Moderator: Moderator
Problem z klimatyzacja
witam wszystkich forumowiczow. z gory przepraszam jezeli napisze cos nie tak ale jest to moj pierwszy post. posiadam golfa 1.9tdi silnik 1z z 94 roku z klima reczna i mam z nia problem. robilem teraz przeglad i uzupelnili mi srodek chlodzacy oraz wymieniili olej w sprezarce. i wszystko bylo ok az na krotkim odcinku, ale gdy pojechalem w dluzsza trase klima po pewnym czasie przestaje po prostu chlodzic( dodam ze na poczatku schladza do 3,6 stopnia). czym jest to spowodowane???? prosze o pomoc
- grzybi_007
- Berbeć
klima
czy ktoś wie moze od którego roku w mk3 wystepowaly klimatyzacje?
ZAPRASZAM-> http://www.golf3.pl/topics2/14-aex-vt53 ... ght=#38001 <-ZAPRASZAM
-

golfik60 - Badacz tematu
mam problem z klimą
mam problem z klima jest napełniona i trzech roznych mechanikow twierdzi co innego
jeden stwierdził ze to jest agegat drugi wykluczył podobno bije 12 barow inny powiedział ze to jest tylko filtr czyli osuszacz ktory wyminiłem i ten co nabijał i wyminił ten osuczacz stwierdził ze jest to chłodnica ze sie sypła chłodnica ale inny stwierdził ze jest zawór rożpręzny klima chłodziła do ośmiu stopni po nabiciu na wiosne ale zrobila sie dziura w przewodzie i po naprwieniu jego i nabiciu przestała chłodzić
jeden stwierdził ze to jest agegat drugi wykluczył podobno bije 12 barow inny powiedział ze to jest tylko filtr czyli osuszacz ktory wyminiłem i ten co nabijał i wyminił ten osuczacz stwierdził ze jest to chłodnica ze sie sypła chłodnica ale inny stwierdził ze jest zawór rożpręzny klima chłodziła do ośmiu stopni po nabiciu na wiosne ale zrobila sie dziura w przewodzie i po naprwieniu jego i nabiciu przestała chłodzić
- zbyszek23
- Berbeć
znajdz sobie kogoś kto ma serwis klimy, podepnie komputer i pokaże mu co jest walnięte albo co się już sypie bo tak na oko to byś musiał całą klime nową bo nie trafisz na usterkę, ja miałem nadłamany kabelek na wtyczce i nigdy bym tego nie znalazł no i z nabiciem i usunięciem usterki 150zł dałem i za filtr + odgrzybianie ok 60zł. POZDRO
-

marcinkoz2910 - Members
Klima się nie włącza
Witam serdecznie, ostatnio wymieniałem w golfie oświetlenie wewnątrz, niestety od tamtego czasu przestała mi działać klima. Przycisk AC po wduszeniu odbija z powrotem a kontrolka sie nie zapala! Czy może niechcący coś uszkodziłam. a może to tylko zbieg okoliczności
- Mariusz Kozupa
- Berbeć
-

Zico63 - Members
Klimatyzacja
Witam i sorry za glupie pytanie, ale nie mam zielonego pojecia.
Od niedawna mam golfa z klimatyzacja (wersja gt) nie wiem czy to climatronic czy manualna czy co ?
Mam dwa przyciski AC i Strzalke (obieg zamkniety?) I teraz jak tego prawidlowo uzywac? Moze ktos napisac prosta instrukcje ew. linka (forum przeszukalem) ?
Dziekuje i pozdrawiam
Od niedawna mam golfa z klimatyzacja (wersja gt) nie wiem czy to climatronic czy manualna czy co ?
Mam dwa przyciski AC i Strzalke (obieg zamkniety?) I teraz jak tego prawidlowo uzywac? Moze ktos napisac prosta instrukcje ew. linka (forum przeszukalem) ?
Dziekuje i pozdrawiam
Golf MK3 1.9 TDI (90PS) 1996r
- tmx
- Berbeć
-

jacekPlacekkk - Gaduła
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy