wydaje mi się że trochę za duża różnica. z 76 na vagu a 90 na blacie jeszcze może być. Sprawdź czy termostat hula, bo może się skończył i dlatego nie dogrzewa i jest taka różnica
Witam, miałem ten sam problem, sprawdź tak jak mówią zaworek n75 i wężyki które idą do niego, czy nie są gdzieś przetarte. Sprawdź zaworek łącząc czerwony wężyk z niebieskim, i przejedź się gdzieś, tak żebyś osiągał prędkości 120, 130km, nie powinno odcinać. Jeśli odetnie znaczy że przyczyna leży w wężykach, jeśli nie odetnie to wina leży po stronie n75. U mnie tak było, i jeżdzę narazie na zmostkowanych wężykach, auto nie będzie przyspieszać w 100% ale przynajmniej będzie wiadomo o co chodzi.
posprawdzalem przewody i chyba faktycznie byly nieszczelne. powymienialem i na razie jest ok. jeszcze musze sprawdzic jak sie rozbujam do 150km/h czy wszystko jest ok.
Witam. Mam pytanie. Co się mogło stać w moim diezelku. Wczoraj przy prędkości ok. 30km/h dodałem trochę więcej gazu i nagle spadła moc, zaczął palić na 3 gary i kopcić na czarno.
Witajcie mam problem z moim golfem. Strasznie go muli najbardziej widoczne to jest na autostradzie. do 3 biegu jeszcze ciagnie jak wrzucam 4 i 5 to jak by sie zawieszal wogule nie ciagnie i mozna wciskac pedal do max albo stopniowo nie ma znaczenia max jego predkosc to 140 na 5 przy dobrych wiatrach na ogol jest to 120 pozniej juz ciagnie go tak jak by byl zatkany. moje turbo ladnie swiszcze wiec nie wiem co jest z nim prosze was o pomoc.
AdiK__, dobrze Ci podpowiedział, auto prawdopodobnie łapie "notlaufa" i wchodzi w tryb awaryjny, w twojej turbinie ne masz zmiennej geometrii łopatek, więc najprawdopodobniej kuleje ci n75, ale najpierw sprawdz jeszcze szczelnosć gumwych przewodow ale aby miec pewnosc mógł byszrobic logi dynamiczne grupy03, 08 i 011 jezeli wiesz jak i masz czym.
michail55, jeśli na niższych biegach zbiera się normalnie to ten problem tu ma 3/4 posiadaczy tdi czyli podciśnienie jakby Ci padło turbo to by kopcił na niebiesko a po jakimś czasie zaczał by Ci ubywac olej i poszedłby w wydech
no wlasnie takich objawow nie mam i wlasnie do 4 jest kicha sprawdze zaworek n75 bo to moze byc albo wezyki gdzies uwalone moga byc zobaczymy w razie czego jaki jest koszt w aso za n75? a moze to n18? znaczy blad mi wychwytuje komp i jest to blad w problemie cisnienia w dolocie dokladnie go ci pokaze tylko drugiego kompa odpale