Moderator: Moderator
PeeS,
no to pozostaje kostka, koszt takiej kostki to 50zea z robocizną u elektryka chyba ze zrobisz to sam to 20 zł zaoszczedzisz
no to pozostaje kostka, koszt takiej kostki to 50zea z robocizną u elektryka chyba ze zrobisz to sam to 20 zł zaoszczedzisz
-

krysek0309 - Badacz tematu
Dźwięk rozrusznika
Witam . Przy odpalaniu Golfa 1.4 94r. pojawia się dziwny dźwięk tj. zgrzyt . Pojawia się on zaraz po uruchomieniu silnika . Niekiedy odpala ładnie bez kręcenia i zgrzytów. Chciałbym się od was dowiedzieć czy tez tak macie i czy to normalne. 

- FałwejowiczZG
- Berbeć
Problem z bendiksem.
Witam. Otóż tak jak w temacie: mam problem z bendiksem, tzn. auto odpala pięknie ładnie, tyle ze jak juz załapie to przez chwile słychać "świst"(to wiem ze bendiks szwankuje) i tu nasuwaja sie pytania: czy bendiks jest koniecznie do wymiany, czy moze da sie go jakos nasmarowac itd, drugie to czy dam rade wymienić szczotko trzymacz i szczotki? Chce sie dzis do tego zabrac, ale niewiem co kupic i czy duzo przy tym roboty. Wiem wiem, sa juz podobne tematy na forum, tyle ze szukałem i w każdym jest źdźbło informacji. Wiec proszę o pomoc. Pozdrawiam.
- 180damian180
- Czytacz
kupujesz szczotki i bendiks i do dzieła, dasz rade bo to nic nadzwyczajnego, a ten bendiks chyba sie nie naprawia a po zatym kosztuje on jakies 30-40 zeta więc sie nie opłaca naprawiać, zobacz też na tą miedzianą mase co jest przy rozruszniku bo to też może być do wymiany gdyż lubi sie to przepalać po latach
-

-