Moderator: Moderator
hmm....jeśli masz z tyłu klocki z tarczą - to przyczyną może być poluzowanie tej koronki (ABS) nakładanej z tyłu na tarczę,przy czujniku.Wymieniając u siebie tarcze wraz z łożyskami musiałem je przełożyć i dziwnie luzno weszły mi na tarcze.po czasie kilku mcy zapaliła mi się kontrolka ABSu i nie miałem go.Sprawdziłem i okazało sie,że właśnie to gówienko jest przyczyną.może u Ciebie być to samo.pozdrawiam 

-

supermac13 - Czytacz
Kontrolka ABS świeci częściej, niż nie
257 Zawór dolotowy ABS lewy przód - N101
265 Zawór wylotowy ABS lewy przód - N102
Można coś z tym zrobić we własnym zakresie? Czy tylko wymiana agregatu?
Czujniki przemierzone.
Za odpowiedzi - dzięki
265 Zawór wylotowy ABS lewy przód - N102
Można coś z tym zrobić we własnym zakresie? Czy tylko wymiana agregatu?
Czujniki przemierzone.
Za odpowiedzi - dzięki
Ostatnio edytowano 17 maja 2009, o 22:19 przez kger, łącznie edytowano 1 raz
Sprzedany, teraz już golf 6. Pzdr.
-

kger - Czytacz
Witam. Mam problem.. Od kilku dni swieci mi kontrolka od ABSu. Wiec dzis pojechalem na kompa. No i mechanior podlaczyl wtyczke.... i siedzi i siedzi i siedzi i nic!
Mowi mi ze nie da rady polaczyc sie z kompem samochodu, ze pewnie mam gdzies jakis kabel przerwany
doradzil mi zebym go zostawil i on po kablach dojdzie co i jak, ale dalem spokoj bo troche to podejrzane mi sie wydalo
Ludzie ratujcie, bo nie wiem nawet od czego zaczac, skoro VAG nie chce wejsc (wg. niego), ale wydaje mi sie ze kit mi tylko wciskal zeby kasy wiecej zbic ze mnie
Moze podjade do drugiego kompa, ale to dopiero w poniedzialek
Pomozcie! Co jest grane???
Mowi mi ze nie da rady polaczyc sie z kompem samochodu, ze pewnie mam gdzies jakis kabel przerwany
doradzil mi zebym go zostawil i on po kablach dojdzie co i jak, ale dalem spokoj bo troche to podejrzane mi sie wydalo
Ludzie ratujcie, bo nie wiem nawet od czego zaczac, skoro VAG nie chce wejsc (wg. niego), ale wydaje mi sie ze kit mi tylko wciskal zeby kasy wiecej zbic ze mnie
Moze podjade do drugiego kompa, ale to dopiero w poniedzialek
Pomozcie! Co jest grane???-

Karol B. - Members
ABS
Otóż w linku:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_III
piszę takie zdanie W roku 1996 wszystkie modele posiadały seryjnie także ABS... No właśnie ja w sprawie tego bo posiadam golfika, który datę pierwszej rejestracji ma 25-10-96 wersja 1,9 TDI 110KM i się zastanawiam dlaczego je nie mam ABS-u???
Co jest grane??? Z góry dzięki za info!!!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_III
piszę takie zdanie W roku 1996 wszystkie modele posiadały seryjnie także ABS... No właśnie ja w sprawie tego bo posiadam golfika, który datę pierwszej rejestracji ma 25-10-96 wersja 1,9 TDI 110KM i się zastanawiam dlaczego je nie mam ABS-u???
Co jest grane??? Z góry dzięki za info!!!Ostatnio edytowano 14 maja 2009, o 21:41 przez robzar89, łącznie edytowano 1 raz
- robzar89
- Czytacz
data pierwszej rejestracji czyli golf mógł być zrobiony w 1994r. a sprzedany i zarejestrowany w 1996r. nie myl kolego tych dwóch różnych datrobzar89 napisał(a):który datę pierwszej rejestracji ma 25-10-96
Odszyfruj z numeru VIN rocznik auta
http://www.golf3.pl/topics28/co-mowia-n ... vt4612.htm
równie dobrze mogło być tak że Twój golf był końcówką serii gdzie seryjnie nie zakładali ABSu a dopiero po Twoim modelu ruszyło seryjne zakładanie
-

marcinkoz2910 - Members
robzar89, jeżeli Twój wóz był sprowadzany z Niemcowni, to tam często data produkcji była przyjmowana na podstawie daty 1-wszej rejestracji. A więc w swoim dowodzie rejestracyjnym możesz również mieć wbite '96 a tak naprawdę auto jest starsze.
Zrób tak jak doradza Ci marcinkoz2910.
Zrób tak jak doradza Ci marcinkoz2910.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu