u kolegi jeśli jest takie zachowanie dziwne podczas hamowania na benzyniei lpg ja bym stawiał na 2 dziwne rzeczy
1 obluzowany przewód sondy lambda
2 dziurawa membrana w serwo powodująca spadek podciśnienia w dolocie i niemożność zassania dawki paliwa lub zakłócenie jej składu[shadow=green][/shadow]
Moderator: Moderator
mam ten sam problem jak noname_conek i ten sam silnik AGG, u mnie gasł jak jeżdziłem na benzynie bo gazu jeszcze nie miałem ale założyłem sekwencje i na gazie nie gaśnie ale obroty też spadają i zaraz wracają do 900 obr. jestem ciekaw co to. 

- kalor115
- Berbeć
prawdopodobnie to jest ta przepustnica... bo to najczęstszy problem w mk3
bo dodam ze nie tylko przy hamowaniu, ale także czasami po naciśnięciu sprzegła przy dojeździe do skrzyżowania ...
bo dodam ze nie tylko przy hamowaniu, ale także czasami po naciśnięciu sprzegła przy dojeździe do skrzyżowania ...
-

noname_conek - Gaduła
ja mam podobny problem tylko ze u mnie na benzynie jest cacy ale gdy rano nie mam czasu zeby pochodzil i sie rozgrzal to jak przelaczy na gaz i wciskam sprzeglo od razu gasnie!!! nie wiem co z tym zrobic bo jak juz sie silnik rozgrzeje to jest ok!!! a jak bylem u mechanika to nie potrafil mi powiedziec nic konkretnego!! POMOCY!!!

- _KisieL_
- Berbeć
Jakby udało wam sie ustalić co może byc problemem to dajcie znac.
Mam podobnie - jak jade to jest wszystko ok, ale jak sie zatrzymuje to obroty spadaja do ok 500-600 i powoli rosna do 900. Dodatkowo jak gdy chodzi mi na biegu jałowym to lekko trzęsie czego wcześniej nie było. A i jak byłem jakis czas temu w warsztacie to diagnosta podłączył, nie wykrył rzadnych błędów i mówił ze to normalne ze jak sie hamuje to spadaja a potem rosna?
Mam podobnie - jak jade to jest wszystko ok, ale jak sie zatrzymuje to obroty spadaja do ok 500-600 i powoli rosna do 900. Dodatkowo jak gdy chodzi mi na biegu jałowym to lekko trzęsie czego wcześniej nie było. A i jak byłem jakis czas temu w warsztacie to diagnosta podłączył, nie wykrył rzadnych błędów i mówił ze to normalne ze jak sie hamuje to spadaja a potem rosna?
- Wabart
- Czytacz
to ja nie wiem do jakiego mechanika ty pojechałeś...Wabart napisał(a):mówił ze to normalne ze jak sie hamuje
u ciebie na 100% ta przepustnica bo jak falują na biegu jałowym to właśnie od przepustnicy wiec jedz do pożadnego warsztatu niech ci to zrobią-

noname_conek - Gaduła
Niby jeden z lepszych warsztatów ale jak ktoś ma jakis w Gdańsku sprawdzony to niech wysle namiar.
A dziś zauważyłem jeszcze coś - jak przerzucam na gaz - robie przygazówkę to czasem jakby sam dodawał gazu bo obroty po puszczeniu gazu utrymuja sie na 2000 i spadaja bardzo powoli.
Jesli to tez wskazuje na przepustownice to zajade gdzies i to zrobie. Dzieki za info
A dziś zauważyłem jeszcze coś - jak przerzucam na gaz - robie przygazówkę to czasem jakby sam dodawał gazu bo obroty po puszczeniu gazu utrymuja sie na 2000 i spadaja bardzo powoli.
Jesli to tez wskazuje na przepustownice to zajade gdzies i to zrobie. Dzieki za info
- Wabart
- Czytacz
ja mam dokladnie tak samo. na to nikt nic nie poradzi. jedynie to ze trzeba go podgrzac do temp. 40stopni. bo inaczej bedzie gasnac.
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
-

happysc - Gaduła
A jak nie równo chodzi na LPG to poprostu podjechac niech wam wyreguluje, przynajmniej u mnie tak bylo falowaly obroty podjechalem do gaziarza pogrzebal minutke pod maska i "git majonez"
Ale wczoraj mi sie takie co przytrafilo jade na zimnym silniku moze przejechalem 500m i nagle obroty mi sie zaciely na 2000 , wychodze z auta otwieram mache ale nic nie widac
Wsiadlem podjechalem do mechanika zgasilem mowi podjedz do gaziarza, wiec wsiadam w auto odpalam i wsio dobrze smiga... Nie wiecie jaki powod? Moze sie tylko linka gazu zaciela ;> Pozdrawiam
Ale wczoraj mi sie takie co przytrafilo jade na zimnym silniku moze przejechalem 500m i nagle obroty mi sie zaciely na 2000 , wychodze z auta otwieram mache ale nic nie widac
Wsiadlem podjechalem do mechanika zgasilem mowi podjedz do gaziarza, wiec wsiadam w auto odpalam i wsio dobrze smiga... Nie wiecie jaki powod? Moze sie tylko linka gazu zaciela ;> Pozdrawiam-

_mAster_ - Czytacz
mialem cos podobnego jak Ty i tez jak przelaczylem na gaz to trzymal przez chwile wysokie obroty ktore pomalu spadaly u mnie co do problemow z jazda pomogla wymiana kopulki i ustawienie jej w odpowiednim polozeniu nie wiem dokladnie co i jak ale widzialem jak to mechanik robil a co do obrotow wystarczyla regulacja gazu mial zla dawke po prostu. A kiedy ostatnio byles na takiej regulacji 

-

Champion's - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)