zdaje mi sie że bardzo niewiele to da, upewnij sie jeszcze ale z tego co ja wiem to stary EDS działa tylko do 40 km/h, więc na co ci to, ułatwi tylko ruszanie na śliskim a przecież masz już syncro
tak eds dziala do 40 km/h syncro owszem ale naped bez blokad to tak naprawde naped 2x2 a z eds bylo by 3x2, zobacze w zimie jak daje sobie syncro rade w kopny sniegu w razie czego pompa ze sterownikiem to koszt 100 zl na aledrogo
PiJey88 napisał(a):z tego co się orientuję to eds działa tylko na przednią oś, więc w syncro nic nie pomoże, ale mogę się mylić, być może były EDSy do syncro
byly i tylko na przod dzialal dzisiaj przygladalem sie jak ta pompe wymontowac ale przez webasto dostep u mnie makabryczny
witam. kupując mojego golfa nie miałem kabla od abs z prawej strony. dokupiłem kabel pojechałem podłączyć sie pod komp i zdziwienie bo koles mowi ze tak jakby nie było czujników. Były błedy wykasował je ale abs dalej nie trybi.
Co moze byc przyczyna? Komputer od abs czy bog wie co?'' vag pokazuje parametry kazdego z koł ale nie reaguja na polecenia.
Ostatnio edytowano 29 wrz 2012, o 23:59 przez scyzormks, łącznie edytowano 1 raz
mialem podobnie vag nie chcial sie laczyc z abs teraz z vcds hula ale i tak kontrolka w czasie polaczenia nie swieci . ale daje rade. stawialbym na program.
Witam mam problem podłączylem kompa pod samochud i wchodzac w zakladke ABS wyskoczyły mi następujące błędy :
Czujnik liczby obrotow przedni lewy -G47 brak osprzetu/nie zwiazane ze sprzetem
Czujnik Liczby obrotow przedni lewy - G47 sygnał poza wartosciami granicznymi
Co mam zrobić zeby to jakos naprawić czy to czujnik ABS pada ?