Moderator: Moderator
Sprawdz czy parownik się dogrzewa/ nie ma na nim szronu. Sprawdz też czy nie ubywa Ci płynu chlodniczego, czy przewód idący do wiatraka jest twardy ? może odma brudna ? lub przepustnica... Wiele jest przyczyn, podjedz go mechanika, podłacz pod komputer golfa koszt ok.30zł i bedzie wiadomo wszystko
- mlodystm
- Czytacz
Witam,
Przepraszam z góry, że podpinam się pod ten temat, ale nie chce zakładać kolejnego, praktycznie identycznego
Niedawno kupiłem Golfa MKIII 1.4 Benzyna + LPG, pojeździłem 3 tygodnie bez problemowo, aż nagle któregoś razu auto zgasło mi na środku ulicy, gaz i benzynka w zbiornikach
Kręcę i kręcę, a tu nic... Nie chce odpalić, odczekałem 2-3 minuty spróbowałem znów i jest, jedziemy dalej. Miałem nadzieję, że to tylko chwilowy problem, ale się myliłem, coraz częściej auto gaśnie, nie ma reguły czy przejadę 1 czy 30km.
Piszecie o szwankującym czujniku halla, czy to właśnie w nim może leżeć problem w moim Goferku? Auto zazwyczaj gaśnie przy temperaturze 80stopni, odpiąłem czujnik (temperatury) ale niestety nadal ten sam problem...
Pozdrawiam.
Przepraszam z góry, że podpinam się pod ten temat, ale nie chce zakładać kolejnego, praktycznie identycznego
Niedawno kupiłem Golfa MKIII 1.4 Benzyna + LPG, pojeździłem 3 tygodnie bez problemowo, aż nagle któregoś razu auto zgasło mi na środku ulicy, gaz i benzynka w zbiornikach
Kręcę i kręcę, a tu nic... Nie chce odpalić, odczekałem 2-3 minuty spróbowałem znów i jest, jedziemy dalej. Miałem nadzieję, że to tylko chwilowy problem, ale się myliłem, coraz częściej auto gaśnie, nie ma reguły czy przejadę 1 czy 30km.
Piszecie o szwankującym czujniku halla, czy to właśnie w nim może leżeć problem w moim Goferku? Auto zazwyczaj gaśnie przy temperaturze 80stopni, odpiąłem czujnik (temperatury) ale niestety nadal ten sam problem...
Pozdrawiam.
-

krzysiek191022 - Berbeć
krzysiek191022, moze bys cewka lub czujnik halla
[ Dodano: 2013-08-20, 20:21 ]
stawiam na cewke bo mialem ten sam problem dojechalem do roboty mialem okolo 80-90 stopni i padl i musialem poczekac i samochod pali dalej
[ Dodano: 2013-08-20, 20:21 ]
stawiam na cewke bo mialem ten sam problem dojechalem do roboty mialem okolo 80-90 stopni i padl i musialem poczekac i samochod pali dalej

golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
Witaj,
Dzięki za odpowiedź, cewka była wymieniana w marcu tego roku przez poprzedniego właściciela (paragon i pudełeczko dostałem w razie gwarancji) i już by padła?
Zanim wezmę się za wymianę, może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?
Dzięki za odpowiedź, cewka była wymieniana w marcu tego roku przez poprzedniego właściciela (paragon i pudełeczko dostałem w razie gwarancji) i już by padła?
Zanim wezmę się za wymianę, może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?-

krzysiek191022 - Berbeć
ja juz wymienialem 2 cewki kupielem jakis zamiennik za 120zl padla po 2 miesiacach a teraz kupiel orginalna i teraz jest dobrze
[ Dodano: 2013-08-20, 21:36 ]
najlepiej jak bys zalatwil sprawdzona cewke i podlozyc i zobaczysz
[ Dodano: 2013-08-20, 21:36 ]
najlepiej jak bys zalatwil sprawdzona cewke i podlozyc i zobaczysz

golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
małe obroty , gasnie
witam , mam taki problem że mój golf silnik 1.6 ABU + LPG ma bardzo małe wolne obroty typu 800,700 i mniej , lub calkiem gasnie, jak jade i dojezdzam do skrzyzowania wciskam sprzeglo i schodzi mi do takich obrotow wlasnie i czasami zgasnie czasami nie , co moze być przyczyna ?
-

Simon - Czytacz
obroty jak podałeś są normalne na luzie, mniejsza z tym, skoro gaśnie to po pierwsze napisz czy na benzynie i na LPG czy tylko na LPG. W drugim przypadku sprawa jest prosta - regulacja instalacji ew regeneracja parownika jeśli jest stary.
- pablomed
- Members
najczęstsze przyczyny to błędy od LPG - wyjasnisz wykonujac reset sterownika silnika szczegóły na forum, nieszczelności w dolocie szczególnie w podstawie zespołu wtryskowego, problemy nastawnikiem przepustnicy - tzw "silniczek krokowy", trzeba zdabac o dobre świece i kable, ustawienie zapłonu. Można podpiąc auto pod komputer może coś wyjdzie.
Jednej konkretnej przyczny nie da sie wksazać, tzreba po kolei szukać. Opisz jeszcze czy na zimnym silniku też jest ten problem czy pojawia się na ciepłym.
Jednej konkretnej przyczny nie da sie wksazać, tzreba po kolei szukać. Opisz jeszcze czy na zimnym silniku też jest ten problem czy pojawia się na ciepłym.
- pablomed
- Members
na początku działo się to tylko na ciepłym , i to nie gasł odrazu tylko się dusił , teraz dzieje sie to zimnym i na ciepłym , nawet w trakcie jazdy , tylko teraz doszło to że gaśnie
[ Dodano: 2013-09-06, 20:15 ]
swiece i kable mam nowe , o to dbam , wogule dbam o golfa
[ Dodano: 2013-09-06, 20:15 ]
swiece i kable mam nowe , o to dbam , wogule dbam o golfa
-

Simon - Czytacz
Przerywa podczas deszczu na benzynie i lpg
Witam. Panowie dzis wymienilem kabel co idzie z kopulki do cewki bo mial przebicie i bylo wszystko ok. Wracalem do domu i wjechalem w kaluze i po jakims kilometrze auto zaczelo przerywac na benzynie i gazie. Jakos dojechalem do domu. Ale co to moze byc? Przewody nie maja przebicia.
- Piekal
- Badacz tematu
Piekal, Było było było
Przebicie na cewce lub kopułka skoro piszesz,że na kablach nie ma przebić.
Lub mogło zalać alternator.
Przebicie na cewce lub kopułka skoro piszesz,że na kablach nie ma przebić.
Lub mogło zalać alternator.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)