Moderator: Moderator
Rozrusznik wyjęty i oddany do naprawy, jutro rano mogę go odebrać
Czy wiecie może na jaki koszt mniej więcej mogę się nastawić?
Czy wiecie może na jaki koszt mniej więcej mogę się nastawić?
michaelCFC
-

michaelCFC - Czytacz
dokładnie różnie może być. elektromagnes ok.90-120, szczęki+szczękostrzymacz bodajże 40 ostatnio dawałem, plastik układu planetarnego chyba 15 zł kosztuje, bendix już nie pamiętam chyba z 60
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
greg001 napisał(a):dokładnie różnie może być. elektromagnes ok.90-120, szczęki+szczękostrzymacz bodajże 40 ostatnio dawałem, plastik układu planetarnego chyba 15 zł kosztuje, bendix już nie pamiętam chyba z 60
Nie przerażaj mnie
Właśnie jadę odebrać ;D [ Dodano: 2012-08-09, 09:55 ]
No i stało się, 250zł mnie to kosztowało... Nie zapamiętałem prawie niczego co wymienili tyle tych rzeczy było do wymiany ale wszystkie części Bosh
Chociaż tyle 
michaelCFC
-

michaelCFC - Czytacz
tym razem rozrusznik - nie kręci
Rozrusznik był robiony rok temu, kręcił bardzo dobrze. Od niedawna zdarzało sie zę za drugim lub 3cim razem dopiero gadał. Dzisiaj przestał. Na pewno działa!
Sprawdzałem przejście z grubego przewodu do aku - jest. Końcówki dla pewności wyczyściłem.
Po mojemu to nei dostaje napięcia, tj podłaczałem miernik pod czarno-czerwony kabel od rozrusznika i pod ten gruby. Co to moze być?
Czytałem ze to cos w stacyjce, ale jak to sprawdzić- nei mam czarno-czerwonego przewodu w stacyjce.
Pomocy, bo go w końcu wreszcie zezłomuje...
Sprawdzałem przejście z grubego przewodu do aku - jest. Końcówki dla pewności wyczyściłem.
Po mojemu to nei dostaje napięcia, tj podłaczałem miernik pod czarno-czerwony kabel od rozrusznika i pod ten gruby. Co to moze być?
Czytałem ze to cos w stacyjce, ale jak to sprawdzić- nei mam czarno-czerwonego przewodu w stacyjce.
Pomocy, bo go w końcu wreszcie zezłomuje...
- ci-nek
- Gaduła
podłaczyłes miernik ale nie napisałeś co stwierdziłeś. Jesli prądu brak na kablu czarno czerwonym w chwili przkrecenia kluczyka na rozruch, a świeca się kontrolki, to stacyjka nie działa. Nie wiem jak mozliwe żebyś nie miał kabla czerowno - czarnego w stacyjce, nie jest to jakiś automat?
- pablomed
- Members
stwierdziłem że nie ma napięcia, wszystkie kontrolki sie swiecą, kabla czarno czerwonego w stacyjce nie ma , 1.8 benzyna manual
[ Dodano: 2012-08-21, 22:25 ]
stałe napięcie na gwincie rozrusznika jest (+12V z minusem do aku), napięcie wzbudne (cienki czarno-czerwony przwód z minusem do aku +12V) po przekręceniu kluczyka stacyjki pojawia się
nie wiem gdzie ma być masa, bo nei widziałem innych dochodzących przewodów???
teraz wieczorem rozrusznik chwilke jakby chciał zagadac... ale odpuścił, jak mu dałem z aku +12V na gniazdo cienkiego przewodu to wydał dziwny dzwięk (moze nie mógł zakręcić? był na luzie)
co teraz?
[ Dodano: 2012-08-21, 22:25 ]
stałe napięcie na gwincie rozrusznika jest (+12V z minusem do aku), napięcie wzbudne (cienki czarno-czerwony przwód z minusem do aku +12V) po przekręceniu kluczyka stacyjki pojawia się
nie wiem gdzie ma być masa, bo nei widziałem innych dochodzących przewodów???
teraz wieczorem rozrusznik chwilke jakby chciał zagadac... ale odpuścił, jak mu dałem z aku +12V na gniazdo cienkiego przewodu to wydał dziwny dzwięk (moze nie mógł zakręcić? był na luzie)
co teraz?
- ci-nek
- Gaduła
przekręcam kluczyk, wyciagam kostke z czarno-czerwonym przewodem i zamiast neij odpalam na krótko z aku - działa
nie mniej jednak miernikiem sprawdzałem czy jest na tym przewodzie napiecie i okazuje sie ze jest!!!
nei rozumiem...
nie mniej jednak miernikiem sprawdzałem czy jest na tym przewodzie napiecie i okazuje sie ze jest!!!
nei rozumiem...
- ci-nek
- Gaduła