Moderator: Moderator
ja też miałem podobny problem tzn miałem walnięty czujnik robiłem to w warsztacie i tam po wymianie kasowali błąd w kompie nie wiem czy po to żeby więcej skasować czy tak trzeba. Teraz działa jak należy bez żadnych zastrzeżeń
- Sylwek
- Berbeć
Taki czujnik to groszowa sprawa (nie kupuje sie takich rzeczy uzywanych).
Wymienisz go sam, odrecasz kolo i za tarcza bedziesz mial wlozony takie zagiety plastik z kabelkiem odlanczasz kabelek i wyciagasz czujniczke (pewnie bedziesz musial troszkie sie pobawic z wyciagnieciem czujnika bo pewnie przyrdzerwial, ale da rade go wyciagnac
)
A tu masz linki z czujnikiami:
1
2
3
Jesli chcesz ich wiecej wpisz na allegro "czujnik abs" i bedziesz mial pzdr.
Wymienisz go sam, odrecasz kolo i za tarcza bedziesz mial wlozony takie zagiety plastik z kabelkiem odlanczasz kabelek i wyciagasz czujniczke (pewnie bedziesz musial troszkie sie pobawic z wyciagnieciem czujnika bo pewnie przyrdzerwial, ale da rade go wyciagnac
)
A tu masz linki z czujnikiami:
1
2
3
Jesli chcesz ich wiecej wpisz na allegro "czujnik abs" i bedziesz mial pzdr.
-

K@mil - POMOCNIK

ABS
Witam. Parę dni temu zapaliła mi się kontrolka od ABS-u. Byłem z moim golfem na komputerze, który wskazał, że to prawe przednie koło. Prawdopodobnie jest to czujnik. No i tu jest problem. Próbowałem go zdemontować iiiiiiiiiiii na próbach się skończyło. Czujnik z tego co widziałem trzyma jedna śrubka, ale po odkręceniu jej, czujnik nawet drgnie, próbowałem wszystkiego chyba
. I teraz pytanie, czy może przy tym czujniku jest jakiś schowany zaczep,który go trzyma?? co wy na to 
. I teraz pytanie, czy może przy tym czujniku jest jakiś schowany zaczep,który go trzyma?? co wy na to 
- Jackal
- Czytacz
Czujnik trzyma tak jak napisales jedna sruba imbulsowa i nic wiecej,
Czujnik jest pewnie skorodowany i tak latwo go nie wyciagniesz.
Moze napisze ci jak ja to zrobilem:
Na poczatek wzialem mlotek i pudnalem w niego pare razy az sie rozwalil, pozniej wlozylem w niego srubokret i wyginalem go na boki, no i na koncu jak juz widzialem ze sie rusza wyciagnelem go kombinerkami.
Pewnie bedziesz mial problem rowniez z wlozenie nowego, bedzie ci potrzebny papier scierny lub cos w tym stylu po to aby zdrapas troszkie rdzy tak zeby czujnik wszedl bez problemu.
pzdr.
Czujnik jest pewnie skorodowany i tak latwo go nie wyciagniesz.
Moze napisze ci jak ja to zrobilem:
Na poczatek wzialem mlotek i pudnalem w niego pare razy az sie rozwalil, pozniej wlozylem w niego srubokret i wyginalem go na boki, no i na koncu jak juz widzialem ze sie rusza wyciagnelem go kombinerkami.
Pewnie bedziesz mial problem rowniez z wlozenie nowego, bedzie ci potrzebny papier scierny lub cos w tym stylu po to aby zdrapas troszkie rdzy tak zeby czujnik wszedl bez problemu.
pzdr.

-

K@mil - POMOCNIK