Moderator: Moderator
prawdopodobnie jest na kolektorze a jak kolega napisal zawsze przed to tez nie tak do konca bo w niekturych autach znajduje sie ona dokladnie w katalizatorze jest ona dlatego blisko zeby mogla podawac dobre info do kompa a w takich starszych autach jakim jest mk3 to prawie ona jest bezurzyteczna wyjmujesz calkiem a auto jezdzi tak samo i chyba dlatego mi sie wydaje bo jestona na kolektorze a tam wypychany jest ogien to co ta sada ma badac spaliny czy temperature ognia tego to niekumam wiec to jest bez sesu albo ja niejestem natyle inteligentny zeby to zrozumiec hehe 

- mietek
- Badacz tematu
mietek, jest przed wkładem kata, czyli albo w kacie od strony wlotu albo w kolektorze wydechowym. Ja mam w 2E w kacie.
Sonda nie mierzy temperatury tylko ilość tlenu w spalinach
Sonda nie mierzy temperatury tylko ilość tlenu w spalinach
a za to stwierdzenie należy ci się zwyczajnie - nie napiszę co!mietek napisał(a):a w takich starszych autach jakim jest mk3 to prawie ona jest bezurzyteczna
- pablomed
- Members
Dzięki koledzy za pomoc... pożyczyłem od kumpla książkę od passata i tam było o silniku ABF (nigdzie nie mogłem znaleźć książki golf vento z silnikiem ABF) i już wiem, że lambda jest w kolektorze wydechowym przed katem. Musiałem się upewnić przed zakupem nowego układu wydechowego... Cały układ będzie dobrany pod silnik z subtelnym basowym pomrukiem (ostatni tłumik) i strumienicą w obudowie katalizatora.
A tak na marginesie.. to nie orientujecie się czy można sprzedać starego kata... obiło mi się o uszy, że skupują je
A tak na marginesie.. to nie orientujecie się czy można sprzedać starego kata... obiło mi się o uszy, że skupują je
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
czepi napisał(a):A tak na marginesie.. to nie orientujecie się czy można sprzedać starego kata... obiło mi się o uszy, że skupują je
tak, powinienes wziac za niego minimum 150 zł
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dzięki koledzy.... myślę, że temat można zamknąć... pozdrawiam
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
-

cinas - Badacz tematu
nie wiem dlaczego ale nie widzę żadnej miniaturki ani linku do zdjęcia...
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
Jaka sonda lambda do 1.4 ABD ??
Witam mam takie pytanie jaka orginalnie byla sonda lambda w tym silniku czyli 14. ABD bo musze u siebie wymienic a ktos juz kiedys modzil z nia i dal jakas nie wiadomo skad
Prosze o pomoc np numer sondy albo cos
Prosze o pomoc np numer sondy albo cos-

dexterb1 - Gaduła