Moderator: Moderator
wciskasz AC to dziala Ci klima pod warunkiem wlaczenia nawiewu Air condition (chyba tak sie to pisze) czyli zwyczajnego pokretla od nawiewu to drugi przyciks to obieg zamnkeity wlaczasz go wtedy gdy uwarzasz ze pizdzi wystaraczajco w aucie i moze tak zaostac
:)
:)my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
-

Mati - Czytacz
AC jest od uruchamiania, obieg zamknięty... nie używa się tego
używaj klimy przynajmniej 1 raz w tygodniu aby uniknąć usterek,
jak używać? klikasz, ustawiasz nawiew na twarz, wybierasz na którym biegu ma wiać i delektujesz się chłodem, jak inni się smażą w korku
jak używać? klikasz, ustawiasz nawiew na twarz, wybierasz na którym biegu ma wiać i delektujesz się chłodem, jak inni się smażą w korku

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dzieki, bo wlasnie chodzilo mi o kombinacje, czyli AC, bez obiegu zamknietego i zimny nawiew na ktoryms tam biegu >0, choc jak obieg zamkniety to chlodzi konkretniej.
rozumiem ze klima manualna to albo jest ON albo OFF, nie ma mozliwosci "regulacji" przez pokretlo niebieskie/czerowne ?
rozumiem ze klima manualna to albo jest ON albo OFF, nie ma mozliwosci "regulacji" przez pokretlo niebieskie/czerowne ?
Golf MK3 1.9 TDI (90PS) 1996r
- tmx
- Berbeć
jak masz na niebieskim to masz jak w lodówce a jak dasz na czerwone to masz jak w piekarnikutmx napisał(a):rozumiem ze klima manualna to albo jest ON albo OFF, nie ma mozliwosci "regulacji" przez pokretlo niebieskie/czerowne ?
pozdro [ Dodano: 2008-08-29, 20:48 ]
co to znaczy?? czyli przynajmniej raz na tydzień ją na chwilke załączyć i nie bedzie się psuła??PiJey88 napisał(a):AC jest od uruchamiania, obieg zamknięty... nie używa się tego
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, mniejsze prawdopodobieństwo usterki
nawet w zime trzeba ją od czasu do czasu uruchamiać
nawet w zime trzeba ją od czasu do czasu uruchamiać

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
nie no bez przesady....PiJey88 napisał(a):używaj klimy przynajmniej 1 raz w tygodniu aby uniknąć usterek,
przecież po to ona jest żeby chodziła w sumie to chłodziła
klima właśnie bardziej sie psuje jeśli nie jest używana... sam teraz naprawiłem klime i w kilku serwiasach [nawet jak byłem w gdańsku w renoult zdunek nabić klime do służbowego] to mówili że klime powinno sie używać dość często i robić przegląd i wymiane czynnika co około 2 lata. i od czasu do czasu odpalac w zime [własnie wtedy 1 raz na tydzień] pozdro-

noname_conek - Gaduła
Ja tylko dodam, żebyś nie przesadzał z chłodem za bardzo i dbał o systematyczne odgrzybianie. Dzięki temu unikniesz choroby
. W zimie klima jest idealna do odparowania szyb.
. W zimie klima jest idealna do odparowania szyb."Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
a w jakim sensie?? ma być full zimne czy full ciepłe??virus_wrona napisał(a):Ja tylko dodam, żebyś nie przesadzał z chłodem za bardzo i dbał o systematyczne odgrzybianie. Dzięki temu unikniesz choroby. W zimie klima jest idealna do odparowania szyb.
-

marcinkoz2910 - Members
chodzi chyba o to żeby nie przesadzać z chłodem i nie robić zbyt dużej różnicy temp. miedzy wnętrzem GOLFA a swiatem zewmetrznym;] bo wyjdziesz z autka to "szlak" może cie trafić<jakaś anginka, zapalenia gardła albo inne paskudctwo> a nie o to przeciez chodzi...KLIMA to dobra rzecz ale trzeba jej używac z głową;]
- kici
- Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy