Powiem Ci tak, że w golfach 4 jest to ich bolączką. Jak czytam na sąsiedniej stronie vwgolf.pl to inni też narzekają,że źle pali na ciepłym.
Z tego co się orientuję to podobno pomaga zrobienie nowych map startowych. W mojej okolicy to koszt około 200zł.
Moderator: Moderator
a można to jakoś sprawdzić na 100% i w tedy pojechał bym do mechanika aby mi to zrobił bo nie chce dać za wgranie tych map a to mi nie pomorze .Ciekawe może wina być w rozruszniku
[ Dodano: 2012-12-26, 23:22 ]
Bo zwiększenie dawki startowej nic już mi nie da bo jest dobra
[ Dodano: 2012-12-26, 23:22 ]
Bo zwiększenie dawki startowej nic już mi nie da bo jest dobra

- karolulewicz
- Czytacz
karolulewicz napisał(a):nie chce dać za wgranie tych map a to mi nie pomorze .Ciekawe może wina być w rozruszniku
w tym aucie masz sterownik silnika o numerze 038906018BL - a ten sterownik ma mape startową z zerową dawką paliwa do 250RPM powyzej ~35'C temperatury plynu chlodzacego (podczas krecenia rozrusznikiem)
ze wzgledu na stary typ sterownika - modyfikacja dawki jest mozliwa dopiero po wylutowaniu epromów ze sterownika
szukaj ogarnietego tunera w okolicy - raz na zawsze zalatwi temat zlego palenia ...
-

leopard - Members
A które są prawidłowe te 1 czy te 2?
Zrób jeszcze 011 w BS
[ Dodano: 2012-12-31, 14:18 ]
Bo doładowanie mi się nie podoba.
W BS będzie widać czy kierownice się ruszają.
Zrób jeszcze 011 w BS
[ Dodano: 2012-12-31, 14:18 ]
Bo doładowanie mi się nie podoba.
W BS będzie widać czy kierownice się ruszają.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
311 jest pełno
ja mam problem z pełnąwersją VCDS
kto ma?
ja mam problem z pełnąwersją VCDS
kto ma?Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
simson233, to ja mam pytanie z jakiej obecnie wersji korzystałeś?
czy możesz podac wersje i ewentualnie skąd ją masz
czy możesz podac wersje i ewentualnie skąd ją masz
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran