Ok. Dzięki Panowie...
Pozdrawiam!
Moderator: Moderator
klimatyzacja
mam pytanie do wszystkich a mianowicie czy jest mozliwosc załozenie klimatyzacji do dolfa 3 oczywiscie z silnikiem 1.9 tdi? czy ktos moze zakladał , ma taka nie fabryczna klime jesli sie da oczywiscie
ILE BY TO KOSZTOWAłO I JAK TO ZDIAłA
ILE BY TO KOSZTOWAłO I JAK TO ZDIAłA- Pio 3 1.9 tdi
- Berbeć
klime napewno da sie zalozyc bo ja u siebie mam przy takim silniczku tylko nie wiem jaki jest tego koszt
znalazlem temacik o tym
http://www.golf3.pl/topics4/klima-do-td ... lima+koszt
znalazlem temacik o tym
http://www.golf3.pl/topics4/klima-do-td ... lima+koszt
-

pawel_ns - Members
Jako że to moj pierwszy post witam wszystkich
Nie zakladajac nowego tematu dołacze sie do tego, mam podobny problem klima sie nie wlancza wysprawdzalem wszystkie bezpieczniki swiatelko kontrolne na AC swieci ale nasłuchując przy silniku jak i zreszta jest minimalnie slyszący stuk wlaczania sie tego agregatu czy jak to nazwac, teraz nic sie nie dzieje, nie wlącza sie to urządzenie, moze ktos sie orjentuje czy moze klima nie ma bezpicznika tylko moze jakis przekażnik i on padł.
Nie zakladajac nowego tematu dołacze sie do tego, mam podobny problem klima sie nie wlancza wysprawdzalem wszystkie bezpieczniki swiatelko kontrolne na AC swieci ale nasłuchując przy silniku jak i zreszta jest minimalnie slyszący stuk wlaczania sie tego agregatu czy jak to nazwac, teraz nic sie nie dzieje, nie wlącza sie to urządzenie, moze ktos sie orjentuje czy moze klima nie ma bezpicznika tylko moze jakis przekażnik i on padł.-

tomiek - Berbeć
Mam pytanie dotyczące wykraplania z układu klimy u mnie to nie występuje - klimatyzacja pracuje prawidłowo- ANDREW7123
- Berbeć
klima
nabiłem klimę szczelność jest, wymieniłem czujnik ciśnieniowy, z czujnikiem podłączonym klimę mogłem włączyć ale przy wyłączeniu sprężarka chodziła dalej wraz z wentylatorem który chodził też po wyjęciu kluczyków, a bez czujnika klima chodzi mogę ją włączać i wyłączać ale z tego co słyszałem bez zujnika klima nie powinna się włączać, byłem u elektryka nie mógł znaleść problemu, dzwoniłem do serwisu vw Groblewski ( firma do bani) nie mogłem się dodzwonić przez 5 dni. Po 5 dniach jak się skontaktowałem powiedzieli mi że mechanicy nie pomagają telefonicznie tylko naprawiają samochody, nie chciałbym zostawić samochodu w serwisie i dzwonić następne 5 dni żeby spytać się o stan naprawy mojego auta, z góry pozdrawiam i dziękuję za rady...
- romamon
- Berbeć
sprawa wydaje się prosta masz zwarcie w kostce od czujnika lub gdzieś dalej czujnik działa jak zwykły kontakt zamyka lub otwiera przepływ prądu da sprezarki klimy, jak możesz ją uruchomic bez podłączenia czujnika tzn. ze spręzarka dostaje całyczas prąd tylko skąd? pruj kable od czujnika do spręzarki gdzieś musi byc zwarcie do masy lub na plus, przyjżałbym si tez samemu włącznikowi na desce nie można wyłączyć klimy dziwne??
pruj kable czyść kostki z wilgoci itp..
a zobacz czy poprzedni właściciel nie poskąpił na czujnik i nie podłączył ci klimy na krótko omijając czujnik sprawdż dlaczego prąd jest podawany na spręzarkę mimo to że czyjnik ( któty naprawde jest włącznikiem klimy ) nie podaje napięcia
miłego jak by co to pisz coś poradzimy
pruj kable czyść kostki z wilgoci itp..
a zobacz czy poprzedni właściciel nie poskąpił na czujnik i nie podłączył ci klimy na krótko omijając czujnik sprawdż dlaczego prąd jest podawany na spręzarkę mimo to że czyjnik ( któty naprawde jest włącznikiem klimy ) nie podaje napięcia
miłego jak by co to pisz coś poradzimy
czarna perła
-

KUBALA - Czytacz
problem z klimą
Gdy włączam klime obroty wogule nie spadaja .nie mam jak sprawdzic klimatyzacji bo nie jest na razie napełniona.Co może być przyczyną?
-

sycz - Czytacz
Klimatyzacja
Może ktoś podpowie jak zdiąć kołopasowe razem z elektromagnesem z pompy klimatyzacji
- kerad40
- Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy