Moderator: Moderator
A jak masz powiecmy pół butli gazu i zgasisz go po jeździe odpalasz na bp,przełączasz na lpg i też gaśnie?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kolego jest takie prawdopodobieństwo,że to czujnik temperatury reduktora szwankuje,ale to tylko gdybanie.
Jak nie masz kabla do lpg to jedź do gaziarza niech to obluka.
Jak nie masz kabla do lpg to jedź do gaziarza niech to obluka.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Silnik Gasnie na biegu jałowym
Witam Problem zaczał sie wczoraj gdy jechałem na ryby ,stanełem nad woda i obroty na gazie byly niskie na poziomie 700, 800 obr,na benzynie dzieje sie to samo.Zgasiłem auto ,i juz wogole nie moglem go odpalic nie dodawajac gazu,obroty spadaja do 200 i silnik gasnie,dzieje sie to tak samo na benzynie jak i na gazie.Myslalem ze to wina czujnika ,dzis wymieniłem i jest dalej to samo,caly uklad zaplony sprawdzilem ,swiece suche ,wiec mieszanka dobra,sprawdzalem dolot i weże podcisnieniowe i wydaja sie ok .
Macie jakies pomysly
???
Silnik 1,4 Abd + gaz
Macie jakies pomysly
???
Silnik 1,4 Abd + gaz
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
Ja miałem tak jak parownik mi się nie dogrzewał. Tyle, ze mi uciekała woda ze zbironiczka, bo płynu już mi się nie opłacało lać i wina była pęknięta uszczelka pod głowica. Wymiana i płyn chłodniczy trzyma, zrobilem 1400km i jest dalej norma płynu
- mlodystm
- Czytacz
Panowie pomózcie,silniczek krokowy wymieniony i dalej to samo,gasnie tylko na biegu jałowym,gdy sie rozgrzeje nie gasnie ,ale obroty utrzymuja sie na 700 albo nizej.Zauważyłem ze ten przewód gumowy co jest połaczony z termostatem przy filtrze powietrza gdy uda mi sie go odpalic ,przewod jest miekki tzn nie ma w nim powietrza,sprawdzałem wszystkie weżyki podcisnienia i wydaja sie być ok .Nie wiem juz za co sie zabrac ,moze miał ktos podobny problem.
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
-

krisss.79 - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)