Moderator: Moderator
ogrzewanie
Pytanko po wymianie uszczelki pod głowica i wymianie hydrauliki w golfie z 92 roku silnik 1.8 bem + gaz . przestało działac ogrzewanie czym to może byc spowodowane płynu chłodniczego mam dobry poziom nieubywa podczas jazdy , przewody od chłodnicy sa ciepłe , tak sobie pomyslałem ze moze jest cos zapowietrzone bo jak stoje w miejscu to ogrzewanie dzała , a jak jade to po chwili zaczyna dmuchac mi prawie zimne powietrze.Napomne ze przed naprawą było wszystko okej .
- bokser999
- Czytacz
Termostat wymieniony lecz to nieusuneło problemu z ogrzewaniem może jakaś inna podpowiedz
. [ Dodano: 2008-12-30, 18:29 ]
Obejrzałem jeszcze raz wszystkie przewody po odpaleniu wszystkie przewody sa ciepłe oprócz tego na dole wychodzacego z chłodnicy wiec może to cos innego .....sam niemam pojecia .
- bokser999
- Czytacz
bokser999, moim zdaniem trzeba dobrze odpowietrzyć układ więc odpal silnik bez korka w zbiorniczku i niech pochodzi dopóki nie włączy się wentylator tylko uważaj żeby nie wywaliło płynu pod koniec więc korek w pogotowiu i w razie czego najpierw go zakręć a dopiero po chwili zgaś silnik
a to że masz zimny dolny przewód odchłodnicy to normalne dopóki termostat się nie otworzy tzn około 85°C. Jak temperatura na wskaźniku przekroczy 85 to wąż powinien się robić ciepły
a to że masz zimny dolny przewód odchłodnicy to normalne dopóki termostat się nie otworzy tzn około 85°C. Jak temperatura na wskaźniku przekroczy 85 to wąż powinien się robić ciepły
-

mani51 - Members
słabo grzeje ;(( pomocyyy
mam malutki problem z ogrzewaniem , mianowicie gdy silnik juz jest ciepły to dmuchawa tak jakoś średnio mi grzeje, spradzałem wszystkie linkii są ok, poprzednio miałem walniety termostat i silnik wogole sie nie chciał zagrzac, wiec go wymieniłem, zalałem płynem, odpowietrzyłem cały układ, i tak jak mowie grzeje ale bez rewelacji. Kumpel dla porownania ma ten sam silnik TDI i jemu to ze dwa razy mocniej grzeje
Mówiono mi ze w nagrzewnica moze byc troche zawalona w środku, czy to cos poważnego??? czy da sie to tylko kompresorem wydmuchać??? PROSZę o szybką odpowiedz;) bo na polkui teraz ziiiimno;((((
Mówiono mi ze w nagrzewnica moze byc troche zawalona w środku, czy to cos poważnego??? czy da sie to tylko kompresorem wydmuchać??? PROSZę o szybką odpowiedz;) bo na polkui teraz ziiiimno;((((- Miki7streth
- Berbeć
nagrzewnice się wymienia bo jak jest zapchana w środku to nic nie narobisz a węże co idą do auta są obydwa tak samo ciepłe?
-

marcinkoz2910 - Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy