SWAP silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez PiJey88 » 18 lut 2012, o 13:31

Imper, jest jeszcze bardzo dużo ważnych szczegółów, takich jak przekaźnik, pompa paliwa, IMOO, klima itd, ale tu głównie chodziło o wiązki
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez kwiecinb5 » 25 lut 2012, o 13:23

mnie swap z 1,600 na 2,000 2E wyniósł z 1500 zł tylko ja za 1tys kupiłem cale auto seata cordobe więc wiecie ..
kwiecinb5
Czytacz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 20 cze 2011, o 21:43
Lokalizacja: BGT

Silnik 1.4 AEX zamiana na 1.6 AEE

Postprzez andzam100 » 27 lut 2012, o 20:54

Witam mam zamiar zamienić silnik w moim Golfie z 1.4 AEX na 1.6 AEE i tupytanie czy będzie pasował bo mam okazje tanio kupic. Prosze o szybką odpowiedz.
andzam100
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 20:37
Lokalizacja: Świdwin

Postprzez K@mil » 27 lut 2012, o 21:52

Bedzie pasowal :) sa to takie same silniki, na wielopunkcie :) tylko wazne zeby byl to AEE (bo aea juz jest inny, a podobny wizualnie)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez prezesik » 27 lut 2012, o 22:18

Dodatkowo trzeba miec kompa od AEE ( nie wiem jak z wiązką ). A po drugie - było sporo tematów o takim swapie, radzę użyć opcji SZUKAJ.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez andzam100 » 27 lut 2012, o 22:30

no tak właśnie myślałem, że będzie pasował. Kupuje całego dawce więc tam ten komputer powinien być. No ale to jest skoda tylko po przeróbkach i właśnie z Volkswagenowskim silnikiem AEE. No i właśnie się zastanawiam czy takie przełożenie jest wogóle możliwe.
andzam100
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 20:37
Lokalizacja: Świdwin

Postprzez K@mil » 27 lut 2012, o 22:30

prezesik25 napisał(a):Dodatkowo trzeba miec kompa od AEE ( nie wiem jak z wiązką ). A po drugie - było sporo tematów o takim swapie, radzę użyć opcji SZUKAJ.


kompy na wielopunkcie w 1.4 i 1.6 sa takie same tzn tak bylo w kolegi Golfie i na vw ktos tez pisal o tym
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez k-m-r1 » 28 lut 2012, o 00:04

Skrzynia jest inna podobno 1.4 ma wolniejszą niż 1.6
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez rafal9119 » 29 lut 2012, o 15:58

K@mil, i tu sie mylisz. AEX ma boscha a AEE magneti marelli
AEE nawet nie ruszy na innym sterowniku przerabiałem to.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez andzam100 » 1 mar 2012, o 11:10

dzieki za pomoc widze ze bede musial to jeszcze dobrze przemyslec. nie zamykam tematu wiec gdyby ktos cos jeszcze wiedzial na temat takiego swapa to mile widziane odpowiedzi.
andzam100
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 20:37
Lokalizacja: Świdwin

swap z 1,4 na 1,8

Postprzez lookasgolf33 » 4 kwi 2012, o 19:18

witam,mam pytanie do znajacych sie na przekladce silnika w golfie-jaki bylby koszt przelozenia silnika 1,4 na 1,8??????a czy wtedy zawieszenie tez musialbym wymieniac na mocniejsze bo wiadomo 1,8 silnik jest troszke ciezszy i jak jest z mocowaniami silnika-czy trzeba cos przerabiac w komorze????
Avatar użytkownika
lookasgolf33
Gaduła
 
Posty: 431
Dołączył(a): 12 maja 2009, o 18:01
Lokalizacja: Sulów

Postprzez prezesik » 4 kwi 2012, o 20:01

Było sporo tematów na forum, radze poszukać.

Wymienić trzeba:
- silnik ( oczywiste )
- skrzynia
- półosie
- hamulce ( na większe )
- komputer silnika
- cała wiązka elektryczna idąca do silnika
- licznik
- wydech
- pas przedni ( większa chłodnica )
- dołożyć drążek stabilizacyjny ( bo w 1.4 brak )

Wg mnie jak już robić swap to na 2.0.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości