Prąd na postoju w Golfach 3 to ok. 20mA (czyli 0,02A).
Poczytaj Kolego tematy w rodzaju "Kradnie prąd", "Ucieka prąd", "Rozładowuje aku"... Tam są już wyczerpujące porady.
Moderator: Moderator
u mnie jak wczoraj sprawdzalem bierze na postoju 70 mA
a poza tym czy swiatelko bagaznika wystepuje w kazdej wersji tj. w pink floyd tez, u mnie nie ma go moze bylo nawet przewodow nie widze moze to ono robi problem , wie ktos moze jakie sa tam kolory przewodow ( podejrzewam ze brazowy jako masa i jeszcze jakis ) i co wogule zalacza to swiatelko bo mam w schemacie z ksiazki o golfie ze krancowka tylko gdzie ona jest (wogule te schematy sa tam w caly swiat bo inny jest opis bezpiecznikow a co innego w schemacie)
a poza tym czy swiatelko bagaznika wystepuje w kazdej wersji tj. w pink floyd tez, u mnie nie ma go moze bylo nawet przewodow nie widze moze to ono robi problem , wie ktos moze jakie sa tam kolory przewodow ( podejrzewam ze brazowy jako masa i jeszcze jakis ) i co wogule zalacza to swiatelko bo mam w schemacie z ksiazki o golfie ze krancowka tylko gdzie ona jest (wogule te schematy sa tam w caly swiat bo inny jest opis bezpiecznikow a co innego w schemacie)
- maro198805
- Berbeć
No, faktycznie: tzw. "czerwona" książka o Golfie to taka sobie. Są świetne schematy na msk.ru, polecam.
Zasila lampkę czerwony z białym paskiem; z bezpiecznika wspólnego z lampką wewnętrzną i zamkiem centralnym, numer 21.
Masa lampki to brązowy z czerwonym paskiem. Są włożone w jednej wtyczce lampki. Włącznik jest w ZAMKU klapy bagażnika, nie krańcówka jak w drzwiach!
Zasila lampkę czerwony z białym paskiem; z bezpiecznika wspólnego z lampką wewnętrzną i zamkiem centralnym, numer 21.
Masa lampki to brązowy z czerwonym paskiem. Są włożone w jednej wtyczce lampki. Włącznik jest w ZAMKU klapy bagażnika, nie krańcówka jak w drzwiach!
-

Zico63 - Members
Oświetlenie panelu ogrzewania
Panowie nie świecą mi pokrętła od nawiewów ale rozebrałem to i nie widzę tam żadnych żarówek ; / czy jest możliwość ze golfy wychodziły bez możliwości oświetlania tych pokręteł?
- KaMe101
- Czytacz
kopertówki w co się podpiąć
Witam!Czytalem poradę na naszym forum, ale niestty nie wszystko jest jasne.
Czy jeśli nie mam elektrycznych szyb a jedynie el, lusterka i centralny to także będę miał ten kabel :
"5.- Szukamy wiązki w drzwiach, odizolowujemy ją i wyszukujemy dwa przewody:
Czerwony z Żółtym i Brązowy z Białym
pierwszy jest plusem, drugi jest masą podawaną przez włączniki "
Czy jeśli nie mam elektrycznych szyb a jedynie el, lusterka i centralny to także będę miał ten kabel :
"5.- Szukamy wiązki w drzwiach, odizolowujemy ją i wyszukujemy dwa przewody:
Czerwony z Żółtym i Brązowy z Białym
pierwszy jest plusem, drugi jest masą podawaną przez włączniki "
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
Ale czujnik otwierania drzwi raczej nie ma nic wspólnego z elektrycznymi szybami czy lusterkami bo on po prostu zapala światełko w kabinie.
Jeśli się mylę to sorry, ale tak mi się wydaję.
Tam w poradzie jeszcze jest napisane, żeby odszukać inny kabel, który pozwoli świecić kopertówce tej która się znajduje na otwartych drzwiach a nie obu
Jeśli się mylę to sorry, ale tak mi się wydaję.
Tam w poradzie jeszcze jest napisane, żeby odszukać inny kabel, który pozwoli świecić kopertówce tej która się znajduje na otwartych drzwiach a nie obu

- Lobus
- Ekspert
dla mne moga swiecic obie, ale kwestia jest taka, czy musze sciagnac od krancowki kabel czy od jakiejs wiazki w tych drzwiach, to dla mnie roznica, 10 minut czy 1 godzina
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
darkmen21, w każdej krańcówce są trzy styki, wystarczy wyjąć przez pociągnięcie na zewnątrz żeby je zobaczyć. Brązowy ma masę z karoserii, ten cię nie interesuje.
Brązowo biały przekazuje ta masę na lampkę w suficie i zapala ją po otwarciu drzwi, ale brązowo białe od wszystkich krańcówek są zwarte, czyli jeśli do niego podepniesz kopertówki to będą się zapalać obie łącznie z lampką w suficie.
Trzeci kabel brązowo żółty biegnie do wiązki drzwiowej i do modułu silniczka szyby i ten wykorzystujesz najlepiej, bo masa na nim pojawia się osobno dla każdych drzwi. Nie wiem czy golfy bez elektrycznych szyb go mają, jeśli nie to musisz ciągnąć kabel od trzeciego styku w krańcówce do drzwi i do kopertówki. A stały plus znajdziesz w wiązce centralnego zamka
Brązowo biały przekazuje ta masę na lampkę w suficie i zapala ją po otwarciu drzwi, ale brązowo białe od wszystkich krańcówek są zwarte, czyli jeśli do niego podepniesz kopertówki to będą się zapalać obie łącznie z lampką w suficie.
Trzeci kabel brązowo żółty biegnie do wiązki drzwiowej i do modułu silniczka szyby i ten wykorzystujesz najlepiej, bo masa na nim pojawia się osobno dla każdych drzwi. Nie wiem czy golfy bez elektrycznych szyb go mają, jeśli nie to musisz ciągnąć kabel od trzeciego styku w krańcówce do drzwi i do kopertówki. A stały plus znajdziesz w wiązce centralnego zamka
- pablomed
- Members