Jakies 2 miesiące temu ale chyba podjade. Najgorsze jest to ze dalej wariuje, dziś na gazie zupełnie nie chciał jechac, musiałem go mocno gazować zeby ruszał, na benzynie zreszta nie lepiej..
prosze pomóżcie otóż od pewnego czasu ma duży problem z moim golfikiem 1,8 55kW (PB/LPG), rano gdy zapale silnik na benzynie (zawsze zapalam na benzynie) to po chwili zaczyna nierówno pracować gdy przełącze na gaz to jest to samo, gdy ruszę i przyhamuję to gaśnie!!! jest to bardzo uciązliwe.Mam nadzieje że ktoś z Was już sie z tym spotkał i pomoże Aha ostatnio znalazłem podobny wątek na forum i dolałem do paliwa środek czyszczący wtryski i wyrównujący pracę silnika i NIC
wlasnie a jak cieply to tak samo jest?? bo ja mialem taka sama sytuacje ale jak byl cieply to tez tak mi sie zachowywał. napisz czy tak samo jest a ja Ci podpowiem co ja zrobilem.
otóz jak sie już zagrzeje po przejechaniu ik 3km wszystko jest ok, równo i cicho pracuje a poza tym wcale nie gaśnie!!!dziekuje za zainteresowanie postem i prosze o pomoc
jeśli po rozgrzaniu silnika wszystko jest ok to ja w pierwszej kolejności stawiałbym na czujnik temperatury cieczy chodzącej...wpisz w szukajce czujnik i miłej lektury
wielkie dzieki za propozycje bede po kolei sprawdzal ale zaczne od czujnika bo to moze byc to otoz niedawno zaczl mi cieknac płyn chlodniczy z króćca http://allegro.pl/item435030101_krociec ... vento.html i mechanik mi wymienił na nowy i nie wiem na 100% czy nie czasem od tego czasu nie mam tych problemow, ale na moj chlopski rozum to gdyby czujnik sie uszkodzil to by mi wode gotowalo a ja jezdze du zo po miescie i wentylator sie normalnia załancza
Sam juz nie wiem czekam na kolejne pomysły