Moderator: Moderator
Jeżeli to problem tylko na PB to radzę sprawdzić jakie ciśnieniee daje pompa paliwa oraz, czy nie ma gdzieś wycieku paliwa pod autem. Wystarczy, że zrobi się nieszczelność w układzie paliwowym i już będą problemy z uruchomieniem silnika lub odpali, a za chwilę zgaśnie, bo załapie tylko troszkę początkowego paliwa, a potem dostanie powietrze z przewodu paliwowego.
-

prezesik - Members
a jak to sprawdzic cisnienie? pompa po przekreceniu kluczyka cyka cos. Jutro popatrze to napisze wnioski jeszcze. Co jesli objawy ustapia po nagrzaniu silnika ? czujnik temp ?
[ Dodano: 2013-06-26, 08:15 ]
wyglada na to ze to ten czujnik temp daje o sobie znac ze jest mu zle. eh. Prosze o zamkniecie tematu
[ Dodano: 2013-06-26, 08:15 ]
wyglada na to ze to ten czujnik temp daje o sobie znac ze jest mu zle. eh. Prosze o zamkniecie tematu

-

Kaktus2907 - Badacz tematu
[mk3 1.6 ABU]Na ciepłym silniku na LPG gaśnie
Dobry.
Mam problem z moim golfem. Mianowicie na LPG chodzi jak mu wiatr zawieje. Ale do rzeczy. Na zimnym silniku pracuje równo(lepiej niż na Pb). Jazda zaczyna się, gdy silnik złapie wyższą temperaturę(lekko powyżej 80 stopni), bo wtedy przy wysprzęgleniu bądź wyrzuceniu na luz silnik gaśnie. Rozpoczęcie gaśnięcia silnika na LPG zaczyna się mniej więcej od chwili osiagnięcia temperatury, przy której zaczyna działać wiatrak chłodnicy.
Druga sprawa, która mnie troche niepokoi, to dziwne zachowanie auta przy skręcaniu. Wystarczy trochę mocniej skręcić koła, a obroty potrafią spaść nawet o 600-800 obrotów. Poziom, o jaki spadają obroty zwiększa sie wraz ze skręcaniem, tj. im mocniej skręcam, tym bardziej spadają obroty. Po wyprostowaniu kół obroty wracają do normy.
Pozdrawiam.
Mam problem z moim golfem. Mianowicie na LPG chodzi jak mu wiatr zawieje. Ale do rzeczy. Na zimnym silniku pracuje równo(lepiej niż na Pb). Jazda zaczyna się, gdy silnik złapie wyższą temperaturę(lekko powyżej 80 stopni), bo wtedy przy wysprzęgleniu bądź wyrzuceniu na luz silnik gaśnie. Rozpoczęcie gaśnięcia silnika na LPG zaczyna się mniej więcej od chwili osiagnięcia temperatury, przy której zaczyna działać wiatrak chłodnicy.
Druga sprawa, która mnie troche niepokoi, to dziwne zachowanie auta przy skręcaniu. Wystarczy trochę mocniej skręcić koła, a obroty potrafią spaść nawet o 600-800 obrotów. Poziom, o jaki spadają obroty zwiększa sie wraz ze skręcaniem, tj. im mocniej skręcam, tym bardziej spadają obroty. Po wyprostowaniu kół obroty wracają do normy.
Pozdrawiam.
- Asparte
- Berbeć
no to dziwne
ale masz pewnie wspomaganie
poziom oleju od wspomagania i stan pompy i paska mikro
gasniecie hmm czesto gesto warto podpiąc vag i pokaże błędy
pospolitym błędem jest awaria czujnika temp i zaczyna swirowac
o czujniku temp było nie raz wienc nie pisze co masz zrobic
podepniesz vag odczytasz błedy wykasujesz i bedziesz wiedziałco jest
ale masz pewnie wspomaganie
poziom oleju od wspomagania i stan pompy i paska mikro
gasniecie hmm czesto gesto warto podpiąc vag i pokaże błędy
pospolitym błędem jest awaria czujnika temp i zaczyna swirowac
o czujniku temp było nie raz wienc nie pisze co masz zrobic
podepniesz vag odczytasz błedy wykasujesz i bedziesz wiedziałco jest
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Poziom oleju od wspomagania w porządku, sprawdzany kilka dni temu. Co do czujnika temp. to był wymieniany z jakieś 3 miesiące temu na nowy.
Co do VAGa może być mały problem, bo jak ostatnio auto było u mechanika to dowiedziałem się, że on nie ma komputera i go sie ustawia na czujnikach. o.O
Co do VAGa może być mały problem, bo jak ostatnio auto było u mechanika to dowiedziałem się, że on nie ma komputera i go sie ustawia na czujnikach. o.O
- Asparte
- Berbeć
Asparte napisał(a):Poziom oleju od wspomagania w porządku, sprawdzany kilka dni temu
Moze pompa sie konczyc
Asparte napisał(a):Co do VAGa może być mały problem, bo jak ostatnio auto było u mechanika to dowiedziałem się, że on nie ma komputera i go sie ustawia na czujnikach. o.O
Ma sterownik wtrysku bajerow niech nie wwciskaja.Napisz jaka ta instalke masz i ile nalatane na LPG

-

pietrasiak2 - Members
Z informacjami o instalacji może być mały problem, bo montowana była montowana w 2005 przez komis, któy owe autko sprowadzał. Ja jestem jego 3 właścicielem w Polsce. Na żadnym z dokumentów nie ma przebiegu, przy którym zakłądano instalację, dlatego wiem tyle, ze montowana była w marcu 2005. Co do samej instalacji, to jest to instalacja BRC, prawdopodobnie II generacja. Z informacji o samej isntalce, to przełącznik miedzy podawanym paliwem ma trzy tryby - samo Pb, samo LPG i taki pseudo automat przełaczajacy na LPG po przekroczeniu 1500rpm. Link do faktury za montaż gazu, moze na jej podstawie uda sie ustalić generację tego ustrojstwa.
http://imgur.com/gk0SMVD
http://imgur.com/gk0SMVD
- Asparte
- Berbeć
kolego co do gaśnięcia powiem ci miałem podobnie siadła mi sonda lambda a co do VAG musisz mieć podłączenie do kompa zaraz obok popielniczki klapeczka przesuwa się do jej strony zobacz ale to i tak ci nic nie da ponieważ oni widzą błędy auta a nie instalacji LPG bo to nie seryjne wiem bo też od tego zaczynałemjak mi wariował jedź do gazownika niech ci sprawdzi czy ci sonda nie siadła
-

Poluś - Czytacz
Gaśnie jak wyżucę na luz
Co może być że gaśnie mi samochód podczas jazdy gdy wyżucam na luz co może być nawet jak jest zimny to gaśnie co może być?? dzięki
- paliwo
- Badacz tematu
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
regulacja i filterki od gazu do czyszczenia regulacji
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)