Klimatyzacja manualna

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Klima

Postprzez Stealth » 4 lip 2007, o 15:03

Mam spory problem w moim golfie, otóż jestem bez klimy bo zerwał mi się przewód za czujnikiem podciśnienia przy osuszaczu - cały freon się ulotnił> kupiłem nowy czujnik ale potrzebny mi jest dalszy przewód, który wkręca się w osuszacz - jest go ledwie parę centymetrów Stary został w starym rozwalonym czujniku i nie mam gdzie dostać nowego. Pytałem na szrotach i w sklepach i nic. Czy bez środka chłodniczego mogę zajechać sprężarkę klimy? I gdzie mogę dostać ten kawałek tej rurki???? :-/
Avatar użytkownika
Stealth
Members
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 14:42
Lokalizacja: Skrzyszów/Ostrów

Klima

 

Postprzez krazek1 » 4 lip 2007, o 15:27

Stealth napisał(a):Czy bez środka chłodniczego mogę zajechać sprężarkę klimy?
Raczej tak
Avatar użytkownika
krazek1
VIP
 
Posty: 469
Dołączył(a): 25 maja 2007, o 10:16
Lokalizacja: Szczecinek

Postprzez Mikolaj19 » 9 lip 2007, o 21:24

Nie mam pojęcia gdzie znajdziesz taką rurkę, ale najbardziej prawdopodobne to chyba szrot..., a teraz moje pytanie dotyczące KLIMY;

Gdy mój silnik zostanie podgrzany do pewnej temperatury, a mianowicie do momentu włączenia sie wentylatora, :roll: który chłodzi chłodnice następuje włączenie KLIMY. Czy wie ktoś czym może to być spowodowane? Dodam że nawiew jest wyłączony (pozycja 0), a włącznik KLIMY jest wyłączony. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :idea: :?:
Pal gume... nie dusze...
Mikolaj19
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 9 lip 2007, o 21:10
Lokalizacja: Wójcice

Postprzez Stealth » 10 lip 2007, o 11:42

Mikolaj19,

No wiesz - moim zdaniem może to być wina czujnika ale nie jestem pewien którego. Możliwe że ten od klimy przy osuszaczu ale nie jestem pewien
:/
Avatar użytkownika
Stealth
Members
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 14:42
Lokalizacja: Skrzyszów/Ostrów

klima

Postprzez oberbas » 6 paź 2007, o 11:47

cz da sie zamontowac klme do golfa3.nia posiadam a chcialbym miec.i jaki to koszt?
oberbas
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 6 wrz 2007, o 10:43
Lokalizacja: łódź

Postprzez Pitt_85 » 6 paź 2007, o 11:55

Pewnie, że się da, ale jest to dość upierdliwe. Najtaniej to kupić używane podzespoły. Tylko z tego co wiem inne części będą do benzyniaka a inne do diesla. Jak dobrze pójdzie to koszt jak byś kupował np na allegro wyjdzie do 1500zł + robota. Najdroższy z tego wszystkiego jest kompresor...
Pitt_85
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 14 cze 2007, o 00:38
Lokalizacja: Warszawa

Klimatyzacja

Postprzez sbee » 29 paź 2007, o 12:51

Klimatyzacja nie chce sie włączyć z włącznika. Ciśnienie gazu ok, włącznik ok, po spięciu na krótko (napięcie na pompę) działa bez problemu i tak jeżdżę z dodatkowym włącznikiem. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
sbee
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 paź 2007, o 12:33
Lokalizacja: Lublin

problem z klima

Postprzez mati445 » 4 lut 2008, o 00:54

hej Jestem nowy ale mam problem jak zapalam auto to wyswietlacz klimatyzacji miga potem wlancza nawiew ale nie grzeje co sie moglo stac ??
mati445
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 00:50
Lokalizacja: tarnów

Postprzez kamilecki » 4 lut 2008, o 02:58

jak Klimatronik miga to wskazuje awarię.

Ja miałem tak samo swego czasu ale u mnie nie dmuchało na nogi, wszystko inne było ok. Podczas naprawy zauważyłem ze jak sie wypnie sterownik klimy od wiązek kabli (3-wtyczki) i podłączy ponownie po kilku sekundach to błędy znikają. tylko kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki.

u mnie było wyłamane Ciegno od klapki rozdzielającej między szybę a nogi. Na szczęście udało mi się to nprawić wtapiając w miejsce cięgna kawałek odpowiednio ukształtowanego druta.

z tego co widziałem w moim sprzecie to klima zbiera sygnały z kazdego kanału powietrznego więc wie czy powietrze leci czy tez nie, no i jakie ono jest.

najlepiej było by podłączyć do VAG-a i odczytać błęda z klimy...

pozdrawiam
kamilecki
Gaduła
 
Posty: 459
Dołączył(a): 31 paź 2007, o 19:16
Lokalizacja: do kąd

Postprzez mati445 » 4 lut 2008, o 10:45

Gdzie szukac ta wiazke kabli ??

[ Dodano: 2008-02-04, 11:53 ]
ok poradzilem sobie dziekuje :) odpiolem akumulator na pare min i pomoglo :)
mati445
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 00:50
Lokalizacja: tarnów

Następna strona




Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości