Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez rolek » 27 mar 2012, o 22:33

ja juz mam zrobione,
rolek
Czytacz
 
Posty: 136
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 20:35
Lokalizacja: Brzesko/Jasień

 

Postprzez endru » 30 mar 2012, o 11:27

j mialem rozpiske co i jak podlaczac bo se sam zakladalem alarm oraz centralny i wszystko dziala juz okolo roku bez zadnych problemow, moja rozpiska przewodow jest gdzies ale sie zapodziala chwilowo :P napisz do kolesia to ci poda rozpiske kolorami co i jak podlaczyc stig@stig.pl
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
Avatar użytkownika
endru
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 8 lip 2011, o 13:38
Lokalizacja: Bialystok

Postprzez uzbek » 30 mar 2012, o 11:53

Ja podłączając centralkę przy pompce w bagażniku wpiąłem się w kostki tylnych lamp (napięcie z centralki rozdzielone przez diody prostownicze), chodzi jak trzeba :)
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
uzbek
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 10:40
Lokalizacja: ZMY Barlinek / FG

Co to jest za sterownik?

Postprzez wrubson » 13 kwi 2012, o 19:17

Przeglądając graty od golfa znalazłem taki o to sterownik, czy to nie czasem centrala fabrycznego alarmu?

Obrazek
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez palio » 13 kwi 2012, o 20:11

jest to sterownik fabrycznego alarmu
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez rafal9119 » 13 kwi 2012, o 20:19

to jest sterownik modułu komfortu
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez Zico63 » 14 kwi 2012, o 01:00

rafal9119 napisał(a):to jest sterownik modułu komfortu

W żadnym razie! Alarm fabryczny, jak już Kolega Palio45 napisał. Polecam choćby google-tłumacz.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez wrubson » 14 kwi 2012, o 01:22

dzięki a odpowiedź temat do usunięcia
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Sterownika zamka - PROXIMA SRPI

Postprzez palin » 5 maja 2012, o 07:16

Mam problem.
Zamowilem sobie w/w sterownik i zanim przyjdzie chcialbym sie przygotowac. Otoz juz troche googluje itd. i caly czas nie potrafie zrozumiec jak to sie podlacza.

znalazlem na forum taki temat: http://www.golf3.pl/33978.htm ale nie rozumiem wypowiedzi zico63, co to znaczy "dla dwoch GORNYCH PRZEKAZNIKOW"

jesli mozna prosilbym jeszcze raz o wyjasnienie dla totalnego laika jak to sie podlacza

Schemat: http://obrazki.elektroda.pl/2854110600_1302009364.jpg

a i jeszcze jedno, doczytalem sie ze do zamkow pneumatycznych potrzebny jest impuls 3sek. ale znowu jezeli ma sie funkcje komfortu to 0.8sek. ALE z tego co sie doczytalem to 0.8sek. stosuje sie w zamkach elektrycznych....
[center]
Obrazek
MÓJ GOLF 1.9TDi GT
[/center]
Avatar użytkownika
palin
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 11 kwi 2009, o 10:25
Lokalizacja: WPI

Postprzez Sekate » 5 maja 2012, o 09:33

Potrzebujesz jeszcze takiego schematu:
http://www.golf3.pl/topics28/wtyka-pomp ... vt5264.htm

Ze sterownika będą wystawiać kabelki. Ciągniesz je do odpowiednich kabelków w kostce pompki.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości