podświetlene wewnątrz auta

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Zico63 » 12 lut 2012, o 16:20

Prąd na postoju w Golfach 3 to ok. 20mA (czyli 0,02A).
Poczytaj Kolego tematy w rodzaju "Kradnie prąd", "Ucieka prąd", "Rozładowuje aku"... Tam są już wyczerpujące porady.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

 

Postprzez maro198805 » 15 lut 2012, o 20:22

u mnie jak wczoraj sprawdzalem bierze na postoju 70 mA
a poza tym czy swiatelko bagaznika wystepuje w kazdej wersji tj. w pink floyd tez, u mnie nie ma go moze bylo nawet przewodow nie widze moze to ono robi problem , wie ktos moze jakie sa tam kolory przewodow ( podejrzewam ze brazowy jako masa i jeszcze jakis ) i co wogule zalacza to swiatelko bo mam w schemacie z ksiazki o golfie ze krancowka tylko gdzie ona jest (wogule te schematy sa tam w caly swiat bo inny jest opis bezpiecznikow a co innego w schemacie)
maro198805
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 8 paź 2009, o 15:00
Lokalizacja: Opoczno

Postprzez Zico63 » 15 lut 2012, o 22:30

No, faktycznie: tzw. "czerwona" książka o Golfie to taka sobie. Są świetne schematy na msk.ru, polecam.
Zasila lampkę czerwony z białym paskiem; z bezpiecznika wspólnego z lampką wewnętrzną i zamkiem centralnym, numer 21.
Masa lampki to brązowy z czerwonym paskiem. Są włożone w jednej wtyczce lampki. Włącznik jest w ZAMKU klapy bagażnika, nie krańcówka jak w drzwiach!
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Oświetlenie panelu ogrzewania

Postprzez KaMe101 » 18 lut 2012, o 18:48

Panowie nie świecą mi pokrętła od nawiewów ale rozebrałem to i nie widzę tam żadnych żarówek ; / czy jest możliwość ze golfy wychodziły bez możliwości oświetlania tych pokręteł?
KaMe101
Czytacz
 
Posty: 129
Dołączył(a): 15 gru 2011, o 13:37
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postprzez GrZeChU91 » 18 lut 2012, o 18:51

KaMe101, zarowka jest jedna w srodkowym pokretle....

poszlo PW z fotoporada
Avatar użytkownika
GrZeChU91
Members
 
Posty: 919
Dołączył(a): 24 lip 2011, o 22:02
Lokalizacja: Gniezno

kopertówki w co się podpiąć

Postprzez darkmen21 » 24 lut 2012, o 09:06

Witam!Czytalem poradę na naszym forum, ale niestty nie wszystko jest jasne.
Czy jeśli nie mam elektrycznych szyb a jedynie el, lusterka i centralny to także będę miał ten kabel :

"5.- Szukamy wiązki w drzwiach, odizolowujemy ją i wyszukujemy dwa przewody:
Czerwony z Żółtym i Brązowy z Białym
pierwszy jest plusem, drugi jest masą podawaną przez włączniki "
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez Lobus » 24 lut 2012, o 16:23

Ale czujnik otwierania drzwi raczej nie ma nic wspólnego z elektrycznymi szybami czy lusterkami bo on po prostu zapala światełko w kabinie.
Jeśli się mylę to sorry, ale tak mi się wydaję.
Tam w poradzie jeszcze jest napisane, żeby odszukać inny kabel, który pozwoli świecić kopertówce tej która się znajduje na otwartych drzwiach a nie obu ;-)
Lobus
Ekspert
 
Posty: 1277
Dołączył(a): 7 paź 2010, o 10:55
Lokalizacja: Wrocław/Bogatynia

Postprzez darkmen21 » 24 lut 2012, o 18:38

dla mne moga swiecic obie, ale kwestia jest taka, czy musze sciagnac od krancowki kabel czy od jakiejs wiazki w tych drzwiach, to dla mnie roznica, 10 minut czy 1 godzina
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez pablomed » 24 lut 2012, o 19:44

darkmen21, w każdej krańcówce są trzy styki, wystarczy wyjąć przez pociągnięcie na zewnątrz żeby je zobaczyć. Brązowy ma masę z karoserii, ten cię nie interesuje.
Brązowo biały przekazuje ta masę na lampkę w suficie i zapala ją po otwarciu drzwi, ale brązowo białe od wszystkich krańcówek są zwarte, czyli jeśli do niego podepniesz kopertówki to będą się zapalać obie łącznie z lampką w suficie.
Trzeci kabel brązowo żółty biegnie do wiązki drzwiowej i do modułu silniczka szyby i ten wykorzystujesz najlepiej, bo masa na nim pojawia się osobno dla każdych drzwi. Nie wiem czy golfy bez elektrycznych szyb go mają, jeśli nie to musisz ciągnąć kabel od trzeciego styku w krańcówce do drzwi i do kopertówki. A stały plus znajdziesz w wiązce centralnego zamka
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez darkmen21 » 24 lut 2012, o 20:07

pablomed napisał(a):A stały plus znajdziesz w wiązce centralnego zamka
nie wiesz jaki to jest kolor??
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez pablomed » 24 lut 2012, o 20:33

czerwono biały, do znalezienia w obu wtyczkach zamka
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez darkmen21 » 24 lut 2012, o 20:57

pablomed, dzieki, konkretna odpowiedz :ok:

[ Dodano: 2012-02-27, 13:10 ]
założone, wszystko dziala :ok:
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości