć, mógłby ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? Podsyłam zdjęcia jak wygląda ten moduł u mnie po rozebraniu.
http://imgur.com/WIQvMus
http://imgur.com/v9CIIhq
wydaje mi się jakby to ścieżki były popalone, ale nie znam się, nie jestem elektrykiem. Potrafię jednak posługiwać się lutownicą i cyną, więc wszelkie porady będą mile widziane.
Auta oczywiście nie da się odpalić, po przekręceniu kluczyka nawet się nie palą zegary, jedynie światła wewnętrzne i zewnętrzne.
PS. Potrzebuję auta dziś na godzinę 16
PS.2 http://avtodata.by/data/big/1h0953233b.jpg to jest mój sterownik, móglby ktoś pomóc z ominięciem go?
wczoraj auto odmówiło mi posłuszeństwa. Auto posiada fabryczny alarm (czerwona dioda obok rygielka od otwierania drzwi po stronie kierowcy). Drzwi się otwierają normalnie, jednak dioda nadal się pali i alarm się załącza w różnych momentach, np:
-po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu
-jak ruszam czujnikiem od drzwi, nie zawsze się włączy, ale po jakimś czasie
-po otwarciu maski
Dobrałem się do modułu alarmu, czytałem że można zrobić obejście, żeby go całkowicie wyłączyć, mógłby ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? Podsyłam zdjęcia jak wygląda ten moduł u mnie po rozebraniu.
http://imgur.com/WIQvMus
http://imgur.com/v9CIIhq
wydaje mi się jakby to ścieżki były popalone, ale nie znam się, nie jestem elektrykiem. Potrafię jednak posługiwać się lutownicą i cyną, więc wszelkie porady będą mile widziane.
Auta oczywiście nie da się odpalić, po przekręceniu kluczyka nawet się nie palą zegary, jedynie światła wewnętrzne i zewnętrzne.
PS. Potrzebuję auta dziś na godzinę 16

PS.2 http://avtodata.by/data/big/1h0953233b.jpg to jest mój sterownik, móglby ktoś pomóc z ominięciem go?
- Inspectah
- Berbeć