Witam!!!
Chciałem się dowiedzieć czy jesli nie mam kontrolki od absu to czy auto może posiadać daną funkcje, albo jak sprawdzić czy jest, ponieważ nie raz podczas hamowania słyszę taki stuk przy kołach klocki i tarcze byly wymieniane w grudniu na nowe przez mechanika i ostatnio poczułem przy ostrym przyhamowaniu ze pedał zaczął mi drgać? golf 3 93rok 1,8 66kw silnik ABS
Proszę o odp
Moderator: Moderator
no własnie mogło być to przerobione bo jest to auto z niemiec po tuningu ponoć wiec nie wiem a to moze jakoś inaczej wyglądać ta pompa?
- baranek016
- Czytacz
Witam!!!
Chciałem się dowiedzieć czy jesli nie mam kontrolki od absu to czy auto może posiadać daną funkcje, albo jak sprawdzić czy jest, ponieważ nie raz podczas hamowania słyszę taki stuk przy kołach klocki i tarcze byly wymieniane w grudniu na nowe przez mechanika i ostatnio poczułem przy ostrym przyhamowaniu ze pedał zaczął mi drgać? golf 3 93rok 1,8 66kw silnik ABS
Proszę o odp
Najlepiej to sprawdzic czy auto posiada czujniki przy kolach przednich.
Wystarczy mocno skrecic koła i zerknąć czy idzie kabel do czujnika (bedzie on od wewnetrznej strony tarczy blisko amorka http://images37.fotosik.pl/70/9dfdddeeb766a3d5med.jpg )
Różnica jest również w serwie... z tego co kojarze serwo bez abs posiada mniejsza srednice. Tylko to trzeba sprawdzic dokladnie w ETCE, ktorej nie posiadam
-

K@mil - POMOCNIK

wystarczy podnieść maskę i sprawdzić czy jest pompa ABSu ( w pierwszym poscie foto http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270022) , bez brudzenia rąk i klękania .
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
[Vw Golf 3 z abs] Świeci sie kontrolka abs
Witam, szukałem tego tematu na forum ale nie mogłem trafić, kilka dni temu wymieniłem klocki hamulcowe i przetoczyłem tarcze hamulcowe, i od wczoraj zaczyna się świecić kontrolka abs, czasami sie zapali jak już jade ale czuje że abs działa co to może być
[ Dodano: 2012-08-03, 15:46 ]
prosze o pomoc, bo nie wiem czy to czujniki czy cos innego
[ Dodano: 2012-08-03, 15:46 ]
prosze o pomoc, bo nie wiem czy to czujniki czy cos innego
- sk8frantic
- Berbeć
Podepnij VAG-a, sprawdź błędy, pewnie któryś czujnik (a raczej jego przewód)
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Ja miałem to samo,że po wymianie klocków zaczeła mi się świecić kontrolka abs
Okazało się po podpięciu do kompa,że wykazało błąd czujników abs przód.
Po wymianie się okazało,że nadal się kontrolka świeci tylko wykazało błąd strony kierowcy
po diagnosie okazało się,że był przetarty przewód czujnika ABS od tarczy mechanikowi nie chciało ise go podpiąć po wymianie klocków 
Okazało się po podpięciu do kompa,że wykazało błąd czujników abs przód.
Po wymianie się okazało,że nadal się kontrolka świeci tylko wykazało błąd strony kierowcy
po diagnosie okazało się,że był przetarty przewód czujnika ABS od tarczy mechanikowi nie chciało ise go podpiąć po wymianie klocków 
Golf 3 Gti Edition 2,0 16v ABF
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
-

siwy_83 - Fanatyk
na pewno się przetarł lub przełamał kabel od czujnika przy kole podczas wymiany, wystarczy je obejrzeć, albo podpiąć pod kompa i Golfik sam ci powie co go boli 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
sk8frantic, nie martw się, popada i znów się zaświeci 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dodanie EDS+syncro
tak sie zastanawiam czy nie dodać do swojego golfa eds wystarczy wymienic pompe i sterownik czy trzeba cos wieciej (od którego roku jest ze sterownikiem w pompie?). 2 pytanie czy przy syncro dużo to da?
[ Dodano: 2012-08-14, 16:59 ]
doczytalem moja pompa jest razem ze sterownikiem czyli musze wymienic pompe wraz z sterwonikiem zintegrowanym pytanie czy z mkIV bedzie pasowac
fajna instrukcje znalazlem do eds/abs
http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_171.PDF
[ Dodano: 2012-08-14, 16:59 ]
doczytalem moja pompa jest razem ze sterownikiem czyli musze wymienic pompe wraz z sterwonikiem zintegrowanym pytanie czy z mkIV bedzie pasowac
fajna instrukcje znalazlem do eds/abs
http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_171.PDF
- marcinkazimierz
- Gaduła