Moderator: Moderator
Sonda lambda w MK# 1.8
Witam, otoz mam taki problem, mam golfika 3 GT 1.8 90KM, no i miesiac temu mialem lutowana wtyczke od dondy bo mi sie kabel przepalil no i sonda po zrobieniu dzialala normalnie, a jakies 2 dni temu stalo mi sie tak ze zaczal mi palic duzo jakies 15l/100km, gazu no i pojechalem dzis na kompa i wykrylo tak ze Sonda Lambda - zwarcie masy, powiedzcie mi co to moze byc? czy mam uszkodzona wtyczke czy musze sonde wymienic? patrzylem przy wtyczce to kabel od plusa byl naderwany poraźdzcie cos Pomocy
Nie Ma To Jak Moja Golfina
))
))-

napster - Czytacz
ale jest pytanie czy uszkodzenie jest w kablu od wtyczki do sondy (lub samej sondzie), czy w kablu od ECU do sondy. Jakaś przyczyna palenia kabla musi być. Może zmierz opór obwodu grzałki sondy o ile masz 4 kablową. Powinno byc chyba około 10 omów
- pablomed
- Members
Sonda Lambda
po co ona jest ta sonda?czemu słuzy?ja mam wypięta ta sonde w swoim golfinie i jezdzi normalnie.
- stachu12343
- Czytacz
juz jezdze tak z rok bez tej sondy bo jak zapalilem samochod to obroty mu falowały, i gasł.Podpiolem go do VAGA i wykazało ze sonda lambda uszkodzona to ja wypiolem i juz wszystko bylo git.No i teraz znowu sie zaczynaja klopoty z moim mk3 bo mi gasnie w czasie jazdy.Moze to byc tego przyczyna ta sonda?
- stachu12343
- Czytacz
stachu12343 napisał(a):juz jezdze tak z rok bez tej sondy bo jak zapalilem samochod to obroty mu falowały, i gasł.Podpiolem go do VAGA i wykazało ze sonda lambda uszkodzona to ja wypiolem i juz wszystko bylo git.No i teraz znowu sie zaczynaja klopoty z moim mk3 bo mi gasnie w czasie jazdy.Moze to byc tego przyczyna ta sonda?
a nie skacza Ci obroty bez sondy?? nie zauwazyles ze auto wiecej pali

moje wozidlo: http://www.golf3.pl/topics2/mk3-gti-8v- ... 607#108911
-

TOmeck - Badacz tematu
nie jezdzilem bez sondy ale z tego co wiem to spalanie tez moze wzsrosnac, spadek na mocy (gdyz bedzie uboga mieszanka) no i skaczace obroty
moje wozidlo: http://www.golf3.pl/topics2/mk3-gti-8v- ... 607#108911
-

TOmeck - Badacz tematu