to ze byl montowany od 96 roku to wiem ale nie wiem dokladnie od ktorego miesiaca bo slyszalem ze nieod stycznia
hmm a pokazalby mi ktos gdzie dokladnie znajduje sie ta pompa abs cyz co tam jest slyszalem ze jest tam jakas kostka na ktorej sprawdza sie odpowiednie piny
a co do tego kompa ktos wie ile kosztuje podlaczenie auta pod taki komputer jakiego rzedu jest to wydatek ..
Moderator: Moderator
grzel napisał(a): dokladnie od ktorego miesiaca
Wrzesień 1996
grzel napisał(a):kompa ktos wie ile kosztuje podlaczenie auta pod taki komputer jakiego rzedu jest to wydatek ..
Koszt zalezy od miejscowosci u mnie 50zł. Słyszalem ktos kiedys placil nawet 80zł

-

K@mil - POMOCNIK

młodsze wersje też miały ale na zamówienie, a tak jak pisze Kamil to był już seryjnie zakładanyK@mil napisał(a):Wrzesień 1996
Pompa od ABSu jest tam gdzie serwo i zbiorniczek płynu hamulcowego nawet ślepy ją zobaczy, zajedz na kompa i tam pokaże ci co ją boli
a jeśli już chcesz to podaj mi więcej danych silnika (kod silnika też!) a przygotuję ci co masz sprawdzić... ale to może dopiero jak VAG pogada z ABSem
-

marcinkoz2910 - Members
tak jak pisze kolega albo zdechła żarówka albo jest odpięty od instalacji, musisz rozebrać i zobaczyćharry_rawa napisał(a):nie zapala sie przy uruchomieniu samochodu, lecz ABS działa, co moze być tego przyczyną?
A poza tym co piszesz to ABS działa bez zarzutów
-

marcinkoz2910 - Members
Vwmori napisał(a):widocznie masz ustawiony dobrze ABSBo nie jest miłe jak na suchym włącza się ABS. droga hamowania rośnie. Jak działa to działa a kontrolka moze Ci żaróweczka sie spaliła
a jeśli chodzi o hamowanie na mokrej nawierzchni? chyba wtedy juz powinien działać?
Kontrolka już sie pali jak powinna, była odłaczona. dziekuje za pomoc i pozdrawiam
- harry_rawa
- Berbeć
NA mokrym nie zawsze Ci złapie zależy jakie masz gumy. Jak takie co trzymaja sie dobrze to i ABS nie zadziała. ABS działa na zasadzie kiedy koło traci przyczepność a nie jak hamuje . Jak cchesz to jak bedzie mokro to rozpędz sie do 50 i zahamuj tylko najlepiej jak byś w tym momencie przejechał przez jakąś nierówność na ulicy wtedy zadziała ci abs bo samochod straci na chwilke przyzcz
epność.
epność.- Vwmori
- Czytacz
max2218 napisał(a):Witam ja mam podobny problem tylko że abs raz działa raz nie co pokazuje kontrolka czym to moze byc spowodowane ? z góry dzieki za odpowiedzi
Otóż najprawdopodobniej masz strzelony któryś czujnik ABS w kole... podłącz komputer VAG i wtedy pokaże Tobie na którym kole czujnik nie pokazuje prędkości koła...
Ja miałem podobnie i w tylnym kole sie skończył czujnik ... PozdroCabrio 1.9 TDi limited AVANTGARDE edition COLOUR CONCEPT mit klimaanlage ... 

-

Siwy21GNO - Czytacz