Moderator: Moderator
Klima
Mam spory problem w moim golfie, otóż jestem bez klimy bo zerwał mi się przewód za czujnikiem podciśnienia przy osuszaczu - cały freon się ulotnił> kupiłem nowy czujnik ale potrzebny mi jest dalszy przewód, który wkręca się w osuszacz - jest go ledwie parę centymetrów Stary został w starym rozwalonym czujniku i nie mam gdzie dostać nowego. Pytałem na szrotach i w sklepach i nic. Czy bez środka chłodniczego mogę zajechać sprężarkę klimy? I gdzie mogę dostać ten kawałek tej rurki???? 
-

Stealth - Members
Nie mam pojęcia gdzie znajdziesz taką rurkę, ale najbardziej prawdopodobne to chyba szrot..., a teraz moje pytanie dotyczące KLIMY;
Gdy mój silnik zostanie podgrzany do pewnej temperatury, a mianowicie do momentu włączenia sie wentylatora,
który chłodzi chłodnice następuje włączenie KLIMY. Czy wie ktoś czym może to być spowodowane? Dodam że nawiew jest wyłączony (pozycja 0), a włącznik KLIMY jest wyłączony.

Gdy mój silnik zostanie podgrzany do pewnej temperatury, a mianowicie do momentu włączenia sie wentylatora,
który chłodzi chłodnice następuje włączenie KLIMY. Czy wie ktoś czym może to być spowodowane? Dodam że nawiew jest wyłączony (pozycja 0), a włącznik KLIMY jest wyłączony.

Pal gume... nie dusze...
- Mikolaj19
- Berbeć
Pewnie, że się da, ale jest to dość upierdliwe. Najtaniej to kupić używane podzespoły. Tylko z tego co wiem inne części będą do benzyniaka a inne do diesla. Jak dobrze pójdzie to koszt jak byś kupował np na allegro wyjdzie do 1500zł + robota. Najdroższy z tego wszystkiego jest kompresor...
- Pitt_85
- Berbeć
Klimatyzacja
Klimatyzacja nie chce sie włączyć z włącznika. Ciśnienie gazu ok, włącznik ok, po spięciu na krótko (napięcie na pompę) działa bez problemu i tak jeżdżę z dodatkowym włącznikiem. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
- sbee
- Berbeć
problem z klima
hej Jestem nowy ale mam problem jak zapalam auto to wyswietlacz klimatyzacji miga potem wlancza nawiew ale nie grzeje co sie moglo stac 

- mati445
- Berbeć
jak Klimatronik miga to wskazuje awarię.
Ja miałem tak samo swego czasu ale u mnie nie dmuchało na nogi, wszystko inne było ok. Podczas naprawy zauważyłem ze jak sie wypnie sterownik klimy od wiązek kabli (3-wtyczki) i podłączy ponownie po kilku sekundach to błędy znikają. tylko kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki.
u mnie było wyłamane Ciegno od klapki rozdzielającej między szybę a nogi. Na szczęście udało mi się to nprawić wtapiając w miejsce cięgna kawałek odpowiednio ukształtowanego druta.
z tego co widziałem w moim sprzecie to klima zbiera sygnały z kazdego kanału powietrznego więc wie czy powietrze leci czy tez nie, no i jakie ono jest.
najlepiej było by podłączyć do VAG-a i odczytać błęda z klimy...
pozdrawiam
Ja miałem tak samo swego czasu ale u mnie nie dmuchało na nogi, wszystko inne było ok. Podczas naprawy zauważyłem ze jak sie wypnie sterownik klimy od wiązek kabli (3-wtyczki) i podłączy ponownie po kilku sekundach to błędy znikają. tylko kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki.
u mnie było wyłamane Ciegno od klapki rozdzielającej między szybę a nogi. Na szczęście udało mi się to nprawić wtapiając w miejsce cięgna kawałek odpowiednio ukształtowanego druta.
z tego co widziałem w moim sprzecie to klima zbiera sygnały z kazdego kanału powietrznego więc wie czy powietrze leci czy tez nie, no i jakie ono jest.
najlepiej było by podłączyć do VAG-a i odczytać błęda z klimy...
pozdrawiam
- kamilecki
- Gaduła
- kamilecki
- Gaduła
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy